Forum PCLab.pl: Assassin's Creed 4: Black Flag - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (60 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Assassin's Creed 4: Black Flag Kolejny...

#801 Użytkownik jest niedostępny   KonKor Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pn, 23 Paź 06

Napisany 04 Grudzień 2013 - 14:24

Zobacz postDjXbeat, o 04 Grudzień 2013 - 14:22, napisał(a):

Tylko i wyłacznie na morzu.
Na wyspach zrobi Ci się 25-40kl/s z maksymalnym SoftShadow


Nie - jeśli mam SMAA, a na takim od początku gram. 25 klatek to widzę jeśli absolutnie wszystko ustawię na max - łącznie z AA. Wtedy to jest niegrywalne, ale i bezsensowne ustawienie dla mojego kompa i monitora. I nie płaczę, bo to nie są ustawienia dla mnie!

#802 Użytkownik jest dostępny   DjXbeat Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3200
  • Dołączył: Pn, 26 Maj 08

Napisany 04 Grudzień 2013 - 15:27

Zobacz postKonKor, o 04 Grudzień 2013 - 14:24, napisał(a):

Nie - jeśli mam SMAA, a na takim od początku gram. 25 klatek to widzę jeśli absolutnie wszystko ustawię na max - łącznie z AA.

Przeszedłem prawie całą grę i są miejsca gdzie wydajność spada do 24kl/s nawet z SMAA.

#803 Użytkownik jest niedostępny   Ig0r Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 512
  • Dołączył: Pn, 21 Lut 11

Napisany 04 Grudzień 2013 - 16:24

Chciałbym się dowiedzieć, jakie dodatki zawiera Przepustka sezonowa, w sensie przedmiotów i misji. Chciałbym ją kupić, ale nie wiem, czy zawiera np. Ofiarne sekrety i dziedzictwo kapitana Kenwaya? Bo nie wiem co ona zawiera, prócz dodatków do Jackdawa oraz dodatku Freedom Cry.

Wie ktoś, co zawiera Przepustka Sezonowa? Z tego co wyczytałem, to:

Cytuj

dodatek fabularny Freedom Cry, którego przejście powinno zająć kilka godzin, pakiet zdobień dla Jackdawa (dostępnych wyłącznie dla posiadaczy Przepustki), dodatkowe misje, skórki, broń i przedmioty do kolekcji w trybie single-player, a także nowe postacie dla trybu multiplayer.

Ale jakie misje i przedmioty? Wszystkie, które są np w edycji Specjalnej, i innych edycjach tj:
- Ofiarne sekrety: przeszukaj egzotyczną Wyspę Ofiar i odzyskaj zaginione skarby kapitana Drake'a, w tym jego złote pistolety i kordelas
- Dziedzictwo kapitana Kenwaya
- coś jeszcze?

Czyli jednym słowem, WSZYSTKIE DODATKI?

#804 Użytkownik jest niedostępny   KonKor Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pn, 23 Paź 06

Napisany 04 Grudzień 2013 - 17:49

Misje poza "matrixem" to jest totalna porażka... Mogłoby ich w ogóle nie być, bo tylko i wyłącznie irytują. W połączeniu z resztą, kompletnie zabijają chęć gry jak się rozpoczynają :(

#805 Użytkownik jest niedostępny   Kris194 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1252
  • Dołączył: Pn, 23 Sie 10

Napisany 04 Grudzień 2013 - 22:14

Zobacz postkonsolopececiarz, o 04 Grudzień 2013 - 00:47, napisał(a):

Cóż za niespodzianka - nie poprawili optymalizacji! No kto by pomyślał - przecież obiecali a oni nigdy nie kłamią :lol2: . Gry za tanie, ot co ;).


To jest Ubi więc żadnego zaskoczenia nie ma. Dobrze, że WD jest pisane najpierw pod PC to może będzie to inaczej wyglądać.

#806 Użytkownik jest niedostępny   warynski Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 130
  • Dołączył: Wed, 10 Maj 06

Napisany 05 Grudzień 2013 - 03:00

Q6600+HD7850. GRAM W GRE.

#807 Użytkownik jest niedostępny   skunRace Ikona

  • Nałogowy Gracz
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 985
  • Dołączył: Pt, 25 Lut 05

Napisany 05 Grudzień 2013 - 13:58

Warto instalować TE sterowniki BETA dla Nvidi ? Ja dopiero za godzinkę będę zaczynał grę.

@edit

Zapowiada się pięknie no i wygląda pięknie, śmigam już po Havanie :)

Ten post był edytowany przez skunRace dnia: 05 Grudzień 2013 - 17:00


#808 Użytkownik jest niedostępny   postman1976 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 483
  • Dołączył: Wt, 10 Kwi 12

Napisany 06 Grudzień 2013 - 18:23

Dodam, że gra na Q9400@3,2 + 8800GTS512 w rozdziałce 1360/768 śmiga na low spokojnie. I nawet na detalach low wygląda całkiem całkiem. nie ma wodotrysków ale grać sie da

#809 Użytkownik jest niedostępny   shat Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 103
  • Dołączył: Pn, 12 Gru 05

Napisany 06 Grudzień 2013 - 19:34

Czy udało się komuś spotkać białego wieloryba lub królewski konwój (niebieskie ikonki, wyzwana społecznościowe)? Gra oczywiście oryginalna, z połączeniem internetowym. Z tych zadań społecznościowych tylko skrzynie spotkałem, a wymagane są właśnie jeszcze te dwa wymienione elementy do podzielenia się ze znojomymi, aby ukończyć wyzwanie Abstergo.

#810 Użytkownik jest dostępny   lis22 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 590
  • Dołączył: Wed, 17 Lis 10

Napisany 06 Grudzień 2013 - 23:02

Przy instalacji gry / pod jej koniec / wyskoczyło mi coś takiego:

http://forum.gram.pl...id=82456&pid=11

będę miał problemy z grą?.

#811 Użytkownik jest niedostępny   RAAS13 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wt, 05 Mar 13

Napisany 06 Grudzień 2013 - 23:08

Witam ,
mam taki problem , mianowicie nie mam stałych 60 kl/s
Co jakiś czas spadają sobie ni z tego ni z owego na 30 .
Na foto akurat scenka z gry ale podczas grania też tak się dzieje ,dodam ze spadki są odczuwalne.

1.
https://lh4.googleus...A=w1358-h849-no


2.
https://lh3.googleus...9_56_15_283.jpg

pozdr.

Aha jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje , te czarne pasy jak na filmie , też tak macie ??

Ten post był edytowany przez RAAS13 dnia: 06 Grudzień 2013 - 23:09


#812 Użytkownik jest niedostępny   bistuskot Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 288
  • Dołączył: Wed, 14 Wrz 11

Napisany 06 Grudzień 2013 - 23:09

Zobacz postlis22, o 06 Grudzień 2013 - 23:02, napisał(a):

Przy instalacji gry / pod jej koniec / wyskoczyło mi coś takiego:

http://forum.gram.pl...id=82456&pid=11

będę miał problemy z grą?.


Z singleplayerem nie powinno być żadnego problemu tylko multi może nie działać lub crashować przy próbie dołaczenia do gry

#813 Użytkownik jest niedostępny   KonKor Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pn, 23 Paź 06

Napisany 06 Grudzień 2013 - 23:58

Zobacz postRAAS13, o 06 Grudzień 2013 - 23:08, napisał(a):

Witam ,
mam taki problem , mianowicie nie mam stałych 60 kl/s
Co jakiś czas spadają sobie ni z tego ni z owego na 30 .
Na foto akurat scenka z gry ale podczas grania też tak się dzieje ,dodam ze spadki są odczuwalne.

1.
https://lh4.googleus...A=w1358-h849-no


2.
https://lh3.googleus...9_56_15_283.jpg

pozdr.

Aha jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje , te czarne pasy jak na filmie , też tak macie ??


Wyłącz v-sync w grze i włącz go jakimś programem zewnętrznym np. RadeonPro. Pisaliśmy o tym parę stron wcześniej.

#814 Użytkownik jest niedostępny   Ig0r Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 512
  • Dołączył: Pn, 21 Lut 11

Napisany 07 Grudzień 2013 - 09:54

Otóż jestem w bodajże na początku drugiej sekwencji. Posiadam Season Pass oraz dodatki z Edycji Specjalnej. Oba kody wprowadziłem, ale niestety, nie ma owych rzeczy na mapie, tj. złotych skrzyń. Może są gdzieś indziej, albo trzeba jakoś aktywować? Oto część mapy:
http://img833.images...3/4641/umps.png

Ten post był edytowany przez Ig0r dnia: 07 Grudzień 2013 - 10:03


#815 Użytkownik jest niedostępny   KonKor Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 699
  • Dołączył: Pn, 23 Paź 06

Napisany 07 Grudzień 2013 - 11:41

Zobacz postIg0r, o 07 Grudzień 2013 - 09:54, napisał(a):

Otóż jestem w bodajże na początku drugiej sekwencji. Posiadam Season Pass oraz dodatki z Edycji Specjalnej. Oba kody wprowadziłem, ale niestety, nie ma owych rzeczy na mapie, tj. złotych skrzyń. Może są gdzieś indziej, albo trzeba jakoś aktywować? Oto część mapy:
http://img833.images...3/4641/umps.png


Musisz odkrywać poszczególne lokacje i wtedy zobaczysz na mapie skrzynie. Tak samo jak wszystko inne.

#816 Użytkownik jest niedostępny   zone88 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 522
  • Dołączył: Cz, 04 Lut 10

Napisany 07 Grudzień 2013 - 12:05

Da się to odpalić na DirectX 10 mając kartę z 11? Wydajność na moim lapku mnie poraża posiadam góra 10FPS, i różnice między detalami są niewielkie. Sprzęt A6-3420M @ 3GHz + HD7670M (720/1100), u brata na FX-4100 + HD4850, czyli niewiele lepszym sprzęcie jest 20FPS, czyli płynnie dość, on ma DX10.

#817 Użytkownik jest niedostępny   theza Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 835
  • Dołączył: Nd, 16 Wrz 07

Napisany 07 Grudzień 2013 - 13:35

Zobacz postlis22, o 06 Grudzień 2013 - 23:02, napisał(a):

Przy instalacji gry / pod jej koniec / wyskoczyło mi coś takiego:

http://forum.gram.pl...id=82456&pid=11

będę miał problemy z grą?.


U mnie było tak samo. Na razie oprócz czarnego ekranu 3 albo 4 razy problemów nie zaobserwowałem. Być może w multi jakieś problemy będą ale ja w multi nie gram.

#818 Użytkownik jest niedostępny   cherrz Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 286
  • Dołączył: Wt, 05 Paź 10

Napisany 07 Grudzień 2013 - 14:39

Zobacz postlis22, o 06 Grudzień 2013 - 23:02, napisał(a):

Przy instalacji gry / pod jej koniec / wyskoczyło mi coś takiego:

http://forum.gram.pl...id=82456&pid=11

będę miał problemy z grą?.


Zainstaluj PunkBustera z zewnątrz: https://www.google.p...Bw#q=punkbuster

#819 Użytkownik jest niedostępny   postman1976 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 483
  • Dołączył: Wt, 10 Kwi 12

Napisany 07 Grudzień 2013 - 20:17

Zobacz postRAAS13, o 06 Grudzień 2013 - 23:08, napisał(a):

Witam ,
mam taki problem , mianowicie nie mam stałych 60 kl/s
Co jakiś czas spadają sobie ni z tego ni z owego na 30 .
Na foto akurat scenka z gry ale podczas grania też tak się dzieje ,dodam ze spadki są odczuwalne.

1.
https://lh4.googleus...A=w1358-h849-no


2.
https://lh3.googleus...9_56_15_283.jpg

pozdr.

Aha jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje , te czarne pasy jak na filmie , też tak macie ??


Pasy czarne są bo pewnie grasz na monitorze 16/10 a nie 16/9
Klatki spadają do 30, bo karta nie wyrabia czasami 60 a masz załączoną synchronizację w opcjach gry.
Wyłącz w grze vsync a załącz zewnętrznym progsem, tak jak wcześniej pisali i będzie OK:)
Klatki będą wtedy w okolicy 40-60

#820 Użytkownik jest niedostępny   RAAS13 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 25
  • Dołączył: Wt, 05 Mar 13

Napisany 07 Grudzień 2013 - 20:42

Zobacz postpostman1976, o 07 Grudzień 2013 - 20:17, napisał(a):

Pasy czarne są bo pewnie grasz na monitorze 16/10 a nie 16/9
Klatki spadają do 30, bo karta nie wyrabia czasami 60 a masz załączoną synchronizację w opcjach gry.
Wyłącz w grze vsync a załącz zewnętrznym progsem, tak jak wcześniej pisali i będzie OK:)
Klatki będą wtedy w okolicy 40-60


Z tymi pasami nic się nie da zrobić ?
Dziwne jest to że te klatki spadają wówczas gdy spada użycie GPU poniżej 50%.
W innych grach np. FC3 użycie karty cały czas było na poziomie 99% na wł v-sync a tu jakieś problemy .

Jaki program możecie do tego polecić ?

Ten post był edytowany przez RAAS13 dnia: 07 Grudzień 2013 - 22:54


  • (60 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych