Forum PCLab.pl: błąd podczas otwarcia urządzenia audio - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

błąd podczas otwarcia urządzenia audio pomocy Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Wilk84 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Pn, 25 Kwi 11

Napisany 14 Luty 2012 - 22:59

Na starym komouterze nagrywałem w audacity często różne rzeczy takie jak muzyka podczas instalacji gry ,audycje radioowe itp...
Teraz gdy chcę nagrać właśnie jeden utwór który leci podczas instalacji niestety zrobionej przez kogoś więc nazwy utworu się nie dowiem,wyskakuje błąd:

błąd podczas otwarcia urządzenia audio. Proszę sprawdzić ustawienia urządzenia wejściowego audio i
częstotliwość próbkowania projektu" mimo że są zainstalowane wszystkie sterowniki do karty dźwiękowej.

Przejżałem inne fora na temat tego błędu i rzeczy typu zmienić ustawienia w audacity itp nic nie dają ,więc czy mógłby ktos pomóc ???

#2 Użytkownik jest niedostępny   YogiCK Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1736
  • Dołączył: Nd, 01 Paź 06

Napisany 15 Luty 2012 - 00:02

Podstawowe pytanie - co to za karta dźwiękowa? Miałem podobny problem ostatnio ze swoją Audigy SE, pomogło ustawienie odpowiedniego źródła sygnału dla nagrywania w oryginalnym panelu sterowania Creative, nie tym systemowym.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Wilk84 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Pn, 25 Kwi 11

Napisany 15 Luty 2012 - 14:30

Zobacz postYogiCK, o 15 Luty 2012 - 00:02, napisał(a):

Podstawowe pytanie - co to za karta dźwiękowa? Miałem podobny problem ostatnio ze swoją Audigy SE, pomogło ustawienie odpowiedniego źródła sygnału dla nagrywania w oryginalnym panelu sterowania Creative, nie tym systemowym.

Kartę dźwiękową mam zintegrowaną z płytą główną ,a nazwa karty: Realtek ALC889

#4 Użytkownik jest niedostępny   YogiCK Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1736
  • Dołączył: Nd, 01 Paź 06

Napisany 15 Luty 2012 - 19:57

W Panelu sterowania powinieneś mieć Realtek Konfiguracja audio HD, tam wybierz źródło sygnału dla nagrywania.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Wilk84 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Pn, 25 Kwi 11

Napisany 16 Luty 2012 - 14:31

Zobacz postYogiCK, o 15 Luty 2012 - 19:57, napisał(a):

W Panelu sterowania powinieneś mieć Realtek Konfiguracja audio HD, tam wybierz źródło sygnału dla nagrywania.

Nie ma tam takiej opcji jak źródło nagrywania.

#6 Użytkownik jest niedostępny   YogiCK Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1736
  • Dołączył: Nd, 01 Paź 06

Napisany 16 Luty 2012 - 16:07

Zakładka Mikser, w część Nagrywaj wybierasz które urządzenie ma być źródłem do nagrywania.

#7 Użytkownik jest niedostępny   Wilk84 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 35
  • Dołączył: Pn, 25 Kwi 11

Napisany 19 Luty 2012 - 19:38

Zobacz postYogiCK, o 16 Luty 2012 - 16:07, napisał(a):

Zakładka Mikser, w część Nagrywaj wybierasz które urządzenie ma być źródłem do nagrywania.

Ja mam Win 7 tam nie ma już takiej zakładki.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych