Forum PCLab.pl: Emulator Wii - Dolphin. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Emulator Wii - Dolphin. Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 02 Styczeń 2013 - 19:05

Cześć, pytanie do tych którzy może korzystają z tego emulatora - czy potrzebny jest mi sensor bar i kontroler z Wii, czy można sterować za pomocą czegoś innego?

#2 Użytkownik jest niedostępny   heat Ikona

  • ||
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1411
  • Dołączył: Wt, 19 Cze 12

Napisany 02 Styczeń 2013 - 23:31

Można sterować za pomocą myszki i klawiatury tyle, że czasami w grach trzeba wykonać jakąś czynność np pomachać Wiimote'm i wtedy pojawia się problem.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 03 Styczeń 2013 - 00:44

No właśnie. Czyli dobrze kupić wszystko poza konsolą, tylko, że to wyniesie pół zestawu i wtedy można rozważać od razu z konsolą, ale mnie kusi to podbicie do HD i dopiero pod telewizor. Czyli kupić, a jak się ma procesor do tego? Tzn. czytałem, że musi być mocny.

#4 Użytkownik jest niedostępny   korcjan Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 919
  • Dołączył: Pt, 18 Sie 06

Napisany 03 Styczeń 2013 - 00:50

ja grałem przy użyciu pada z ps3 i + starego pada saiteka do sterowania "motionem", można też używać myszki. procesor nie musi być mocny, w sumie zależy jaka gra. nie wiem czy jest sens, wii używka kosztuje z 300zł, ty będziesz musiał wydać 200zł jeżeli chciałbyś mieć oryginalne kontrolery (podróby mają gorszą czułość co przekłada się na kiepski komfort grania).

#5 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 03 Styczeń 2013 - 00:52

To może udałoby się tanie wii, żeby były oryginalne kontrolery, a i tak bym grał na kompie :E. Ja chcę Mariana w HD :E.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 08 Styczeń 2013 - 01:30

Jeszcze pytanie co do sensor bara. Mam na chwilę obecną cały komplet - konsola i pad. Jak mam zrobić, żeby to działało? Wyczytałem, że wystarczy żeby sensor bar był podłączony do wii, a ta do prądu?

#7 Użytkownik jest niedostępny   Kszyrztow Ikona

  • HAWP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7684
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 08 Styczeń 2013 - 20:40

No raczej konsolę do prądu, bo nie zadziała :E

Jak nie masz Sensor Bara, to załatw sobie dwie świeczki :E

#8 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 08 Styczeń 2013 - 23:30

Też czytałem, żeby tylko jakieś źródło światła, ale dla kogoś kto tego nie robił to czytasz jak jakąś abstrakcje :E. Na razie czekam na cholernego blutacza, bo źle zrobiłem, że zamówiłem, jak w pobliskim sklepiku pewno byłby, ehh.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 10 Styczeń 2013 - 20:36

Udało mi się pograć, jedynie co to nie umiem zrobić żeby sensor bar działał i zarazem wiimot, oraz rozładowałem już baterie z dwóch pilotów tak to żre :E.

#10 Użytkownik jest niedostępny   jipang Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 408
  • Dołączył: Nd, 28 Cze 09

Napisany 14 Luty 2013 - 07:50

Zobacz postGonzo3211, o 10 Styczeń 2013 - 20:36, napisał(a):

Udało mi się pograć, jedynie co to nie umiem zrobić żeby sensor bar działał i zarazem wiimot, oraz rozładowałem już baterie z dwóch pilotów tak to żre :E.

Mozesz powiedziec na jakim sprzecie i taktowaniu odpalasz emulator?

#11 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 14 Luty 2013 - 10:46

Na Q9300 3GHz, 4GB ram i HD 6770 wszystko w full hd, aa x9 elegancko. Na G530 2.4GHz, 2GB ram i zintegrowanej grafie w 1024x768, aa off, ale podbijam wewnętrzną rozdzielczość czy jakoś tak i wtedy zastępuje to wygładzanie i wygląda to ładniej.
A, i przydzieliłem 512MB dla grafy więc na takim porównywalnym E8400 3GHz + 8600GT będzie można już pograć.
Gry wtedy na prawdę wyglądają zajebiście w takim 1920x1080 + AAx9. Jest na czym zawiesić oko.
A tak a pro po to rozwiązałem problem z sensor barem - dwie świeczki na prawdę działają :D.

#12 Użytkownik jest niedostępny   jipang Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 408
  • Dołączył: Nd, 28 Cze 09

Napisany 15 Luty 2013 - 21:46

To zalezy od gier. Np:
Muramasa mi smiga na standardowym taktowaniu.
Monster Hunter Tri plynnie chodzi przy 4GHz.
Xenoblade i Last Story niby daja rade na standardowym, ale to zalezy od lokacji. W zasadzie aby cala gra plynnie chodzila tez musi byc te 4GHz.

Moj sprzet:
E8400, 8GB Ram, GTX260, W7

#13 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 23 Luty 2014 - 23:25

A se odkopię swój temacik 8:E.
Chyba opłacało się zainwestować we własnego Wii-lota 65 złotych. Dużo i mało.
Jak to z emulatorami i tutaj są problemy, ale w to co aktualnie gram, poradziłem sobie. Przejdę, przerzucę się na co innego, to będziemy dalej myśleć, bo po co teraz zaczynać 10 gier, jak się nie ogra na raz, a żongluje tylko ustawieniami i errorami. PS3 przynajmniej odpoczywa :D. Co do problemów, to czasem nachodzi myśl czy nie lepiej było po prostu konsoli kupić i nie ma problemów (ale w sumie na co kolejne pudło, jak na kompie "lepiej" i już mam tą skrzynię, i jak się znudzi zaraz, to mniejsza kasa wydana i tylko pilota mam (zamiast kolejnego słabego pudełka), a nim można po pulpicie latać jeszcze :E), ale wtedy też nie miałbym hdmi i podkręconej grafiki, na co te gry zasługują :D. Coś za coś, żeby nie było różowo są wcześniej wspomniane problemy :P.
Trochę szkoda, że emu nie wyciska wszystkiego ze sprzętu, przez co się obija czasami i para idzie w gwizdek zamiast przełożyć się na sztywny fps. Na przykład procesor jest różnie obciążany - 3 rdzenie po 33% i jeden 70, albo wszystkie po ~45%. Turbo działa, więc 3,2GHz. (Ciekawe jak by się to rozkładało na 8 wątków w i7 i czy w ogóle oraz czy 300MHz by coś polepszyło u mnie - 3,5GHz) . Grafa to już w ogóle się obija, bo tylko 25% użycia :E. Widać, że ciągnie po procesorze, choć Ameryki nie odkryłem chyba (ciekawe jak bym emulował ps2 na swoim pc, muszę zajrzeć do tematu).

Dwa skrin szoty pozwolę sobie wkleić raz jeszcze. Akurat w to co gram 8:E
1080p, native res.x4, anizo x16.

img]http://i.imgur.com/dAxSSml.jpg[/img]
img]http://i.imgur.com/Fkyytx3.jpg[/img]

A jakie zdziwienie było dla mnie jak dzisiaj przeczytałem, że Wii ma chyba 88MB ram i 3MB na grafikę :E. Chyba tak było.

Ten post był edytowany przez adasikow dnia: 25 Luty 2014 - 16:41
Powód edycji: Nieregulaminowy obraz - http://forum.pclab.pl/topic/833507


#14 Użytkownik jest niedostępny   lukaszt Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 922
  • Dołączył: Cz, 17 Lut 11

Napisany 23 Luty 2014 - 23:36

Ładnie to wygląda, ciekawe czy dało by radę wygodnie grać na padzie od PS3? Czy różnice w kontrolerach są duże?
Produkty N to dla mnie nie znany ląd :) Może warto by było zrobić małą odskocznię do czegoś innego.

Ten post był edytowany przez lukaszt dnia: 23 Luty 2014 - 23:38


#15 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 23 Luty 2014 - 23:39

Pewnie by dało, tyle że tak jak wspomniał heat:

Zobacz postheat, o 02 Styczeń 2013 - 23:31, napisał(a):

Można sterować za pomocą myszki i klawiatury tyle, że czasami w grach trzeba wykonać jakąś czynność np pomachać Wiimote'm i wtedy pojawia się problem.

Ja na razie gram, w to co nie wymaga jakichś kombinacji, więc tylko pilota używam. Nie potrzebny sensor bar i nunchuk, a z tymi będzie do roboty w przyszłości (o ile się szybciej nie znudzi :E).

Zobacz postlukaszt, o 23 Luty 2014 - 23:36, napisał(a):

Produkty N to dla mnie nie znany ląd

Mario nie znasz?! :E

#16 Użytkownik jest niedostępny   lukaszt Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 922
  • Dołączył: Cz, 17 Lut 11

Napisany 23 Luty 2014 - 23:42

Oj, chodziło mi o N XXI wieku :)
Założyłem, że Pegazusa miał chyba każdy Polak i nie warto było go brać pod uwagę :E

#17 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 23 Luty 2014 - 23:45

W sumie co tu znać z gier, takie podstawy to i ja znam i to mnie interesi jako tako. Donkey Kong i Kirby aktualnie na tapecie. W Mario grałem, ale odpalę na pewno. Zelda i Pokemony, tu już trzeba się trzepać z sensorem i nunchukiem (=probemy). Jeszcze mario galaxy ma problem. Pikmin jako ciekawostka i nic więcej nie mam. Jrpg mnie nie interesują.

Zresztą te niektóre serie tłuką od dwudziestu pięciu lat, to już samo wchodzi do głowy.

#18 Użytkownik jest niedostępny   crush Ikona

  • Jam jest ekspert!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 8996
  • Dołączył: Pn, 23 Sty 06

Napisany 23 Luty 2014 - 23:47

Zobacz postlukaszt, o 23 Luty 2014 - 23:42, napisał(a):

Oj, chodziło mi o N XXI wieku :)

Umm...

Zobacz postGonzo3211, o 23 Luty 2014 - 23:39, napisał(a):

Mario nie znasz?! :E

:E
Nie wiele się zmieniło. :E

Ten post był edytowany przez crush dnia: 23 Luty 2014 - 23:48


#19 Użytkownik jest niedostępny   Gonzo3211 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9240
  • Dołączył: So, 01 Gru 07

Napisany 23 Luty 2014 - 23:50

No właśnie :E.

#20 Użytkownik jest niedostępny   lukaszt Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 922
  • Dołączył: Cz, 17 Lut 11

Napisany 23 Luty 2014 - 23:53

Zobacz postGonzo3211, o 23 Luty 2014 - 23:45, napisał(a):

Zelda i Pokemony, tu już trzeba się trzepać z sensorem i nunchukiem (=probemy)


Twoje słowa bolą :(. Zelda by była jako pierwsza w kolejce do ogrania.

Widzę właśnie, że używane wii to koszt ok. 300zł. Może kiedy się wkręcę to dam szansę tej konsolce zagościć u mnie w domciu :)

A jak oceniasz działanie emulatora? Sporo bugów w grach/problemy z konfiguracją?

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych