Forum PCLab.pl: Blekko - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Blekko OTL Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Shakta Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wed, 12 Maj 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 11:28

witam instalowalem dzis program ad aware i instalacji strona glowa w google chrom zmienila sie http://safesearch.lavasoft.com
nie moge jej zmienic recznie ;/

OTL:
Mój link

Extra:
Mój link

Proszę o pomoc

#2 Użytkownik jest niedostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10138
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 11:55

Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:

Cytuj

:OTL
[2012-11-02 10:31:42 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Shakta\AppData\Roaming\blekko
IE - HKU\S-1-5-21-3069281294-2555769350-3211496088-1000\..\SearchScopes\{3BD44F0E-0596-4008-AEE0-45D47E3A8F0E}: "URL" = http://safesearchr.l...q={searchTerms}
IE - HKU\S-1-5-21-3069281294-2555769350-3211496088-1000\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://safesearchr.l...D290C5093930075
IE - HKU\S-1-5-21-3069281294-2555769350-3211496088-1000\..\URLSearchHook: {6c97a91e-4524-4019-86af-2aa2d567bf5c} - No CLSID value found

:Commands
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj Skrypt.

Jeśli to nie pomoże, to zrobisz zwykłe "Przywracanie Systemu".

F.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Shakta Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wed, 12 Maj 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 12:04

pomogło ;d dzieki wielki za pomoc ;>

#4 Użytkownik jest niedostępny   Shakta Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wed, 12 Maj 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 12:19

Afff po resecie kompa znow ten sam problem !

#5 Użytkownik jest niedostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10138
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 12:28

A więc zrób "Przywracanie Systemu".

F.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Shakta Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wed, 12 Maj 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 12:38

Przywracanie nic nie pomogla ;/ ostatnie przywrcanie mialem z godziny 10 jak instalwalem ten program a poznij mam z kilku miesiec wstecz... jest jakis inny sposób?

#7 Użytkownik jest niedostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10138
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 13:16

Do >SystemLook-64 wklej:

Cytuj

:regfind
blekko


Naciśnij Look i pokaż raport.

F.

#8 Użytkownik jest niedostępny   Shakta Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wed, 12 Maj 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 13:23

http://wklej.org/id/860236/

#9 Użytkownik jest niedostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10138
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 13:31

Do Notatnika wklej:
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{3BD44F0E-0596-4008-AEE0-45D47E3A8F0E}]

[-HKEY_USERS\S-1-5-21-3069281294-2555769350-3211496088-1000\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{3BD44F0E-0596-4008-AEE0-45D47E3A8F0E}]


Z Menu Notatnika >> Plik >> Zapisz jako >> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >> Zapisz jako> FIX.REG >>
plik uruchom (dwuklik i OK).
Zrestartuj komputer.

Nie wiem, czy to pomoże, bo chyba to "blekko" jest na stałe zintegrowane z programem, który zainstalowałeś.

F.

#10 Użytkownik jest niedostępny   Shakta Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12
  • Dołączył: Wed, 12 Maj 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 13:39

nie pomoglo ;/

#11 Użytkownik jest niedostępny   filutka78 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10138
  • Dołączył: Pn, 15 Lis 10

Napisany 02 Listopad 2012 - 13:45

W takim razie usuń całkowicie "AD-Aware", o ile jeszcze jest.
Jeśli to dalej będzie, to będą tylko dwa wyjścia:
1) nauczyć się z tym żyć.
2) sformatować partycję Systemową i wgrać System od nowa.
I oczywiście nie próbuj już instalować tego szkodliwego Lavasoft Ad-Aware.

F.

Ten post był edytowany przez filutka78 dnia: 02 Listopad 2012 - 13:46


Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych