Forum PCLab.pl: Brother DCP-195C przestał wykrywać czarny tusz - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Brother DCP-195C przestał wykrywać czarny tusz

#1 Użytkownik jest niedostępny   Killaz006 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 17 Listopad 2012 - 10:39

Witam,

Otóż ni z gruszki ni z pietruszki nagle Brother DCP-195C przestał wykrywać czarny tusz co oznajmia komunikatem "Nie można wykryć - Tusz czarny - Przeinstaluj powoli". Cały pic w tym, że tuszu jest jeszcze połowa, w dodatku włożyłem nowy, pełny tusz - to samo. Oczywiście, są to zamienniki, które do tej pory bezproblemowo działały, to mnie najbardziej frasuje, bo drukarka nagle przestała wykrywać tusz mimo, że nic się specjalnego nie działo, w stylu gwiazda nad Betlejem czy czerwone niebo z piorunami i grzmotami, zupełne zero. Możecie coś na to zaradzić? Mam do wydrukowania raport na temat prawdziwej wersji lądowania na Księżycu a cały misterny plan się nie powiedzie tylko dlatego, że drukarka nie widzi tuszu.

#2 Użytkownik jest niedostępny   grongor Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 951
  • Dołączył: Wt, 02 Lis 10

Napisany 17 Listopad 2012 - 13:09

Można spróbować zablokować czujnik wykrywania tuszu w drukarce, zeby zawsze wykrywało ze jest pełen tusz... ale to troszke wersja dla bardziej zaawansowanych użytkowników, którzy nie boją się ze uszkodzą jakos drukarkę.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Killaz006 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 17 Listopad 2012 - 14:40

A coś prostego? Skoro popsuło się w prosty sposób to i w prosty sposób da się naprawić.

#4 Użytkownik jest niedostępny   grongor Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 951
  • Dołączył: Wt, 02 Lis 10

Napisany 17 Listopad 2012 - 18:52

Mozna posłać drukarkę do serwisu, to ta prostsza droga... a moze od innego producenta włóż tusz, moze to cos pomoże. Ewentualnie sterowniki cos świrują...

#5 Użytkownik jest niedostępny   Killaz006 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 17 Listopad 2012 - 19:55

Skoro wcześniej tusz działał to co, drukarka nagle zmieniła gust na coś bardziej pikantnego? Przeinstaluję sterowniki. Dziwi mnie, że inne tusze działają.

#6 Użytkownik jest niedostępny   ElWray Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 618
  • Dołączył: Cz, 22 Sty 09

Napisany 17 Listopad 2012 - 23:41

wyłącz, odłącz drukarkę (bez tuszu) wsadź tusz podłącz i sprawdź czy będzie nadal problem
jesli tak to sprawdź na innych tuszach lub skontaktuj się z serwisem

#7 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13651
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 17 Listopad 2012 - 23:43

Mialem podobny problem z DCP-135C po gwarancji. Okazalo sie, ze zaschła głowica drukujaca i trzeba bylo ja wyczyscic. Nie widzial mi zoltego i niebieksiego.

#8 Użytkownik jest niedostępny   ElWray Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 618
  • Dołączył: Cz, 22 Sty 09

Napisany 17 Listopad 2012 - 23:50

niestety w Brotherach awarie prawie zzawsze zaczynaja się właśnie kiedy kobczy się gwarancja (tzn trafiaja się też wyjatki, ale...) ;)

#9 Użytkownik jest niedostępny   Killaz006 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 50
  • Dołączył: Pt, 06 Lut 09

Napisany 18 Listopad 2012 - 10:51

Dobra, słuchajcie, taka checa - po wyjęciu czarnego wyświetla się komunikat, że nie wykrywa żółtego, potem cyan, i analogicznie magneta. I gdzie jest teraz Bóg? Macie jakieś pomysły? Niezbyt kręci mnie oddawanie do serwisu bo gwarancji już na bank nie mam, nie wiem, może coś wyczyszczę? Może jakieś rytuały hoodoo, kości świętego, krew demona i coś ruszy?

#10 Użytkownik jest niedostępny   ElWray Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 618
  • Dołączył: Cz, 22 Sty 09

Napisany 21 Listopad 2012 - 14:33

wyłącz powiadomienia może będzie działało ... ale btw czarny Wymieniłeś na nowy, którego nie ywkrywa czy się wyczerpał i chcesz derukowac na kolorze ?

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych