Jako, że jest to sprzęt którego nie opłaca się modernizować ani sprzedawać to dostał u mnie dożywocie, a chodzi mi tylko o przeglądanie filmików na YouTube i ogólnie net. Tak więc prosiłbym o radę czy samo podniesienie FSB do 400mhz coś da, czy będzie to bezpieczne, czy może zmiana na minimum Atchlon XP 2500+ na rdzeniu Barton będzie na tyle opłacalna w sensie wydajności(nie ceny), że odczuje różnicę i filmiki na YouTube obejrzę a procek wtedy na max 90% będzie chodził ale nie będzie przycinał?
Zestaw to:
Procesor: Socket A Sempron 2200+
Płyta: Gigabyte GA-7VT600P-RZ(-c) VIA KT600
Ram: DDR 256mb + 512mb obie na pc-3200
Grafika: FX 5500
Zasilacz: jakieś badziewie 350W ogólnie już na wykończeniu bo zatarł się w nim wentylator i skaczą dość mocno wszystkie napięcia oprócz +12V
W grę wchodzi sam procek wszystko inne zdaje egzamin jako tako, mniej więcej jaki przyrost wydajności mogę mieć ze zmiany na wyżej wspomnianego Bartona, być może udało by mi się go trafić za 20zł z wysyłką albo w podobnej cenie coś wyższego z Bartona, czasami robię w serwisie i mam dostęp nawet do darmowych procków ale jak na razie nie miałem szczęścia trafić na Bartona, ostatnio przyniosłem Athlon XP Thoroughbred 1700+ ale to jest identyko to co ja mam w kompie więc nie zmieniałem.
Ten post był edytowany przez -Vice- dnia: 10 Luty 2012 - 11:52

Zaloguj się

ASUS OC School
Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Najnowsze pliki

Wróć do góry
Multi cytowanie