Forum PCLab.pl: Fire Strike - Ranking PcLab.pl - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (43 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Fire Strike - Ranking PcLab.pl Oceń temat: ****- 7 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   Wooojciech1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1024
  • Dołączył: Pt, 18 Maj 12

Napisany 09 Luty 2013 - 19:13

Zobacz postOrgiusz, o 09 Luty 2013 - 19:08, napisał(a):

[*] Orgiusz - 2.699 pkt. - GTX 460 @ 870 @ 2000 - Q9550 @ 4 GHz Wynik

I ..pa :/

Ale brakuje jednego punktu :E Nie poddawaj się tak łatwo he he

#42 Użytkownik jest niedostępny   Orgiusz 

  • AGOIA
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11405
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 06

Napisany 09 Luty 2013 - 19:17

Nie poddaje się. Po prostu wkurza mnie strata czasu na DEMO zamiast od razu testy syntetyczne.

Poza tym czas na uzupełnienie paliwka do mięśnia piwnego :P

#43 Użytkownik jest niedostępny   Wooojciech1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1024
  • Dołączył: Pt, 18 Maj 12

Napisany 09 Luty 2013 - 19:24

Mnie też wkurzały te dema i w końcu kupiłem płatną wersję. Na steam jest obniżka 25%.

Ten post był edytowany przez Wooojciech1983 dnia: 09 Luty 2013 - 19:24


#44 Użytkownik jest niedostępny   Orgiusz 

  • AGOIA
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11405
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 06

Napisany 09 Luty 2013 - 19:29

Prędzej kupię następne kości RAM z keyem. A 18.74 przeznaczę na Dictadora 12

#45 Użytkownik jest niedostępny   d4wciQ 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 107
  • Dołączył: Wt, 10 Sty 12

Napisany 09 Luty 2013 - 19:45

[*] d4wciQ - 3.884 pkt. - HD 6970 @ 900 @ 1375 - AMD Phenom II X6 1090t @ 4.2GHz Screen Wynik

#46 Użytkownik jest niedostępny   BigTiger 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1994
  • Dołączył: Pn, 25 Maj 09

Napisany 09 Luty 2013 - 19:47

[*] BigTiger - 2379 pkt. - HD6850 @800 @1000 - Q6600 @ 2.4GHz Screen Wynik

Ten post był edytowany przez BigTiger dnia: 09 Luty 2013 - 19:48


#47 Użytkownik jest niedostępny   CrossTheSky 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2898
  • Dołączył: Wed, 30 Kwi 08

Napisany 10 Luty 2013 - 11:43

Wyniki z lapka :)

[*] CrossTheSky - 921 pkt. - Radeon HD7670M 700 @ 1000 - i7-3610QM @ 3.2GHz Screen Wynik

Ten post był edytowany przez CrossTheSky dnia: 10 Luty 2013 - 11:45


#48 Użytkownik jest niedostępny   WORMS 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 631
  • Dołączył: Wed, 02 Lut 05

Napisany 10 Luty 2013 - 12:59

Więcej będzie już naprawdę mi bardzo ciężko wycisnąć w tym marku.

WORMS - 6764 pkt. - GTX 670 @ 1280 @ 3764 - i5-3570K @ 4.9 GHz Screen Wynik

Ten post był edytowany przez WORMS dnia: 10 Luty 2013 - 13:00


#49 Użytkownik jest niedostępny   Grom23 

  • He's on the gear bois, crispy aimlock.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: So, 23 Lip 05

Napisany 11 Luty 2013 - 15:02

Grom23 - 6.031 pkt. - HD 7950 @ 1000MHz @ 1250MHz - Core i5-2500K @ 3.3 GHz http://www.3dmark.com/fs/92579


Przeglądarka ma problem z tym zrytym skryptem forum więc link wklejam surowy :mad2: Screena nie ma - w description w linku dodałem swoje imię z forum.

Ten post był edytowany przez Grom23 dnia: 11 Luty 2013 - 15:09


#50 Użytkownik jest niedostępny   Kazik949494 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Wed, 25 Sty 12

Napisany 11 Luty 2013 - 18:06

[*] Kazik949494 - 4.674 pkt. - Gigabyte HD7850 2GB @ 1130 @ 1300 - AMD Phenom II X4 965BE @ 4.2GHz Screen Wynik

Fartem o 1pkt więcej od berger6630'a :P

#51 Użytkownik jest niedostępny   berger6630 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1165
  • Dołączył: Pn, 17 Wrz 07

Napisany 11 Luty 2013 - 23:08

[*] berger6630 - 4.778 pkt. - GIGABYTE 7850 GPU 1150MHz @ 1301MHz - Phenom II x4 B55 @ 3.8GHz screen wynik

Kazik949494 chyba coś masz nie halo ze sterami zobacz u mnie w screenie w gpu-z jaką ja mam wersje przy 13.2 beta5 (atiumdag 9.12.0.0 u ciebie a 12.100.17.0 u mnie)
sprawdź przez menadzera urządzeń w grafice z jakiego sterownika korzysta karta ,a ten błąd u ciebie GRAPHICS DRIVER IS NOT APPROVED może jest dlatego że masz wyłączoną teslację - ja mam włączona ,,optymalizację AMD''
- a swoją drogą drogą z V na procku pojechałeś nieźle ja wyżej 1.4V  nie ustawiam ale i tak 3.8GHz u mnie to max :hmm:
jak by ci się chciało ustaw takie zegary na grafice i procku jak u mnie tak z ciekawości chciałbym zobaczyć zegar w zegar :Up_to_s:  i tak niebawem pewnie  nas obskoczy jakiś intel :E

Ten post był edytowany przez berger6630 dnia: 12 Luty 2013 - 00:40


#52 Użytkownik jest niedostępny   Orgiusz 

  • AGOIA
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11405
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 06

Napisany 13 Luty 2013 - 16:59

Zobacz postOrgiusz, o 09 Luty 2013 - 19:08, napisał(a):

(...)


[*] Orgiusz - 2.718 pkt. - GTX 460 @ 870 @ 2200 - Q9550 @ 4 GHz Wynik

2727 wyglądałoby ładniej.

#53 Użytkownik jest niedostępny   Kazik949494 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 274
  • Dołączył: Wed, 25 Sty 12

Napisany 13 Luty 2013 - 20:26

Zobacz postberger6630, o 11 Luty 2013 - 23:08, napisał(a):

(...)


Pobawię się za chwilę i spróbuje zobaczyć czy pójdzie mi na 1150mHz. Co do V core, ustawiłem takie wysokie czysto pod testy. Normalnie pracuje na 3.8GHz i 1.425V. Używałem sterowników 13.1, teraz spróbuję z beta 13.2. Gdzie włączyłeś tą teslacje?

P.S Sorki za offtop

@EDIT: Wykonałem ponownie testy zgodnie z prośbą bergera, proc 3.8 i radek 1150/1300. Wynik wyszedł mniejszy niż u kolegi :hmm:

http://www.3dmark.com/fs/148926

Ten post był edytowany przez Kazik949494 dnia: 13 Luty 2013 - 22:48


#54 Użytkownik jest niedostępny   Wooojciech1983 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1024
  • Dołączył: Pt, 18 Maj 12

Napisany 13 Luty 2013 - 20:31

Zobacz postKazik949494, o 13 Luty 2013 - 20:26, napisał(a):

Pobawię się za chwilę i spróbuje zobaczyć czy pójdzie mi na 1150mHz. Co do V core, ustawiłem takie wysokie czysto pod testy. Normalnie pracuje na 3.8GHz i 1.425V. Używałem sterowników 13.1, teraz spróbuję z beta 13.2. Gdzie włączyłeś tą teslacje?

P.S Sorki za offtop

Teselacji nie zmieniaj bo taki wynik nie będzie dodany do rankingu, musi być ustawiony domyślny profil "AMD optimized'. Kolega wyżej napewno nie zmieniał teselacji bo benchmark to wykrywa i wyrzuca komunikat 'Tesselation profile modified'. Na HWBOT jest to uważane za oszustwo tak samo jak włączenie Lucid Virtu bo podbija wynik.

Ten post był edytowany przez Wooojciech1983 dnia: 13 Luty 2013 - 20:32


#55 Użytkownik jest niedostępny   Grom23 

  • He's on the gear bois, crispy aimlock.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: So, 23 Lip 05

Napisany 14 Luty 2013 - 18:22

Jeśli po OC GPU/MEM wynik spada to karta dostaje za mało "papu"?

#56 Użytkownik jest niedostępny   Orgiusz 

  • AGOIA
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11405
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 06

Napisany 14 Luty 2013 - 18:47

Nie. To znaczy że przekręciłeś kartę.

#57 Użytkownik jest niedostępny   Grom23 

  • He's on the gear bois, crispy aimlock.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: So, 23 Lip 05

Napisany 14 Luty 2013 - 19:54

Trochę dziwne bo na tych samych taktach w 3dm2k11 jest wzrost. Jeszcze nad nią popracuję.

#58 Użytkownik jest niedostępny   Orgiusz 

  • AGOIA
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 11405
  • Dołączył: Cz, 02 Mar 06

Napisany 14 Luty 2013 - 20:00

Większe obciążenie i karta może zwalniać. Jeśli już masz maksymalne bezpieczne napięcie nie ma sensu bawić się dla kilku punktów w uwalenie karty ( degradacja krzemu wysokim V i °C ). Chyba że masz ją spisaną na straty to wtedy rzeźbisz dodatkową sekcję zasilania ze starego GTX'a i lutujesz do obecnej :E

#59 Użytkownik jest niedostępny   Pitt_34 

  • BF3 EliteSquadSoldiers
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2058
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 15 Luty 2013 - 01:52

To i ja dodam swój wynik:

[*]Pitt_34 - 7.327 pkt. - GIGABYTE 7970 GPU 1080MHz @ 1575MHz -i7 2600K @ 4.7 GHz Screen Wynik

Ten post był edytowany przez Pitt_34 dnia: 15 Luty 2013 - 02:07


#60 Użytkownik jest niedostępny   Grom23 

  • He's on the gear bois, crispy aimlock.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2078
  • Dołączył: So, 23 Lip 05

Napisany 15 Luty 2013 - 12:20

Zobacz postOrgiusz, o 14 Luty 2013 - 20:00, napisał(a):

Większe obciążenie i karta może zwalniać. Jeśli już masz maksymalne bezpieczne napięcie nie ma sensu bawić się dla kilku punktów w uwalenie karty ( degradacja krzemu wysokim V i °C ). Chyba że masz ją spisaną na straty to wtedy rzeźbisz dodatkową sekcję zasilania ze starego GTX'a i lutujesz do obecnej :E


To jeszcze świeży Gigabyte Windforce 3 HD 7950 :P W stocku ma 1ghz na rdzeniu. Wyczytałem że nowsze HD7950 mają w stocku 1250mV a w Afterburnerze wykrywa mi 1125mV@stock. Przy OC podbiłem na 1225mV. Spróbuję w sobotę podbić do 1250mV. W tygodniu późno kończę pracę i wolę pograć niż próbować wykręcić ładny wynik w 3dm jako sztuka dla sztuki :E Na co dzień wystarczy mi ten 1ghz na rdzeniu :P

  • (43 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych