W najbliższym czasie planuję sprzedać swoją kartę graficzną. Jednak zanim to zrobię, chciałbym upewnić się, że jest w pełni sprawna. Póki co testowałem kartę w FurMarku przez 2 godziny(screen). Temperatury są raczej w normie - podczas grania nie przekraczały 70 stopni, karta nigdy nie wyświetliła artefaktów w grach, 3DMarkach(06 i Vantage) czy też w FurMarku. Karta nigdy nie była również podkręcana.
Mam jednak wątpliwości dot. sprawności karty, ponieważ ostatnio grając np. w Crysis 2 albo w FIFA 12 ekran zrobił się czarny, przez chwilę był odtwarzany normalny dźwięk, po czym zawiesił się. Następnie komputer się zresetował i karta nie wyświetlała obrazu. Dopiero po wyłączeniu komputera i ponownym włączeniu wszystko wróciło do normy. Problem ten pojawił się już kilka razy znacznie wcześniej(np. podczas grania w Call of Duty 4, Red Faction Guerilla) i za każdym razem pomagało ręczne wyłączenie i włączenie komputera. Łącznie od momentu zakupu karty (październik 2008) taka sytuacja miała miejsce ok. 10 razy. Poniżej umieszczam informacje na temat problemu zaczerpnięte z dziennika zdarzeń po tym, jak komputer zresetował się podczas grania w Crysis 2:
Spoiler
Ponadto gdzieś 2 lata temu zdarzyło się 2-3 razy, że po uruchomieniu komputera karta wyświetlała artefakty. Problem "rozwiązałem", resetując komputer. Nie mam jednak pojęcia, co było jego przyczyną.
W związku z tym mam pytanie - jakie moglibyście mi polecić sposoby na przetestowanie karty?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Zaloguj się

ASUS OC School
Ostatnio dodane tematy
Nowe artykuły
Najnowsze pliki

Wróć do góry
Multi cytowanie