Forum PCLab.pl: Skaza na monitorze. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Zarejestruj się i odbierz bonus w Drakensang Online Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Skaza na monitorze.

#1 Użytkownik jest niedostępny   sebek990 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 10 Luty 2012 - 00:03

Witam od kilku tygodni na moim monitorze ViewSonic VX2260wm 22" Full HD 1080p LCD. Pojawiło się coś w stylu skazy mianowicie mam jakieś takie białe przetarcia.. widoczne na czarnych elementach gier.. tapety. takie coś jakby lekkie chmurki nie wiem jak to opisać.. za przykład mogę podać taką sytuację: Mamy białą kartkę i pomalujemy ją białą kredką.. lub czarną kartkę pomalowaną czarną kredką.. po prostu na monitorze w kilku miejscach są mało widoczne białe zaćmienia , oraz gdy na przykład na tapecie mam napisy i jest ona przez dłuższy czas widoczna na ekranie to gdy zmienię na cała czarną bez napisów to te napisy troszkę widać.
Oj troszkę namieszałem, zadawajcie pytania radźcie jestem otwarty na sugestie.
Na monitor nie mam gwarancji mam go już 2lata.
Przepraszam, że tak chaotycznie ale piszę ze smartphona :D

Ten post był edytowany przez sebek990 dnia: 10 Luty 2012 - 00:09

#2 Użytkownik jest niedostępny   =Grzegorz= Ikona

• LCDmaniak
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 10 Luty 2012 - 16:03

Zobacz postsebek990, o 10 Luty 2012 - 00:03, napisał(a):

Witam od kilku tygodni na moim monitorze ViewSonic VX2260wm 22" Full HD 1080p LCD. Pojawiło się coś w stylu skazy mianowicie mam jakieś takie białe przetarcia.. widoczne na czarnych elementach gier.. tapety. takie coś jakby lekkie chmurki nie wiem jak to opisać.. za przykład mogę podać taką sytuację: Mamy białą kartkę i pomalujemy ją białą kredką.. lub czarną kartkę pomalowaną czarną kredką.. po prostu na monitorze w kilku miejscach są mało widoczne białe zaćmienia , oraz gdy na przykład na tapecie mam napisy i jest ona przez dłuższy czas widoczna na ekranie to gdy zmienię na cała czarną bez napisów to te napisy troszkę widać.
Oj troszkę namieszałem, zadawajcie pytania radźcie jestem otwarty na sugestie.
Na monitor nie mam gwarancji mam go już 2lata.
Przepraszam, że tak chaotycznie ale piszę ze smartphona :D

prawdopodobnie na wada związana z efektem pamięci, czyli matryca "pamięta" to co było na niej wyświetlane przez dłuższy czas, normalnie takie utrwalenie obrazu może występować po kilkunastu godzinach wyświetlania tego samego obrazu, w twoim przypadku widać że ten czas się znacznie skrócił, o to chodzi?

http://www.beginnerc...d-ghost-remedy/

Strona 1 z 1