Forum PCLab.pl: Pieczenie Galaxy GF 8800GT - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Pieczenie Galaxy GF 8800GT Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   szymich Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 19:45

Cześć,

Ze względu na artefakty przy starcie, a w zasadzie próbie startu, systemu potrzebuję upiec w piekarniku swojego Galaxy GF 8800GT, ale nie bardzo wiem, jak go rozebrać. Ktoś ma jakieś doświadczenie w tym? Odkręciłem 4 magiczne śrubki (widać na drugim zdjęciu otwory po nich), ale one chyba były od radiatora, który umieszczony jest pod plastikową częścią chłodzenia. Zamieszczam zdjęcia, bo może ktoś potrafi dokładnie wskazać, gdzie i co nacisnąć/podważyć, by wszystko ładnie rozebrać.

http://zapodaj.net/f...6fbe0a.jpg.html
http://zapodaj.net/f...1ba706.jpg.html

Pozdrawiam,
Szymon

#2 Użytkownik jest niedostępny   tomtag Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 21:07

podejrzewam ze pasta go trzyma tez tak mialem z asusem 8800gt wszystkie srobki odkrecone a on trzyma. wloz karte do kompaniech troche pochodzi co pasta sie troche rozposci i wtedy szybko odkrec i lekko przekrec powinno puscic. piecz w 180 gora i dul bez termoobiegu ok 8.30min do goru nogami tylko ja wypoziomuj, ja dalem pod kondensatoru kawalek deseczki owinietej w pazłotko i dziala :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   pizdzik Ikona

• Gaduła
  • PipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 21:14

kumpel za moja rada dal na 200 stopni na 3 minutki. karta wywalala artefakty po miesiacu. pozniej dal na 250 stopni na 5 minut i juz 4 miechy spokoj. zadnego rozkrecania i wogole. karta z radiatorem i wiatrakiem wyladowala w piekarniku i wszystko smiga :)

#4 Użytkownik jest niedostępny   szymich Ikona

• Małomówny
  • Pip

Napisany 09 Luty 2012 - 22:41

No właśnie słabo z rozgrzaniem karty w kompie, bo system się nie uruchamia na skutek jej uszkodzenia. Może spróbuję jakąś suszarką ją rozgrzać.

Strona 1 z 1