Forum PCLab.pl: Drukarka drukuje stronę testową za każdym razem jak ją włacze - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Drukarka drukuje stronę testową za każdym razem jak ją włacze

#1 Użytkownik jest niedostępny   okar19 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 634
  • Dołączył: Nd, 26 Wrz 10

Napisany 28 Kwiecień 2012 - 21:21

zaczne od tego że mam drukarke HP C3180, zawsze używałem tuszu o numerku 336 , poszedłem do sklepu ale nie było takiego , powiedzieli mi ze 338 bedzie działał , wkładam wszystko ok , jak to zwykle bywa po wymianie tuszu drukarka pobiera jeden papier i coś tam sobie drukuje. Tylko problem w tym że ona wykonuję tę czynność za każdym razem gdy ją uruchomie . Czy to wina tego tuszu ??

Ten post był edytowany przez okar19 dnia: 28 Kwiecień 2012 - 22:15


#2 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8279
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 28 Kwiecień 2012 - 22:35

Następnym razem tę wydrukowaną stronę połóż na szybie i zeskanuj.

#3 Użytkownik jest niedostępny   okar19 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 634
  • Dołączył: Nd, 26 Wrz 10

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 08:51

włożyłem to co wydrukowało , odpaliłem centrum HP , skanuj obraz , zapisalem
dalej po uruchomieniu drukarki chce drukowac strone testowa
chyba ze cos zle zrobilem

Ten post był edytowany przez okar19 dnia: 29 Kwiecień 2012 - 08:51


#4 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8279
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 09:10

Wydaje mi się, że trzeba zeskanować używając przycisków na obudowie urządzenia.

#5 Użytkownik jest niedostępny   carlos0606 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 58
  • Dołączył: Nd, 28 Lis 10

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 09:21

Witam.
U mnie to samo. Podobno się kalibruje po zmianie tuszu.
Próbowałem skanować przyciskiem na obudowie ale nic nie dało dalej drukuje za każdym uruchomieniem. Nie mam kolorowego tuszu może to jest przyczyną??

#6 Użytkownik jest niedostępny   okar19 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 634
  • Dołączył: Nd, 26 Wrz 10

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 09:35

u mnie to samo , przycisk skanuj na panelu nie reaguje tylko swiatelko zaczyna migac i po chwili przestaje , kolorowy tusz mam ale jest pusty

#7 Użytkownik jest niedostępny   Kotera Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 385
  • Dołączył: Pn, 14 Gru 09

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 11:40

Pokaż jaką tą stronę drukuje.

Bo mówicie tu o skanowaniu, a wcale ta nie musi być tą do skanowania.

#8 Użytkownik jest niedostępny   carlos0606 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 58
  • Dołączył: Nd, 28 Lis 10

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 11:42

U mnie wygląda mniej więcej tak:
Gdy był jeszcze kolorowy tusz to na środku kartki były właśnie kolorowe kreski

Znalazłem rozwiązanie na innym forum:
"urządzenie musi posiadać sprawne wkłady drukujące, a kalibracja urządzenia odbywa się automatycznie podczas drukowania strony testowej.
Jeżeli nie przechodzi poprawnie tego procesu to przyczyny należy upatrywać w niedomagających wkładach drukujących."
"Drukarka kalibruje się automatycznie podczas druku tej strony za pomocą fotokomórki umieszczonej w karetce."

Załączone pliki


Ten post był edytowany przez carlos0606 dnia: 29 Kwiecień 2012 - 11:53


#9 Użytkownik jest niedostępny   marcin19888 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 71
  • Dołączył: Cz, 13 Paź 11

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 19:26

Są dwie możliwości. Albo włożyłeś stronę do góry nogami (jej ułożenie ma znaczenie!), albo problem tkwi właśnie w tym, że nie masz kolorowego tuszu w pojemniku. Innych możliwości nie ma.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Kotera Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 385
  • Dołączył: Pn, 14 Gru 09

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 19:36

Najprawdopodobniej przy skanowaniu drukarka "myśli", że ta kartka to nie odpowiednia, więc przerywa procedure kalibracji.
Brakuje tu tych kolorowych pasków dzięki którym drukarka ustawia tusze również kolorowe.

Pozostaje więc kupić kolorowy i odopowiednio zrobić procedurę.

#11 Użytkownik jest niedostępny   vhp Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8279
  • Dołączył: Wed, 13 Sty 10

Napisany 29 Kwiecień 2012 - 20:34

Generalnie w tej "kalibracji" chodzi o to, by marnować tusz. Mam deskjeta 920c. Nie pamiętam, kiedy tam coś "kalibrowałem" i wszystko drukuje jak trzeba.

Ten post był edytowany przez vhp dnia: 01 Maj 2012 - 07:45


#12 Użytkownik jest niedostępny   Kotera Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 385
  • Dołączył: Pn, 14 Gru 09

Napisany 30 Kwiecień 2012 - 07:06

Tak, to prawda - tym bardziej, że drukuje jak najwięcej tuszu - mnie w starej drukarce tak dawało tuszu, że kartka prawie przesiąkała ;d

Teraz mam drukarkę w której na szczęście nie ustawia się nic - tylko po pierwszym włączeniu drukarki (czyli po pierwszym w "życiu" włączeniem :D)

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych