Forum PCLab.pl: Panel I/O SB0250 do X-Fi / Audigy - jaki przewód do midi - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Panel I/O SB0250 do X-Fi / Audigy - jaki przewód do midi co to za kabel?

#1 Użytkownik jest niedostępny   majk9260 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 17:37

Wpadł mi w ręce (nabyłem) taki panel:
Dodaj obrazek
Niestety sprzedawca ściemnił w opisie i przysłał jedynie sam panel z taśmą do dźwiękówki. Brak pilota i przejściówki do midi. Skontaktowałem się ze sprzedawcą i zaproponował zniżkę, albo dosłanie pilota. Najbardziej mnie jednak martwi brak przejściówki do midi. Chodzi o taki kabel midi jak tutaj:
Dodaj obrazek
Czy ten kabel jakoś się nazywa, bo szukałem czegoś takiego na allegro i nie widziałem? Są różne mini-din, ale takiego nie znalazłem. Proszę o pomoc ze zlokalizowaniem takiego kabla, bo jeśli nie idzie go nigdzie dostać, to będę starał się zwrócić ten panel jako niezgodny z umową. Panel ma służyć jako pełne I/O do dźwiękówki łącznie z midi (midi jest priorytetem).

PS: Obrazki zastępcze z google.

Ten post był edytowany przez majk9260 dnia: 09 Luty 2012 - 18:09

#2 Użytkownik jest niedostępny   ZIB2000 Ikona

• Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 19:40

to samo miałem do emu - z jednej strony jest klasyczny DIN 5 do midi a z drugiej nie pamiętam już dokładnie czy to samo co ps2 czy svhs

jeśli też ma 5 pinów to będzie pomniejszonym odpowiednikiem DIN

pozostaje ci zrobienie samemu - zarówno svhs/ps2 jak i DIN mozna kupic rozbieralne i tylko kabel 6 żyłowy potrzebny(5 plus oplot)

ps.uroki kupowania od pajacy na allegro - coraz gorszy ten serwis a coraz bardziej wspiera takich oszustów

Ten post był edytowany przez ZIB2000 dnia: 09 Luty 2012 - 19:42

Strona 1 z 1