Forum PCLab.pl: Laptop do 1500-1600 zł - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Laptop do 1500-1600 zł Zastosowania multimedialne (dom), może być używany

#1 Użytkownik jest niedostępny   moominek Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 16:26

Witam. :)
Szukam laptopa dla mamy - biorąc po uwagę kryteria, raczej używany. Dlaczego? Zależy mi, by jego wydajność było możliwie najwyższa: tak, by starczył na 4-5 lat. Na ilości RAMu czy dysku aż tak mi nie zależy - to zawsze łatwo dorzucić. Byleby najnowszy Windows ruszył.

Oto moje wymagania:
- procesor najlepiej Core i3
- przyzwoity wygląd (nie chcę kupować jakiejś kanciastej, biurowej walizy - może i Delle są super wytrzymałe, ale wyglądają paskudnie)
- wyjście HDMI
- cena max 1500-1600 zł. To mój górny limit.
- jeżeli używany, to żeby był w co najmniej bardzo dobrym stanie (jeśli widoczne są ślady użycia, to tylko MINIMALNE, w postaci np. paru drobniutkich rys, więcej nie akceptuję!)

Sprzęt będzie w 95% wykorzystywany w domu, głównie do internetu, filmów (multimedia) i prostych gier. Jakby poszły jakieś starsze gry typu Portal, to się nie obrażę, bo może i ktoś dodatkowo będzie ze sprzętu czaasami korzystał. :) Wiem, że w tej cenie może byc cięzko, ale da się. Czym się sugerować wertując aukcje? Bo wybór jest niemały...

Pozdrawiam

#2 Użytkownik jest niedostępny   moominek Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 10 Luty 2012 - 16:53

Co myslicie o SAMSUNG RV511 za 1550 zł (z wliczoną przesyłką)? Warto? Moje wymagania spełnia.
Gwarancja do 06.2012
Stan bdb

Core i3 380M 2.53 GHz / 3MB cache / FSB 1066
Intel GMA HD
RAM 3 GB DDR3(MAX 8GB)
HDD 320GB Serial-ATA 5400obr.
HDMI
Windows 7 HP

#3 Użytkownik jest niedostępny   mikilys Ikona

• C7@Belle and Veer@webOS user (^^,)
  • PipPipPipPipPip

Napisany 10 Luty 2012 - 18:00

Może coś z nowych?
Dell: P6200, 4GB oraz Intel HD Graphics - wydajny procesor
Dell: AMD E-450, 4GB oraz HD6320G - energooszczędna, wystarczająca nawet do starych gier platforma biurowo-multimedialna
Toshiba: AMD A4-3305M, 4GB oraz HD6480G - no... najmocniejszy w stawce; procesor bezproblemowo się kręci, karta jest najwydajniejsza ze wszystkich, ale cena...
-----------------------------
Moje wnioski dotyczą i są stawiane na podstawie tej małej grupy lapków, które podałem ;)

#4 Użytkownik jest niedostępny   moominek Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 11 Luty 2012 - 10:25

Nowy raczej odpada, bo te Pentiumy czy niektóre AMD są strasznie słabiutkie. Na 4-5 lat starczy, ale co z tego, skoro będzie to już antyk? Platforma oparta o Core i3 jest nowsza (chodzi o socket), ma większe możliwości i znacznie większą moc. Także jeżeli uważacie, że oferta nie jest zła, to być może kupię tego Samsunga, a może coś innego. Problem rozwiązany.

Strona 1 z 1