Forum PCLab.pl: Nieokreślony problem z dyskiem twardym(?) - uruchamia się na chwilę. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Lubisz gry w klimatach fantasy? Zmierz się z tysiącami graczy, zagraj za darmo w grę Fragoria!

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nieokreślony problem z dyskiem twardym(?) - uruchamia się na chwilę. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   patrykut Ikona

• Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 20:01

Witam.

Zakupiłem dysk twardy WD640AAKS, podpiąłem go poprawnie i gdy uruchamiam komputer, dysk głośno pochodzi przez chwilę gdy na ekranie widnieje obraz z płyty głównej a później się wyłącza samoistnie.
Wyskakuje błąd:

"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"

Gdy naciskam ENTER, sytuacja się powtarza (tj. dysk uruchamia się, a następnie po chwili gaśnie).

Podczas instalacji Windowsa 7 nie wykrywa żadnej partycji z tego dysku.
W BIOS'ie dysk nie jest wykrywany, człowiek, od którego go kupiłem testował ten dysk i u niego wszystko fajnie chodziło, podejrzewam, że to nie jakiś problem z fizyczną budową dysku tylko np. z partycjami.

Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Pozdrawiam.

#2 Użytkownik jest niedostępny   BlackBishop Ikona

• Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 21:55

Zobacz postpatrykut, o 09 Luty 2012 - 20:01, napisał(a):

W BIOS'ie dysk nie jest wykrywany, człowiek, od którego go kupiłem testował ten dysk i u niego wszystko fajnie chodziło, podejrzewam, że to nie jakiś problem z fizyczną budową dysku tylko np. z partycjami.

jak BIOS nie widzi to nie ma nic wspólnego z partycjami - zapewne podczas transportu upadł i jest już dead

#3 Użytkownik jest niedostępny   patrykut Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 09 Luty 2012 - 23:12

Skorzystałem z opcji "repair" w instalce Windows 7, i teraz bez względu na to czy dysk jest podpięty czy nie wyskakuje mi komunikat:

"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.
To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart the computer.
2. Choose your language settings and click next.
3. Click "repair your computer"

File: \Boot\BCD

Info: The Windows Boot Configuration Data file does not contain a valid as entry

Co teraz mogę zrobić?

Strona 1 z 1