Forum PCLab.pl: Jak odtworzyć film 3D z komputera na TV - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak odtworzyć film 3D z komputera na TV Film 3d Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   ladyofshade Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Nd, 12 Sie 12

Napisany 12 Sierpień 2012 - 16:59

Witam, mam pytanie odnosnie odtwarzania filmów 3D. Uprzedzam jestem całkiem zielona, ale potrzebuję pomocy :)
Posiadam TV Samsun z funkcją oglądania filmów 3d w zestawie oczywiście z okularkami.
Filmy nie 3D oglądam, za pomocą kabla który odpinam od monitora ( czyli mam tak duży monitor w Tv:) i tam załączam sobie ZWYKLE FILMY.
Problem pojawa się gdy chciałam obejrzeć film w 3d. Filmy jakie posidam są w rozszerzenku mkv. Czytałam na różnych forach że wystarczy tylko jakiś program, próbowałam np Stereoscopic Player i jeszcze jakieś tam które w sumie nie dały porządanego efektu..
Nie znam się dlatego proszę o jakieś wskazówki, jaki program czy potrzebuje jakieś jeszcze kable do tego ... itp.
Wszelkie wskazówki porządane :)
Dzięki z góry za pomoc,
pS>Nowy topik gdyż w innych watkach nic nie znalazłam ..
Pozdrawiam.

#2 Użytkownik jest niedostępny   GEN1992 Ikona

  • lubię placki ziemiaczane
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1229
  • Dołączył: So, 01 Maj 10

Napisany 12 Sierpień 2012 - 17:37

spróbuj TotalMedia Theatre 5

#3 Użytkownik jest niedostępny   ladyofshade Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Nd, 12 Sie 12

Napisany 12 Sierpień 2012 - 18:52

Filmy HD OK, FAJNIE wyglądają natomiast 3d, mają podwójny obraz jeden na dole 2 na górze ....

#4 Użytkownik jest niedostępny   theza Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 832
  • Dołączył: Nd, 16 Wrz 07

Napisany 12 Sierpień 2012 - 19:12

Wciskasz przycisk 3d na pilocie tv i wybierasz rodzaj 3d (konwersja, obraz obok obrazu lub obraz nad obrazem). Wybierasz rodzaj 3d i dajesz ok. I tyle. Nie potrzeba kombinacji. Ja odtwarzam w media player home cinema.

Ten post był edytowany przez theza dnia: 12 Sierpień 2012 - 19:13


#5 Użytkownik jest niedostępny   ladyofshade Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Nd, 12 Sie 12

Napisany 18 Sierpień 2012 - 08:16

Przy właczaniu filmu 3d opcja ta nie działa ... nie podświetla się... jakieś inne pomysły ????

#6 Użytkownik jest niedostępny   Szczota Ikona

  • n00b
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6059
  • Dołączył: Wed, 29 Gru 04

Napisany 18 Sierpień 2012 - 08:31

podlacz kablem HDMI a nie VGA

#7 Użytkownik jest niedostępny   cyroniok Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3405
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 18 Sierpień 2012 - 22:41

pilotem przycisk 3di
PowerDVD 12

Ten post był edytowany przez cyroniok dnia: 18 Sierpień 2012 - 22:42


#8 Użytkownik jest niedostępny   adaskood Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 07 Sty 13

Napisany 07 Styczeń 2013 - 11:36

Witam
ja mam ten problem ze wszystko ustawiam jak trzeba w tv zeby obraz sie zcalil w sensie gora/dol ale gdy wkladam okulary to nie da sie ogladac bo nie zescalila sie dokladnie .. czyja to wina ? tv czy moze filmu ktore puszczam z kompa..

#9 Użytkownik jest niedostępny   Frytejr0 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1965
  • Dołączył: So, 23 Lut 08

Napisany 09 Styczeń 2013 - 07:41

Moe byc wina twoich oczu, moze byc filmu a moze byc ustawien TV. W TV sie ustawia głebie czyli przesuniecie obrazów. Jak jest zle nagrany to trzeba go przestawic :thumbup: aczkolwiek jak ogladalem avatara w 3d to chcialo mi oczy wypalic jakbym nie ustawial :) za duzo tam tych przezroczystych ekranow bylo :D

#10 Użytkownik jest niedostępny   michal9890 Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 13 Sie 12

Napisany 09 Luty 2013 - 15:12

Witam
Mam podobny problem co ladyofshade. Film w 3D po kablu HDMI na TV już nie jest w 3D i nie da się ustawić na pilocie opcji 3D (jest wygaszona). Chyba znalazłem rozwiązanie. Do tego musi być kabel HDMI 1.4 Czy ktoś to może potwierdzić? Dziwne żeby od kabla niemożliwa była opcja ustawienia 3d jak nawet filmy w 2D da się konwertować. Nie chcę wydawać niepotrzebnie pieniędzy na inny kabel HDMI, żeby tylko przetestować.

#11 Użytkownik jest niedostępny   mawkish Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 03 Kwi 13

Napisany 03 Kwiecień 2013 - 01:23

Dolaczam sie do tematu. Takze chcialbym widziec czy po podlaczeniu kabla hdmi 1.4 pojawi sie konwersja 2d w 3d po kliknieciu klawisza na pilocie. czy bedzie mozliwa gra w gry 3d z takim kablem? Jezeli nie to w jaki sposob grac w gry 3d na tv? Interesuje mnie konwersja obrazu do okularow aktywnych.

#12 Użytkownik jest niedostępny   cyroniok Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3405
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 03 Kwiecień 2013 - 07:12

5 sekund w google http://www.nvidia.pl...tv-play-pl.html nie roby

#13 Użytkownik jest niedostępny   Frytejr0 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1965
  • Dołączył: So, 23 Lut 08

Napisany 03 Kwiecień 2013 - 10:45

Zobacz postcyroniok, o 03 Kwiecień 2013 - 08:12, napisał(a):

nie roby


Jak juz chce sie kogos obrazac, albo pokazać się od strony "kozaka" to wypada sprawdzic wczesniej pisownie, by jednak nie wypaść blado... :thumbdown:

Ten post był edytowany przez Frytejr0 dnia: 03 Kwiecień 2013 - 10:45


#14 Użytkownik jest niedostępny   cyroniok Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3405
  • Dołączył: Wed, 20 Sty 10

Napisany 03 Kwiecień 2013 - 12:08

Zobacz postFrytejr0, o 03 Kwiecień 2013 - 11:45, napisał(a):

Jak juz chce sie kogos obrazac, albo pokazać się od strony "kozaka" to wypada sprawdzic wczesniej pisownie, by jednak nie wypaść blado... :thumbdown:


zacznij od siebie

#15 Użytkownik jest niedostępny   Frytejr0 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1965
  • Dołączył: So, 23 Lut 08

Napisany 03 Kwiecień 2013 - 12:42

Tylko ze ja nikogo nie obrazałem, a dwa nigdy nie popierałem musu pisania polskich znaków bo czesto pisze z komórki, i tych bledow nie stawiam na rowni z bledami ort. :thumbup:

#16 Użytkownik jest niedostępny   old-school Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 42
  • Dołączył: Pn, 04 Cze 12

Napisany 04 Kwiecień 2013 - 16:53

W samsungu są okulary aktywne ,trzeba je po prostu włączyć.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych