Forum PCLab.pl: Płyta główna do procesora AMD FX-8320 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Płyta główna do procesora AMD FX-8320

#1 Użytkownik jest niedostępny   naitsabest Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 18 Lut 10

Napisany 26 Luty 2013 - 19:25

Witam, jaką płyte główną polecacie do procesora FX-8320 3.50GHz 8MB BOX ? myślałem o tych trzech płytach Gigabyte:

GA-990XA-UD3
GA-990FXA-D3
GA-990FXA-UD3

co myślicie o nich, może macie jakieś inne pomysły?

ps. Jakie chłodzenie do tego procka bo rozumiem że te boxowe się nie nadaję, pozdr.

#2 Użytkownik jest niedostępny   grzechotnik.d Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1269
  • Dołączył: Pt, 01 Lut 08

Napisany 26 Luty 2013 - 19:32

Opcja 2 odpada ze względu na brek chłodzenia sekcji zasilania. Między 1 i 3 minimalna różnica, kolor laminatu oraz złącza eSATA.

#3 Użytkownik jest niedostępny   viris33 Ikona

  • NIE dla składaków z allegro
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3479
  • Dołączył: Cz, 11 Sie 11

Napisany 26 Luty 2013 - 20:12

Zasadnicze pytanie - będziesz go podkręcał ? Bo wtedy to już trzeba dobry cooler - Thermalright Macho HR02, Noctua NH D14, Phanteks PH-TC14PE :D

#4 Użytkownik jest niedostępny   leelooo Ikona

  • .psycho sapiens.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3291
  • Dołączył: Nd, 11 Paź 09

Napisany 26 Luty 2013 - 20:17

3 opcja będzie ok i do OC i ogólnie pod względem wykonania.

#5 Użytkownik jest niedostępny   naitsabest Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 39
  • Dołączył: Cz, 18 Lut 10

Napisany 26 Luty 2013 - 20:48

Zobacz postviris33, o 26 Luty 2013 - 20:12, napisał(a):

Zasadnicze pytanie - będziesz go podkręcał ? Bo wtedy to już trzeba dobry cooler - Thermalright Macho HR02, Noctua NH D14, Phanteks PH-TC14PE :D


Podkręcać nie będe, a czy będe musiał aktualizować biosa ktorejś z tych płyt które wymieniłem żeby obsłużył tego procka?

#6 Użytkownik jest niedostępny   leelooo Ikona

  • .psycho sapiens.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3291
  • Dołączył: Nd, 11 Paź 09

Napisany 26 Luty 2013 - 20:54

Nie będziesz musiał. Ale potem możesz jak już proc będzie siedział. Najlepiej jest mieć najnowszy.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych