Forum PCLab.pl: Co wymienić aby dostać "kopa" w grach . - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Co wymienić aby dostać "kopa" w grach . Parę pytań dotyczących wymiany/możliwości mojego sprzętu Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 08 Luty 2012 - 17:37

Witam. Mój sprzęt w sygnaturce.
1. Potrzebuję zmienić jakiś podzespół aby dostać kopa w nowszych grach,zastanawiam się nad wymianą mojego HD5670 DDR5 1GB podkręcony z 775mhz/950mhz na 900mhz/970mhz na coś pokroju HD6770/HD6790 i dokupienia dysku sata chociażby 80gb/160gb i podpiąć w RAID0.Miło by było,jakby dysk pochodził dłużej niż rok i cena nie przekraczała 150zł (mniej = lepiej) Poprosiłbym o propozycję dysku z allegro i karty graficznej z Morele.net (jaki producent)
2. Mam na sekcji zasilania procesora założone radiatorki enzotech MOS-C1,czy włożenie do tej płyty (asrock n68c-us ucc) Phenoma II 960T jest rozsądne i sekcja zasilania się nie spali / będzie wyrabiać z tym procesorem ?
3. Nie chciałbym wymieniać płyty głównej,gdyż nie oczekuję aby wszystkie gry chodziły w FULLHD na ultra,mam monitor który obsługuje maksymalnie 1280x1024 i fajnie by było,jakby większość gier pochodziło chociażby na wysokich ustawieniach nawet bez AA .
4. Jak dobrze pamiętam,to BF2 na normal chodził z sekundowymi ścinami w otwartej przestrzen musiał to być BF3 lub MW3,BF2 działa płynnie.Co jest dziwnym objawem,niektórzy na dwa razy słabszym sprzęcie grają bez żadnych większych spadków fps,czym to może być spowodowane ? W COD4 multi na ustawieniach 1280x1024 LOW skaczą z 250 nawet do 70...
5. Czy moje pamięci ograniczają OC? Ten ATHLON nie chcę iść na 3.5ghz stabilnych.. Wiem,że sekcja płyty nie grzeszy wydajnością,ale żeby o 200mhz wyżej nie poszedł?

Ten post był edytowany przez fliperpl dnia: 08 Luty 2012 - 18:12

#2 Użytkownik jest niedostępny   Lord VeX Ikona

• Naczelny Ogr
  • PipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 19:49

Dysk do raid0 kup najlepiej taki sam, a na pewno pojemność powinna być taka sama ja dysku obecnego, po ich "scaleniu" dysk będzie miał pojemność tego mniejszego w wypadku różnych pojemności

#3 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 20:46

Tego samego nie kupie,gdyż on ma wadę fabryczną. Ścieżka nie zgrywa się z czymś tam i to jest przypadłość tej serii. (HD502HI - F2) A jak kupie inny 500gb to będzie pasował do RAID0 ?

Ten post był edytowany przez fliperpl dnia: 08 Luty 2012 - 20:46

#4 Użytkownik jest niedostępny   Lord VeX Ikona

• Naczelny Ogr
  • PipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 21:54

raczej tak, tylko pamiętaj że Raid0 daje dużą wydajność ale jak choćby jeden dysk padnie to tracisz wszystkie dane, dlatego odradzam łączenie z dyskiem obecnym jeśli wiesz, że jest wadliwy

#5 Użytkownik jest niedostępny   fliperpl Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 08 Luty 2012 - 22:28

Wiem o tym ale nie mam ważnych danych na dysku,więc nie ma problemu .

Co myślicie o reszcie ? Opłaca się kupić HD6770 ?

Ten post był edytowany przez fliperpl dnia: 09 Luty 2012 - 21:58

Strona 1 z 1