Forum PCLab.pl: Złożony problem z wifi/laptopem - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Zarejestruj się i odbierz bonus w Drakensang Online Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Złożony problem z wifi/laptopem Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   salmar Ikona

• Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 09 Luty 2012 - 22:09

Mam taki problem na który nie znalazłem odpowiedzi na innych forach i google też nie pomógł.
Mam laptopa Lenovo 3000 n100 0768 FUG (os win XP SP2. Internet z upc modem thomson wifi, po formacie zainstalowałem brakujące sterowniki ale gdy próbuje łączyć się przez wifi komputer widzi moją sieć i inne dostępne sieci jednak przy próbie połączenia z internetem cały czas wyskakuje komunikat "pobieranie adresu sieciowego". A internetu jak nie było tak nie ma. Gdy podłączyłem komputer do modemu przez kabel to internet działa ale to mnie nie satysfakcjonuje gdyż wcześniej działało wifi i było ok.

Wydaje mi się, że problem może tkwić w złym sterowniku (nie pamiętam niestety jaki sterownik i skąd wziąłem przed formatem, ale pewnie ze strony lenovo) teraz gdy próbowałem po kolei każdy sterownik montować to przy 2 nie działało wifi przy trzecim jest stan taki jak opisałem wyżej.
Dodam, że sterownikiem który zainstalowałem jest "Broadcom Wireless LAN driver for Windows XP - 3000 C200, N100" ze strony lenovo.

Czekam na wszelkie sugestie bo mi pomysły się już niestety skończyły.
Pozdrawiam!!

Strona 1 z 1