O czym Wy rozmawiacie?
Jesli 1500zł i mowa o jakości to tylko Fujitsu AH531. Nie wygłupiajcie się. To jest LifeBook, odpowiednik probooka, czy też Vostro. To jest linia biezness a nie konsumencka. MSI, ASUS, Acer to odpowiedniki Pawulona, studio/inspiron. FJ zrezygnował z linii konsumenckiej Amilo/AmiloPro i został w business. Mimo iż nie jest tak popularny wśród nas, zwykłych zjadaczy chleba to nie znaczy że jest zły

Fujitsu AH531 ma najwyższą jakość wykonania. Koniec i kropka.
edit:
nie mylić z Fujitsu-Siemens. To inna bajka
edit:
Filemon13, o 10 Luty 2012 - 20:24, napisał(a):
Ja po dłuższym przemyśleniu też jestem za Asusem

W MSI szybko zużywa sie bateria (po 3 miesiącach trzyma 2h)-przynajmniej ja to spostrzegłem mając doczynienia z trzema lapkami tej marki. Nie mówiąc już o tym jak obudowa bedzie wyglądać po dłuższym czasie przenoszenia.
Fujitsu ma procek Intela z grafiką która do jakich kolwiek multimediów sie nie nadaje (lapek do pracy biurowej).
Asus dobrze wygląda (solidnie), a jego podzespoły są wysokiej klasy. Można by poszukać jeszcze jakiegoś HP lub DELLa ale oni troche wyżej sie cenią.
Każdy producent miał lub ma jakieś problemy/mankamenty. W końcu mamy doczynienia z elektroniką która jest zawodna nawet kiedy jesteśmy pewni że tak sie stać nie może.
MSI sam sobie odpowiedziałeś
Fujitsu - toż to sama grafika co w iCore Igen. Na pewno nie nadaje się do multimediów?

Asus - wygląda. Idź sobie do jakiegoś sklepu i obejrzyj Asusa za 1500zł
HP - w tej cenie Pawulon. Szkoda nerwów.
Dell za ~1500zł - to nie to samo co Vostro i Latitude. Żebyś się nie zdziwił.
Wiem że troszkę subiektywnie, ale nikt mi nie wmówi że ten FJ jako notel za 1500zl nie jest najlepszą propozycją. Za taką kasę to się patrzy na jakość sprzętu a nie na bebechy.
MaxDamage87, o 10 Luty 2012 - 21:43, napisał(a):
HP, a właściwie
Compaq są nawet tańsze ale pare osób z mojego otoczenia miało z nimi różne problemy, a serwis jest dość problematyczny. Dell niby klasa sama w sobie ale zdarzają sie wyjątki od reguły, kolega kupił do firmy takiego za 5k i jest niezadowolony z matrycy i zapadającej się klawiatury, a serwis twierdzi, że one już po prostu takie są... i zrób im co chcesz
Dzięki Panowie za rady, przekonaliście mnie do tego Asusa

Compaq to nie seria tylko marka wchłonięta przez HP. Wiele produktów HP nosi pełną nazwę Hewlett-Packard Compaq a należą do serii ElitePro np. Także Compaq nie ma tu najmniejszego znaczenia.
A sam sprzęt Qompaq, sprzed przejęcia, to racja. Dno. Niczym MaxData
Ten post był edytowany przez Petru23 dnia: 10 Luty 2012 - 23:53