Forum PCLab.pl: Co zrobić w tej sytuacji z Samsungiem Galaxy S - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Co zrobić w tej sytuacji z Samsungiem Galaxy S

#1 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 10:16

Witam, mam mały problem. Mam zmodyfikowanego samsunga I9000 Android 4.0.4, wersja pasma podstawowego I9000XXJVU, wersja jądra 3.1.10-g1f740e4, ROM version RC5
Dziwnie telefon muli, nie moge włączyc aparatu czy muzyki bo wyskakuje co chwile "Niestety proces android.process.media został zatrzymany" w menu przewijanie jest bardzo trudne, dotykam cos na dole a naciska sie coś u góry, no po prostu nie da się nic zrobić. Stało się tak w przypadku gdy przywróciłem ustawienia fabryczne ale i tak przed tym restartem telefon dziwnie mulił, błędu "Niestety proces android.process.media został zatrzymany" jeszcze nei było.
Co mogę w takiej sytuacji zrobić, nie znam się zabardzo na tym całym modowaniu, jestem świeżo w posiadaniu tego telefonu. Może coś w trybie download mode..?

#2 Użytkownik jest niedostępny   PhobosD2 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 241
  • Dołączył: Nd, 06 Lip 08

Napisany 12 Lipiec 2012 - 10:21

Wróć do oryginalnego soft 2.3.x To powinno rozwiązać sprawę. Tak to jest z tymi modowanymi softami: u jednego mogą działać bez problemu z u drugiego mogą się wysypać.
Ściągnij Odina, sofcik i do roboty :D

#3 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 10:23

A powiedz mi czy moge tym zabiegem telefon w jakiś sposób uwalić ?
Dałbyś jakiś poradnik ?

Ten post był edytowany przez RadeQ ' dnia: 12 Lipiec 2012 - 10:25


#4 Użytkownik jest niedostępny   hajapackage Ikona

  • ___
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6052
  • Dołączył: Pn, 20 Lip 09

Napisany 12 Lipiec 2012 - 10:27

Zainstaluj inny, stabilny rom. Ja mam AOSP i polecam http://forum.xda-dev...d.php?t=1618757 .

Zobacz postPhobosD2, o 12 Lipiec 2012 - 11:21, napisał(a):

Wróć do oryginalnego soft 2.3.x To powinno rozwiązać sprawę. Tak to jest z tymi modowanymi softami: u jednego mogą działać bez problemu z u drugiego mogą się wysypać.
Ściągnij Odina, sofcik i do roboty :D

Lepiej niech zainstaluje dobrego 4.0.4, bo wydajność i ogólna radość z użytkowania telefonu dużo większa. Przesiadłem się z 2.3.4 i nie wróciłbym teraz do niego :P.

Zakładam że już masz CWM, więc ściągasz pliki ICS333 i GAPPS (linki na forum XDA, patrz wyżej) i wrzucasz je na pamięć telefonu. Wyłączasz telefon, potem przytrzymujesz jednocześnie przyciski vol+, home i power. Odpala się CWM, robisz wszystkie Wipe, potem każesz mu instalować zip z podanego folderu. Wskazujesz ICS333...zip i jak się zainstaluje to wskazujesz ponownie, ale folder GAPPS....zip. Klikasz reboot i cieszysz się nowym systemem.

p.s

Zrób sobie wpierw kopie zapasowe książki telefonicznej i innych prywatnych bzdetów.

Ten post był edytowany przez hajapackage dnia: 12 Lipiec 2012 - 10:39


#5 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 10:44

Powiedz mi co to jest te CWM ? :)

#6 Użytkownik jest niedostępny   PhobosD2 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 241
  • Dołączył: Nd, 06 Lip 08

Napisany 12 Lipiec 2012 - 10:47

Wskocz sobie na forum.android.com.pl albo na jakieś inne forum o androidzie to będzie miał ładne instrukcji krok po kroku jak i linki do softu.
Szanse na uwalenie są bliskie ZERU przy aktualizacji przez Odina.
Naładuj dobrze baterie i módl się żeby nie wyłączyli prądu przy uploadzie ;-)

#7 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:22

Teraz zauważyłem ze telefon chodzi jak powinien, ale nadal co jakis czas wyskakuje ten błąd, czy mogę może przez CWM w tej chwili go jakoś odświezyc? Chodzi mi o to czy ten soft który mam aktualnie moge jakos "zreperować" metodą vol+ home i power ??

#8 Użytkownik jest niedostępny   hajapackage Ikona

  • ___
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6052
  • Dołączył: Pn, 20 Lip 09

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:32

Vol+ home i power to przyciski które musisz nacisnąć gdy telefon jest wyłączony by wejść w CWM :P. Zrób sobie wpierw beckup ważnych rzeczy i leć zgodnie z tym co Ci napisałem w poprzednim poście. Dodam że ten rom chodzi na prawdę przyjemnie i szybko.

#9 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:34

Dobra czyli odnin do tego nie jest mi potrzebny ani jakies połączenie z kablem usb ?

#10 Użytkownik jest niedostępny   hajapackage Ikona

  • ___
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6052
  • Dołączył: Pn, 20 Lip 09

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:35

Musisz tylko skopiować pliki romu (w postaci .zip) na pamięć telefonu. No i miej te przynajmniej 50% baterii.. Odin w tym wypadku nie jest potrzebny.

P.S
W ogóle to załóż sobie konto na android.com.pl, bądź na xda jak operujesz angielskim. W razie problemów piszesz na jednym, albo drugim i 10 osób Ci od razu odpowiedź piszę :E.

Ten post był edytowany przez hajapackage dnia: 12 Lipiec 2012 - 11:36


#11 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:36

Czyli ten ICS i GAPS tak jak pobrałem w zipie wrzucam na fona? nic nie wypakowuje ?

#12 Użytkownik jest niedostępny   hajapackage Ikona

  • ___
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6052
  • Dołączył: Pn, 20 Lip 09

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:37

Dokładnie tak. Telefon sobie sam wypakuje :).

#13 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 11:40

Dobra dzieki za wszystko, bede za kilka godzin i zobaczymy jak mi to wyjdzie, dam wam znać poźniej :)

Powiedzcie mi jeszcze do jakiego folderu mam wrzucic ten ics i gaps do LOST.DIR czy .android_secure ?

Ten post był edytowany przez RadeQ ' dnia: 12 Lipiec 2012 - 14:00


#14 Użytkownik jest niedostępny   RadeQ ' Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 466
  • Dołączył: Pn, 05 Lip 10

Napisany 12 Lipiec 2012 - 14:33

Telefon śmiga !
Dzięki wszystkim za pomoc !

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych