Forum PCLab.pl: Chrome - filmy na youtube się tną - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Chrome - filmy na youtube się tną w HD na pełnym ekranie Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   trocha6 Ikona

  • Uniezależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4642
  • Dołączył: Pt, 11 Maj 07

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 16:26

Ostatnio zauważyłem, że gdy włączę na youtube jakiś film w jakości 720p i włączę na pełny ekran, to dźwięk jest normalny, natomiast obraz trochę opóźniony i "klatkuje". Na pewno nie jest to problem z łączem. Dzisiaj dodatkowo sprawdziłem i na Firefoksie działa dobrze. Chrome na pewno aktualny (wersja 21.0.1180.89 m). Nie wiem jakie informacje jeszcze mogą być przydatne, ew. dopiszę.

EDIT
Jednak to nie tylko w HD, tylko ogólnie zawsze, gdy jest na pełny ekran

Ten post był edytowany przez trocha6 dnia: 02 Wrzesień 2012 - 16:29


#2 Użytkownik jest niedostępny   Quicksand Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7264
  • Dołączył: Wt, 13 Paź 09

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 17:40

Konfiguracja komputera ? Może za słaby sprzęt. Chrom zjada więcej zasobów od Firefoxa, przez co na Chromie sprzęt jest bardziej wykorzystany i może nie starczać już na ogarnięcie materiału.

Lub jeszcze.. wejdz na youtube, kliknij na Try something new! na samym dole. Znajdź tam HTML5 i zobacz czy masz to włączone czy nie. U mnie na HTML5 i chromie, karta nie przełącza się na 3D, tylko chodzi na 2D, w związku z tym po włączeniu na pełny ekran i tylko i wyłącznie na pełny ekran filmiki się przycinają. Zobacz też czy masz włączone przyspieszenie sprzętowe we flashu. PPM ustawienia.

#3 Użytkownik jest niedostępny   trocha6 Ikona

  • Uniezależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4642
  • Dołączył: Pt, 11 Maj 07

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:11

Ta opcja z HTML5 jest wyłączona, przyspieszanie sprzętowe w ustawieniach flasha włączone

Komputer to laptop Lenovo Y550 - Dual Core T4200, 3GB Ram, Geforce gt130m... niby już 3 lata ma, ale żeby już nawet youtube miał nie działać... co za czasy - kiedyś "do internetu" kupowało się co popadnie, teraz trzeba będzie inwestować w porządny sprzęt :hmm:

#4 Użytkownik jest niedostępny   JKm. Ikona

  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6350
  • Dołączył: Nd, 07 Lut 10

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:16

Zobacz może coś takiego
Wpisz w pasku adresu
chrome://plugins/
Wyłącz te dwa pliki z Flasha
pepflashplayer.dll
gcswf32.dll

Po prostu kliknij "Wyłącz" i uruchom ponownie przeglądarkę.

#5 Użytkownik jest niedostępny   dahrentrade Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1117
  • Dołączył: Pn, 14 Lis 11

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:18

moze ta gt130 sobie w hd nie radzi

#6 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11329
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:34

Też bym stawiał, że karta graficzna po prostu jest za słaba. Ona już w momencie premiery była totalnym lowendem.

#7 Użytkownik jest niedostępny   trocha6 Ikona

  • Uniezależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4642
  • Dołączył: Pt, 11 Maj 07

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:35

Zobacz postJKm., o 02 Wrzesień 2012 - 19:16, napisał(a):

Zobacz może coś takiego
Wpisz w pasku adresu
chrome://plugins/
Wyłącz te dwa pliki z Flasha
pepflashplayer.dll
gcswf32.dll

Po prostu kliknij "Wyłącz" i uruchom ponownie przeglądarkę.

PO wyłączeniu obu pojawia się komunikat, że do odtwarzania potrzeby jest flash, z włączonym samym pepflas[...] jest nadal to samo, natomiast z włączonym tylko tym drugim DZIAŁA :D Jakieś wytłumaczenie, czemu tak jest?

Zobacz postdahrentrade, o 02 Wrzesień 2012 - 19:18, napisał(a):

moze ta gt130 sobie w hd nie radzi

już pisałem, że to nie tylko w HD, a poza tym na firefoksie działało

#8 Użytkownik jest niedostępny   ShadowMan Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11329
  • Dołączył: Wt, 21 Lip 09

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:38

Widocznie Firefox mniej obciąża GPU i na nim jakoś to idzie.

#9 Użytkownik jest niedostępny   trocha6 Ikona

  • Uniezależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4642
  • Dołączył: Pt, 11 Maj 07

Napisany 02 Wrzesień 2012 - 18:43

ale na chrome też już idzie. Pytanie tylko, za co odpowiedzialna była ta wtyczka, której wyłączenie pomogło

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych