Forum PCLab.pl: nokia - kod zabezpieczający - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

nokia - kod zabezpieczający co jest? Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Shadowm Ikona

  • PCLab.pl team
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5620
  • Dołączył: Pn, 04 Sie 03

Napisany 02 Marzec 2005 - 14:36

Witam

W noki 6310 mam pewien problem. Po rozladowaniu baterii nagle zapytal mnie telefon o kod zabezpieczajacy :kwasny: co to ma w ogole byc? zadnego kodu nie ustawialem, w zwiazku z tym zaden nie pasuje. Nie wiem co mam zrobic, nie moge uruchomic telefonu. Macie jakies pomysly?

#2 Użytkownik jest niedostępny   kreha_pl Ikona

  • ///ADWOKAT DIABŁA///
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1245
  • Dołączył: Wed, 09 Lut 05

Napisany 02 Marzec 2005 - 15:10

Standardowy kod zabezpieczający w noki to : 12345. Jesli nie zadział to użytkownik wprowadził jakiś inny kod. Jeśli standardowy nie działa to zostaje albo przypomnieć sobie co to za kod choć wątpie czytając Twój post bądz udać sie do serwisu. Ja takie rzeczy wykonuje za 10 zł myślę ze inny serwis nie wezmie dużo wiecej.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Shadowm Ikona

  • PCLab.pl team
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5620
  • Dołączył: Pn, 04 Sie 03

Napisany 02 Marzec 2005 - 15:38

kreha_pl, o Mar 2 2005, 15:10, napisał(a):

Standardowy kod zabezpieczający w noki to : 12345. Jesli nie zadział to użytkownik wprowadził jakiś inny kod. Jeśli standardowy nie działa to zostaje albo przypomnieć sobie co to za kod choć wątpie czytając Twój post bądz udać sie do serwisu. Ja takie rzeczy wykonuje za 10 zł myślę ze inny serwis nie wezmie dużo wiecej.


ok sprobuje 12345. A jesli to nie pomoze, to moze jest jakis program czy cos, ktory to zdejmuje? telefon ma irde, moge go polaczyc z laptopem.

Prowadzisz serwis? To moze wiesz od czego takie cos moze sie zdarzyc? Dziwne nie?

#4 Użytkownik jest niedostępny   |Lucaz| Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 73
  • Dołączył: Wt, 22 Lut 05

Napisany 03 Marzec 2005 - 00:35

Shadowm, o Mar 2 2005, 15:38, napisał(a):

ok sprobuje 12345. A jesli to nie pomoze, to moze jest jakis program  czy cos, ktory to zdejmuje? telefon ma irde, moge go polaczyc z laptopem.


a kiedy ci każe podać kod, zaraz po wpisaniu PIN-u? Bo jeśli tak i nie możesz wejść do menu telefonu to irda na nic ci się zda. Ale ogółem program do tego jest. Jeśli wcześniej próbowałeś wpisywać jakieś kody to za nim wpiszesz ten kod 12345 odczekaj z 15minut przy włączonym telefonie.

Cytuj

Prowadzisz serwis? To moze wiesz od czego takie cos moze sie zdarzyc? Dziwne nie?


Możliwe że kod zabezpieczający miałeś wpisany i miałeś włączoną blokade na telefon. Tylko do tej pory telefon nie kazał ci podawać kodu zabezpieczającego bo te blokady były ustawione z tą kartą sim. Możliwe że przy rozładowniu się baterii telefon zresetował ustawienia i dlatego teraz woła o kod.

#5 Użytkownik jest niedostępny   kreha_pl Ikona

  • ///ADWOKAT DIABŁA///
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1245
  • Dołączył: Wed, 09 Lut 05

Napisany 03 Marzec 2005 - 16:14

albo poraz pierwszy wyłączył sie i miał właczone zabezpieczenie na kazde właczenie fona.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Shadowm Ikona

  • PCLab.pl team
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5620
  • Dołączył: Pn, 04 Sie 03

Napisany 03 Marzec 2005 - 19:44

rzeczywiscie, to byl 12345. Wielkie dzieki Panowie :beerchug:

Cytuj

Możliwe że kod zabezpieczający miałeś wpisany i miałeś włączoną blokade na telefon. Tylko do tej pory telefon nie kazał ci podawać kodu zabezpieczającego bo te blokady były ustawione z tą kartą sim. Możliwe że przy rozładowniu się baterii telefon zresetował ustawienia i dlatego teraz woła o kod.


bardzo mozliwe

#7 Użytkownik jest niedostępny   mobi11 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 241
  • Dołączył: Cz, 10 Mar 05

Napisany 11 Marzec 2005 - 21:16

Ja miałem to samo a tu pewnego dnia mówi mi kolega wpisz 12345 i zobaczymy co sie stanie i weszło a ja mordowałęm sie tydzień z tym hasłem!

#8 Użytkownik jest niedostępny   Matthew1992 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 10 Gru 08

Napisany 10 Grudzień 2008 - 19:50

witam. Mam taki problem z nokią 6300 iz miałem kod zabezpieczający na telefonie i zablokowałem klawiature i jak chciałem odblokować to wpisując kod który ustawiłem, wyskakuje mi "Błędny kod" ?? czy ktoś mógłby mi pomóc?? :(

#9 Użytkownik jest niedostępny   -marcineq- Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1011
  • Dołączył: Wed, 06 Sie 08

Napisany 11 Grudzień 2008 - 18:49

Generuje kod zabezpieczajacy po IMEI-u

Działa, pomogło mojej nokii 6610i;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   auri_24 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Wt, 04 Sie 09

Napisany 04 Sierpień 2009 - 16:35

JA TEŻ MAM TAKI PROBLEM TYLE ŻE WYGENEROWAŁAM KOD Z IMEI I NIC NIE DAŁO!!!!! POMOCY CO JESZCZE MOGĘ ZROBIĆ SZYBKO I ŻEBY ZADZIAŁAŁO!

Ten post był edytowany przez auri_24 dnia: 04 Sierpień 2009 - 16:38


#11 Użytkownik jest niedostępny   m160s Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 10 Kwiecień 2010 - 10:03

Mam taki problem. Założyłem sobie kod zabezpieczający na odblokowanie klawiatury w nokii 5310. Po czym go zapomniałem :( Wpisałem rożne takie podobne do tego który mogłem wprowadzić ale nic to nie dało... Słyszałem że jeżeli wpisuje się ileś razy kod to nawet podanie prawidłowego niezostanie uwzględnione bo jest jakiś licznik... Zdejmą mi to w komisie albo w jakimś serwisie?

#12 Użytkownik jest niedostępny   adabrzezinska5 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 11

Napisany 25 Luty 2011 - 15:42

Witam!!!!!!!!!!!!!!
Mam problem.Kupiłam telefon LG GB220 i nie wiem jaki jest do niego kod zabezpieczający. Jeśli ktoś z was wie to proszę bardzo abyście napisali będę bardzo wdzięczna.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!!!!!!!!!!!

#13 Gość_DDiablo_*

  • Grupa: Goście

Napisany 25 Luty 2011 - 15:47

0000

spróbuj :P

#14 Użytkownik jest niedostępny   adabrzezinska5 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 11

Napisany 25 Luty 2011 - 16:16

Tak. Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!

#15 Użytkownik jest niedostępny   Radow Ikona

  • JACTA na 100%
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6039
  • Dołączył: Nd, 19 Lut 06

Napisany 25 Luty 2011 - 18:24

na przyszlosc (dla przyszlych szukajacych)

- standardowy kod zabezpieczajacy jest w instrukcji
-jelsi nie mamy instrukcji to wpisujemy w google np " NOKIA STANDARDOWY KOD ZABEZPIECZEN" i ANALOGICZNIE W PRZYPAKU INNYCH PRODUCENTOW, CZASMI PRZYDA SIE PODAC MODEL APARATU :)

jesli kod bedzie niestandardowy to w wiekszosci przypadkow sobie nie dacie rady, aczkolwiek wtedy wasze tematy beda bardziej sensowne :)

pozdrawiam

#16 Użytkownik jest niedostępny   monika26 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 14 Paź 14

Napisany 14 Październik 2014 - 15:30

Zobacz postkreha_pl, o 02 Marzec 2005 - 16:10, napisał(a):

Standardowy kod zabezpieczający w noki to : 12345. Jesli nie zadział to użytkownik wprowadził jakiś inny kod. Jeśli standardowy nie działa to zostaje albo przypomnieć sobie co to za kod choć wątpie czytając Twój post bądz udać sie do serwisu. Ja takie rzeczy wykonuje za 10 zł myślę ze inny serwis nie wezmie dużo wiecej.


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych