Forum PCLab.pl: Zawiesza sie na Amen - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Uwaga! Uwaga! Zarejestruj się i odbierz bonus w Drakensang Online Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Zawiesza sie na Amen Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Dzako18 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze

Napisany 10 Luty 2012 - 14:10

Dane tech :
Proc : Intel R CoreTM 2 Quad CPU Q9400 2.66 GHz
Ram : Kingston HyperX 8 gb 1600 mhz DDR3
Zasilacz: Firmy firma 750w - mysle ze problemy sa przez niego!
Plyta gl: nforce 790i Ultra
System chlodzenia i obudowa: CollerMaster Storm 3 x 140mm wiatraki i jeden boczny 120mm
Pamiec: Seagate Barracuda 7200.12 1TB

Przejde wiec do sedna, czy gram, czy ogladam,czy chodze po necie komputer w pewnym momencie zacina sie na AMEN i trzeba go zrestartowac w glosnikach slychac dziwny dzwiek nieustanny do puki nie zrestartuje maszyny. Myslalem ze przyczyna byly moje stare dyski twarde wiec je wymienilem.. na jeden Seagate Barracuda 7200.12 1TB no ale jak sie okazalo nie. cale problemy z tym komputerem zaczely sie jak wymienilem obudowe i paste na procku robil mi go wtedy znajomy i nie wiedziale ze mam raida pomieszalem troche ale wkoncu naprawilem, zrobilem formata dodalem ramu i jak juz mowilem wymienilem twardziela, komp od czasu formata po wymianie tych wszystkich komponentow poprostu zcina sie mniej wiecej co godzine jak go uzywam wysilkowo np. gram lub ogladam cos to krocej, natomiast jak pozostawie go bez ruchu wytrzyma nawet cala noc bez wylaczenia (sprawdzalem). Prosze o pomoc mysle ze prowodyrem moze byc moj jakze wypasiony zasilacz ktory ledwo co siega z dolu obudowy do plyty glownej i kabelki sa spawane niektore bo sie ponadrywaly czekam na wasze opinie z gory dziekuje i przepraszam za moje pismo ale mieszkam od 5 roku w angli a mam 18.

#2 Użytkownik jest niedostępny   red1222 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 10 Luty 2012 - 16:19

Co to wgl za firma,co się nazywa "Firma"?Chyba,że mnie coś ominęło,to sorry,ale sprawdź lepiej jeszcze raz nazwę zasilacza,a poza tym,może źle wymieniona pasta i się procesor przegrzewa-sprawdź temperatury.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Dzako18 Ikona

• Dyskutant
  • PipPip

Napisany 11 Luty 2012 - 19:48

Zasilacz Pentlum p4 750 W
A temperatury 36,34,30,31 stopni celcjusza.
Temperatura k graficznej 32stopnie a karta graficzna to asus 250 gts Dark knight 1gb gddr3

Ten post był edytowany przez Dzako18 dnia: 11 Luty 2012 - 19:53

Strona 1 z 1