Forum PCLab.pl: MSVCP100.dll - brak pliku - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

MSVCP100.dll - brak pliku Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   cherrz Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 196
  • Dołączył: Wt, 05 Paź 10

Napisany 23 Wrzesień 2012 - 12:14

Mam problem z uruchomieniem niektórych aplikacji, wyskakuje mi taki błąd :

BŁĄD

Googlowałem już temat, niektórzy piszą, że to wina Microsoft Visual C++ ale u mnie wyinstalowanie i ponowne zainstalowanie tych wszystkich pakietów nic nie dało. Błąd nadal się pojawia.
Jakieś rady?

#2 Użytkownik jest niedostępny   lucjar11 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 228
  • Dołączył: Nd, 28 Wrz 08

Napisany 23 Wrzesień 2012 - 12:23

http://www.dll-files....shtml?msvcp100 pobierz ten plik i wklej go do folderu system32 na partcji systemowej o ile mnie pamiec nie myli ;)

#3 Użytkownik jest niedostępny   cherrz Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 196
  • Dołączył: Wt, 05 Paź 10

Napisany 23 Wrzesień 2012 - 13:31

Zobacz postlucjar11, o 23 Wrzesień 2012 - 13:23, napisał(a):

http://www.dll-files....shtml?msvcp100 pobierz ten plik i wklej go do folderu system32 na partcji systemowej o ile mnie pamiec nie myli ;)


Wgrałem, restart komputera i dalej to wyskakuje.

#4 Użytkownik jest niedostępny   glauks Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8416
  • Dołączył: Wed, 06 Gru 06

Napisany 23 Wrzesień 2012 - 22:44

chyba? raczej do któregoś folderu w winsxs w windows (tam, gdzie reszta dll ma 100)

#5 Użytkownik jest niedostępny   AmpliDude Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 234
  • Dołączył: Pt, 14 Paź 11

Napisany 24 Wrzesień 2012 - 09:56

Być może instalowałeś nie dla tej wersji systemu którą posiadasz:
- jeśli masz 32-bitowy system to: http://www.microsoft...ls.aspx?id=5555
- jeśli 64-bitowy to: http://www.microsoft...s.aspx?id=14632

#6 Użytkownik jest niedostępny   cherrz Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 196
  • Dołączył: Wt, 05 Paź 10

Napisany 24 Wrzesień 2012 - 16:35

Zobacz postAmpliDude, o 24 Wrzesień 2012 - 10:56, napisał(a):

Być może instalowałeś nie dla tej wersji systemu którą posiadasz:
- jeśli masz 32-bitowy system to: http://www.microsoft...ls.aspx?id=5555
- jeśli 64-bitowy to: http://www.microsoft...s.aspx?id=14632


Masz mnie za takiego głupka? :D

Mniejsza o to, problem rozwiązany, ściągnąłem ten plik z neta i wgrałem do SySWOW64 i chyba śmiga!

#7 Użytkownik jest niedostępny   robi.robi Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Pt, 12 Lip 13

Napisany 05 Kwiecień 2014 - 16:12

Zobacz postcherrz, o 24 Wrzesień 2012 - 16:35, napisał(a):

Mniejsza o to, problem rozwiązany, ściągnąłem ten plik z neta i wgrałem do SySWOW64 i chyba śmiga!


a jaki masz system 32 bit czy 64 bit bo mi się wydaje ze 64 bit i wgrałeś plik msvcp100.dll do "C:\WINDOWS\SySWOD64" ??

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych