Forum PCLab.pl: LUNA P370EM HawkForce HD7970m CFX - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

LUNA P370EM HawkForce HD7970m CFX Gamer Extreme X2

#1 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 04 Październik 2012 - 17:11

Witam ,   
chciałem wam zaprezentować mój nowy nabytek
a jest to Luna P370EM (Clevo P370EM)by HawkForce , w konfiguracji AMD HD 7970m CrossFire , jest to bardzo ciężki kaliber jeżeli weźmiemy pod uwagę wydajność , zacznijmy jednak od wyglądu , Design Clevo się odrobinę poprawił z pozytywnym tego skutkiem warto skusić się i zerknąć okiem bo przy tej cenie jaka trzeba za 17 cali zapłacić to naprawdę warto się zainteresować tym produktem , konfiguracje można sobie pod własny Profil dopasować jednak juz w Podstawowej konfiguracji jest I7 QUAD i 8 GB RAM całkiem nieźle jak na początek faktu nie pominę ze w konfiguracji jest tez Matryca 17" FHD AUO V5 powiem ze jest to obowiązkowy gadżet seryjnie Luna P370EM tez posiada ciekawa matryce 17" FHD chiMei chyba (sprawdzę).
moja Konfiguracja
Luna P370 EM  ( Clevo P370 EM)
DISPLAY:
17.3" AUO B173HW01 V.5 - NonGlare72% Gamut
PROZESSOR:
Intel® Core™ i7-3840QM 8M Cache, bis zu 3.80 GHz
Karta Graficzna:
2 x ATI® Radeon™ HD7970M - 2GB GDDR5 - DirectX 11
Pamiec Podreczna RAM:
4x4 GB DDR3 1866
mSATA SSD:
128GB Crucial M4 SSD mSATA SSD
FESTPLATTE:
128GB Crucial M4 SSD
naped optyczny:
BluRay Brenner czyta i nagrywa BluRay/DVD/CD
SYSTEM:
Microsoft® Windows 7™ Ultimate 64Bit SB
WLAN:
WLAN KILLER™ 1103 WIRELESS GAMING (kein Bluetooth)
BlueTooth
SERVICE:
24 Monate PickUp Garantie (1x)

Specyfikacja Clevo
Spoiler


Dodaj obrazek


wygląd i wykonanie ,
moim zdaniem jakość nie odbiega od jakości Alienware M18 (które do niedawna miałem) czyli krotko mówiąc dobrze i solidnie
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek






klawiatura no tu wielki plus bo stabilna i nie pływa jak i się nie ugina podczas pisania jakby była zespolona z cala obudowa no i oczywiście podświetlaną w trzech sektorach oraz mamy do wyboru 8 kolorów na każdy sektor , mankament to mały Enter przycisk można sie przyzwyczaić (ja potrzebowałem 3 dni )
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek



Napęd optyczny jest umiejscowiony z Prawej strony nie mam z tym problemu bo AW tez miał z prawej czyli dla mnie bez zmian , w moim zestawie jest zamatowany Napęd Sony BDRE bardzo cichy
Dodaj obrazek




jak na Extreme Gamer przystało dobrego chłodzenia tez nie zabrakło , powiem ze system chłodzący jest potężny nie to co AW wiatraczki po 5000rpm tylko w Luna P370EM zastosowano dwa wielkie wiatraki na każdą kartę graficzna i jeden deko mniejszy na Procesor wentylatory nie kręcą sie szybko całość jest o wiele cichsza jak AW M18 podczas stresu .
Dodaj obrazek


Dźwięk to Sund Blaster X-FI mb²
Dodaj obrazek


Dodadkowy Bluetooth Modul , dzieki niemu mozna nie rezygnowac z Karty WLan Killer 1103 , która najszybszy czas reakcji PING
Dodaj obrazek

HDD
jako dodadkowy extras jest zlacze mSATA + 2x SATA 3 6GB/s , oczywiscie skorzystalem z tej przyjemnosci i pozwolilem sobie ja wykorzystać
Dodaj obrazek



Wydajnosc tego zestawu hmmm przykładowo
BF3 AMD 6990m CFX 55 FPS
BF3 AMD 7970m CFX 85 FPS
sterownik 12.08 instalacja bezproblemowa


trochę o pracy na Baterii bo bateria w zestawie Gratisowo

przy Maksymalnym rozjaśnieniu Matrycy około 120 min
rozjaśnienie Matrycy 50% jest to czas okolo 150 min
20% rezerwy mam ustawione wiec może być ze praca na baterii może być dłuższa




jestem tak zafascynowany wydajnością za pol ceny ze inne wynalazki typu Alienware odejdą do lamusa

pytania proszę na PW kierować , w weekend postaram się uzupełnić brakujące szczegóły , mam dużo Pracy

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 09 Styczeń 2013 - 18:05


#2 Użytkownik jest niedostępny   rolandwally83 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2404
  • Dołączył: So, 27 Paź 07

Napisany 04 Październik 2012 - 18:39

FAJNA KOBYŁKA

jak nazywa się sidebar od radeona co masz?

Ten post był edytowany przez rolandwally83 dnia: 04 Październik 2012 - 18:45


#3 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 04 Październik 2012 - 18:53

tu sa jak potrzebujesz

#4 Użytkownik jest niedostępny   BeCoolMen 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 998
  • Dołączył: Wt, 08 Cze 10

Napisany 07 Październik 2012 - 20:41

A nie lepiej było kupić w Polsce? Też jest przedstawiciel:)

#5 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 07 Październik 2012 - 21:28

co to za roznica gdzie kupiony , w polsce jest przedstawiciel ktory i tak wysyla do Clevo w razie RMA wiec jak policzysz droge to dlugo schodzi , tak to dzwonie do HawkForce opisuje problem zapada diagnoza zamawia czesci ja wysylam laptopa , 3 do 5 dni roboczych (zależnie od dostawy części )mam laptopa w domu juz naprawionego ,
po drugie porównaj ceny u przedstawiciela na wschód i jakość Komponentów zresztą jest i tak dużo lepiej jak jeszcze do niedawna, zdziwił byś się co na wschodnia Europe się sprzedaje , chciałem zakupić Asus G75 w Polsce ale nie kupiłem i dobrze

#6 Użytkownik jest niedostępny   ostryb 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 231
  • Dołączył: So, 15 Maj 10

Napisany 09 Październik 2012 - 20:56

Gratki z zakupu bardzo fajny sprzęt.
Jesteś pierwszym u serem który pisze ze jest chłodniej nisz w Alienie.
Nie twierdze ze tak nie jest tylko to mi się w oczy rzuciło.

Sprzęcik fajny najważniejsze ze jest dużo niższa cena jak za Aliena,
zawsze jak jest konkurencja to i ceny spadają a to + dla konsumentów.

Na 7 zdjęciu, chyba nazywa się to sidabar, co pokazuje temperatury podzespołów i inne dane.
Czegoś takiego szukam od dawna ale niestety te co ty masz działają na gadżetach.
Jakieś czas temu Microsoft zalecił wyłączenie gadżetów bo bardzo łatwo jest przeprowadzić atak na kompa,
nawet jak gadżetów nie używasz a opcja ta jest włączona.
Tak ja się zastosowałem, było to 3-4 miechy temu.
Muszę poczytać jeśli załatali to i ja skorzystam z linku.

Życzę bezstresowego lapka. :yltype:
Pozdrawiam

#7 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 15 Październik 2012 - 16:39

hej ostryb ,
sprzet jest naprawde fajny a najfajniejsze w tym sprzęcie jest cena :lol2: , teraz pracujemy nad bardzo wydajnym chłodzeniem , z pierwszego Samplera wydusiliśmy okolice 20% niższe temperatury na Karcie SLAVE , bez ingerencji w Bios i EC :P a będzie więcej
nawet mozna ocnac sprzeta
Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   ostryb 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 231
  • Dołączył: So, 15 Maj 10

Napisany 17 Październik 2012 - 12:11

A widzę że kolega VSS to bawi się konkretnie.
Ja jestem prostym userem tak żadnych modyfikacji nie robię.
Życzę sukcesów.
Pozdrawiam.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Ryba_GSL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2100
  • Dołączył: Nd, 05 Kwi 09

Napisany 20 Październik 2012 - 09:14

Szalejesz z tymi lapkami, konkret sprzęt Dodaj obrazek

#10 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 21 Październik 2012 - 09:54

ano sie dopiero rogrzewam , obcy sprzet malo czasu = duzo mozliwosci
Dodaj obrazek

#11 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 27 Październik 2012 - 09:30

nowy strownik graficzny CCC12.11 Beta4
Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

#12 Użytkownik jest niedostępny   Ryba_GSL 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2100
  • Dołączył: Nd, 05 Kwi 09

Napisany 27 Październik 2012 - 11:03

Wydajność w BF robi wrażenie Dodaj obrazek

#13 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 27 Październik 2012 - 12:22

z mojego punktu widzenia jest wydajniej jak na HD6970 CF desktop,
pogonilem proca na 4.1Ghz
i ponownie wzrost , BF3 jeszcze nie testowane ale mysle ze te 2-5 fps bedzie wiecej
Dodaj obrazek


jeszcze jeden test bf3 na wysokich ustawieniach bez OC cpu,
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 09 Styczeń 2013 - 17:19


#14 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 02 Listopad 2012 - 20:20

Witam mam dobra wiadomosc,
 jak znajde czas zrobie test wydajnosci Baterii z jedna Karta graficzna , ale skoro przy crossfire jest to okolo 150 min to w przypadku jednej karty Graficznej może byc to ~170-220 min , P370EM ma Baterie o wiekszej pojemnosci jak P170 wiec chyba wydajnosc powinna byc podobna na dedykowanym GPU.

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 09 Styczeń 2013 - 21:05


#15 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 01 Grudzień 2012 - 19:30

nastepny dobra wiadomosc dla zapalonych graczy , udalo na sie przetaktowac pamieci na 1866 MHz
Dodaj obrazek

#16 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 10 Styczeń 2013 - 21:52

dysk systemowy mSATA Crucial M4 plus dysk na programy Crucial M4 SSD
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

disk info (maly blad bo mSATA SLOT ma zlacze SATA2 , crucial M4 mSATA obsluguje max 6GB/s interface)
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 10 Styczeń 2013 - 21:53


#17 Użytkownik jest niedostępny   Asturas 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 242
  • Dołączył: Wt, 08 Sty 08

Napisany 11 Styczeń 2013 - 16:41

Świetna ceny za 15,6 cala z serii Luna, ale odrzuca mnie niemożliwość wybrania wersji z klawiaturą US. Za żadne skarby świata nie kupię lapka z inna klawiaturą niż US. Szkoda, bo ciągle szukam gamingowego lapka, za którego mógłbym zapłacić w okolicach ~1100 euro. Te by się nadały, ale ta cholerna klawiatura :(

#18 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 11 Styczeń 2013 - 20:03

hey ,

Tak jest mozliwosc instalacji dowolnej klawiatury trzeba tylko zapytac ;) Clevo sprzedaje sie na calym swiecie u jednych taniej a u drugich drozej , ale ogolnie sager i clevo maja wszystko w asortymencie co dusza zapragnie

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 11 Styczeń 2013 - 20:31


#19 Użytkownik jest niedostępny   Lukadder. 

  • miejsce na Twoją reklamę
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1888
  • Dołączył: Pn, 14 Gru 09

Napisany 13 Styczeń 2013 - 20:48

Co do wypowiedzi SSH. Laptop pobiera dużo mniej prądu podczas grania (jakieś 120w różnicy jeżeli chodzi o 7970m vs 7870). Do tego w idlu to już w ogóle różnica bardzo duża. Zajmuje mało miejsca na biurku i nie ma plątanimy kabli (kabel od zasilania, myszki i słuchawek).

#20 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Konto do usuniecia
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10517
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 16 Styczeń 2013 - 21:55

poprzez modyfikacje chłodzenia GPU SLAVE, wiatraki przestały się szybko kręcić zastępczo zmniejszenie Vcore 1.125@3.5GHz
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 16 Styczeń 2013 - 21:59


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych