Forum PCLab.pl: SkyStar2, cisza na Cyfrze i wyłączanie się ProgDVB - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

SkyStar2, cisza na Cyfrze i wyłączanie się ProgDVB Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 02 Marzec 2005 - 23:15

Witam,

Jak wiadomo, od wczoraj zgasła całkowicie Cyfra+ (mówię o tej "edukacyjnej"). Ale ja nie o tym.
Mam kartę SkyStar2, do oglądania używam programu ProgDVB. I teraz pytanie głównie do użytkowników takiej konfiguracji - czy wam również po wybraniu programu z cyfry wyłącza się całkowicie program?? Wcześniej nic takiego nie miałem, a jak jakiś program zakodowany to po prostu ciemność i nic więcej. A od wczoraj po wybraniu niektórych programów, ProgDVB automatycznie zamyka się. Przeinstalowałem, kombinowałem, zmieniłem wtyczkę Capi i nadal dupa. Ktoś ma podobnie?

#2 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 02 Marzec 2005 - 23:20

Cholera, trzeba bedzie placic!

#3 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 02 Marzec 2005 - 23:21

Boro666, o Mar 2 2005, 23:20, napisał(a):

Cholera, trzeba bedzie placic!


Boro, ale mi nie o to chodzi....

#4 Użytkownik jest niedostępny   aWaKeN 

  • _awakened.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1531
  • Dołączył: So, 26 Kwi 03

Napisany 02 Marzec 2005 - 23:38

Capi 0.8 probowales?

#5 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 02 Marzec 2005 - 23:48

aWaKeN, o Mar 2 2005, 23:38, napisał(a):

Capi 0.8 probowales?


Mam najnowsze - 0.8 TPS Fix. Nadal to samo :kwasny:

#6 Użytkownik jest niedostępny   kiaad 

  • user PCLab.pl
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12736
  • Dołączył: Pn, 16 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 00:20

spytaj sie hoodysa na GG on wie dokładnie co i jak ...od dłuższego czasu siedz w tym ...

#7 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 00:23

Domyślam się, że on będzie wiedział... Ale nie będę mu d**y zawracał w nocy. Może jutro zobaczy i napisze, co poradzić ;)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Hoodys 

  • +銗+Kombinator+銗+
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11433
  • Dołączył: Pt, 06 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 12:31

Cyfra przeszla na nowe nano 51 o ktorym za duzo nikt nic nie wie, spece od cyfry pracowali na nim od 3 miechow zrobili cos w stylu moda na system kodowania tak jak francuski tps crypt ktory padl po 3 dniach. Ogolnie nie zmienia to faktu ze cyfra jeszcze za swieci chlopaki z Dragon Team juz nad tym pracuja wiec kwestia 5 dni i powinno grac na niektorych stacjonarkach juz odbierac mozna niektore kanaly. Cyfra nic juz nie zdziala nawet modami seca 2 padla i to na dobre ratuje ich tylko zmiana systemu kodowania na co ich nie stac i jeszcze dlugo nie bedzie stac. A teraz to im pozostaje tylko uprzykszanie zycia poprzez zmiane nano ale to i tak kwestia kolejnego czasu bo zrobia auto na nano i bedzie swiecilo. Poki co zostaje polsat i cinemax;) on poswieci conajmniej do wrzesnia albo i dlzuej bo oficialnie mowie sie ze alladin jest juz czesciowo zlamany

#9 Użytkownik jest niedostępny   Hoodys 

  • +銗+Kombinator+銗+
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11433
  • Dołączył: Pt, 06 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 12:34

co do proga to wywal capi i wrzuc s2emu z fixem na tps do zassania z laki.dvhk.pl albo dvkh :)

#10 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 12:35

EDIT:

No widzę, że porada już jest :) Jak wrócę do domu to sprawdzę czy działa...
Dzięki!

Ten post był edytowany przez Krootki dnia: 03 Marzec 2005 - 12:36


#11 Użytkownik jest niedostępny   Hoodys 

  • +銗+Kombinator+銗+
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11433
  • Dołączył: Pt, 06 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 13:08

tzn cyfra nei dziala ale prog nie ebdize sie wykrzaczal

#12 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 03 Marzec 2005 - 13:15

Hoodys, o Mar 3 2005, 13:08, napisał(a):

tzn cyfra nei dziala ale prog nie ebdize sie wykrzaczal


Hehe, domyślam się ;) Bo przecież mi tylko i wyłącznie o to chodziło. Rozkodowanie to zupełnie inna sprawa i.... nie to forum :P

#13 Użytkownik jest niedostępny   Hoodys 

  • +銗+Kombinator+銗+
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11433
  • Dołączył: Pt, 06 Wrz 02

Napisany 04 Marzec 2005 - 00:40

w regulaminie nic nie ma na temat piracenia tv:)

#14 Użytkownik jest niedostępny   mR.Sepi 

  • Popolupo
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1886
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 04 Marzec 2005 - 09:47

Krootki, o Mar 3 2005, 13:15, napisał(a):

Hehe, domyślam się ;) Bo przecież mi tylko i wyłącznie o to chodziło. Rozkodowanie to zupełnie inna sprawa i.... nie to forum :P

A jakie?? :)

#15 Użytkownik jest niedostępny   Krootki 

  • TYLKO LECHIA!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 31833
  • Dołączył: Pn, 30 Wrz 02

Napisany 04 Marzec 2005 - 09:51

mR.Sepi, o Mar 4 2005, 09:47, napisał(a):



Na przykład to ---> http://www.skystar2....forum/index.php

#16 Użytkownik jest niedostępny   koven 

  • Trybik
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1448
  • Dołączył: Nd, 17 Lis 02

Napisany 04 Marzec 2005 - 10:08

Najlepsze forum to to: http://forum.esat.pl/
Do ogladania TVSat na SS2 lepiej uzywac programu naszego rodaka Marfiego - Skyview http://www.skyview.republika.pl/ tu masz sam program i caly opis. Program duzo lepszy od Proga, jednak wymaga na poczatku troche poczytania.
Nano tak szybko nie padnie. Kanaly ktore mozna odbierac to te ktore maja wiecej niz jeden system kodowania i na kartach DVB, mozna takze je zobaczyc np. cartoon Network z EN fonia. Po ostatniej zmianie nano pod koniec wakacji trzeba bylo czekac do grudnia, wszystko zalezy ponoc od ludzi , ktorzy niby posiadaja specyfikacje systemu kodowania i wypuszczaja ja powolutku w ludzi

Ten post był edytowany przez koven dnia: 04 Marzec 2005 - 10:09


#17 Użytkownik jest niedostępny   mR.Sepi 

  • Popolupo
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1886
  • Dołączył: Nd, 01 Wrz 02

Napisany 04 Marzec 2005 - 10:09

Krootki, o Mar 4 2005, 09:51, napisał(a):


OK dzieki :D

#18 Użytkownik jest niedostępny   peterpz 

  • --The MatFiz--
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9440
  • Dołączył: Cz, 08 Lip 04

Napisany 07 Marzec 2005 - 15:01

"Panowie sofcik juz jest, ale nie stabilny wiesza sie po kilku minutach, wiec troche cierpliwosci i bedzie ok, bo seca2 zostala zlamana teraz to tylko kwestia kilkunastu godzin. ps. zala podaj gadu w celu konsultacji"

Taką informację znalazłem. Może nie będzie tak źle. ;)

#19 Użytkownik jest niedostępny   Igor_x 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 982
  • Dołączył: Wed, 25 Sie 04

Napisany 07 Marzec 2005 - 17:56

Dla napalonych sharing, podobno za okolo 20 pln miesiecznie.

#20 Użytkownik jest niedostępny   peterpz 

  • --The MatFiz--
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9440
  • Dołączył: Cz, 08 Lip 04

Napisany 07 Marzec 2005 - 19:00

Ja czekam. Najpierw soft na philipsy, pionery, dopiero potem na mojego Fergusona. ;)

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Ten temat jest zamknięty

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych