Forum PCLab.pl: błąd przy instalacji systemu windows 7 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

błąd przy instalacji systemu windows 7 błąd: 0x80070017 Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   hebi Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Nd, 29 Lip 12

Napisany 29 Lipiec 2012 - 22:21

Witam mam problem otoz dzisiaj chcialem zrobic formata,usunolem wszystkie partycje i poznie chcialem zainstalowac windowsa 7(odrazu mowie pirata,ale mam oryginalnego cd-key'a) otoz w trakcie instalacji przy kopiowaniu plikow wyszkoczyl mi błąd: 0x80070017.Niewiem z czym to moze byc zwiazane.Pozniej probowalem zainstalowac windowsa JG x32 i wszyskot pieknie instalacja zostala przeprowadzona pomyslnie i gdy wyskoczyl ten pasek ladowania systemu zaraz wyskoczyl niebieski ekran i biale litery.Znowu chcialem za instalowac windowsa ale uzylem teraz oryginalnej plytki Vista Home Premium i w trakcie instalacji tez wyskoczyl blad.Zrobilem diagnostyke naprawy systemu i oto mi wyskoczyly takie informacje

dysk systemowy device/harddisk0
katalog windows uruchomienie programu autochk 0
Liczba glownych przyczyn 1

reszta ukonczona pomyslnie i na koncu pisze ze znaleziono glowna przyczyne
Brak menedzera rozruchu lub jest uszkodzony
Akcja naprawy:naprawa pliku
Wynik:niepowdzenie kod bledu 0x15

Niewiem co z tym zrobic czy zaniesc do informatyka(bo gwarancja mi sie juz raczej skonczyla) czy samemu moge jakos rozwiazac ten problem.Nawet nie moge jakiegos programu zainstalowac co by mi jakos pomogl bo nie mam windowsa wogole a dysk jest czysty.

Model laptop:Samsung r525
Pomoze ktos prosze!! z gory dziekiD

#2 Użytkownik jest dostępny   agent_x007 Ikona

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 8203
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 29 Lipiec 2012 - 22:45

Zobacz w jakim trybie pracuje kontroler dysku twardego (AHCI, czy IDE Compability).
Jeżeli w tym pierwszym, to zmień na ten drugi i zobacz czy teraz uda się przeprowadzić instalację.

#3 Użytkownik jest niedostępny   hebi Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Nd, 29 Lip 12

Napisany 30 Lipiec 2012 - 09:47

A powiesz mi dokladnie jak to zrobic bo nieznam sie za bardzo na komputerach,jezeli chodzi o dzialanie takich rzeczy.Ale poprzednim razem instalowalem normalnie windowsa to niewiem czemu teraz takie cos moze to ma zwiazek z partycja ktora miala tam chyba niecale 100mb bo usunolem wszystkie i od nowa utworzylem

#4 Użytkownik jest dostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8636
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 31 Lipiec 2012 - 03:10

partycja nie ma znaczenia

dla 7 ustaw w biosie raczej ahci

wpisz do google jak wejść do biosu i jak ustawić ahci w biosie, może te niebieskie obrazki ci pomogą

najczęściej do biosu wchodzi się naciskając del tuż po włączeniu komputera

Ten post był edytowany przez glauks dnia: 31 Lipiec 2012 - 03:10


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych