Forum PCLab.pl: Acer V3 571G - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Acer V3 571G i3 3120, GT 730M, 4GB, 750GB

#1 Użytkownik jest niedostępny   Dariusz1988 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 506
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 26 Marzec 2013 - 16:43

Witam Mam dziś wam do zaprezentowania mój nowy nabytek, a mianowicie acera V3. Ci co sledzą moje wątki i recenzje wiedzą ze miałem Lenovo Y580 z i7 3630M i GTX 660M. Postanowiłem go sprzedać i kupić coś znacznie tańszego bo aż o ponad 1000zł ale też wydajnego laptopa. Jest To acer V3 za 1999zł.

Dane techniczne:

- Core i3 3120 2500mhz
- Geforce GT 730M ( fabrycznie podrasowana przez Acera 810mhz tryb turbo 895mhz !! standard specyfikacji w innych laptopach to 725mhz wiec różnica bardzo duza)
- Ram 4GB 1600mhz
- Dysk WD 750GB 5400obr
- Matryca HD 166*768


Obudowa:

- Przed kupnem tego laptopa miałem mieszane uczucia co do podparcia nadgarstków czyli tego czarnego pola. Bałem sie ze będzie sie rysować nie miłosiernie. Ku mojej uldze materiał jest tam zupełnie inny i nie widać na nim żadnych rys. Jedyne co możemy zobaczyć to odbitki palców. sama faktura to tak jakby czarny metalic, tak jak w lakierze samochodowym. Jakość wykonania stoi na dobrym poziomie niec nie skrzypi i wszystko siedzi na miejscu. Najbardziej do gustu przypadła mi klawiatura jest ona bardzo wygodna. Na dodatek jest ona umieszczona n srebrnym matowym polu dzięki któremu nie widać tam żadnych zanieczyszczeń typu kurz i paprochy, jak dla mnie jest to szczał w dziesiątkę. Zawsze miałem Laptopy z czarna błyszcząca obwódka miedzy klawiszami i jak dla mie jest to bardzo duzy minus. Nie dosc ze kurz widac na nim nie miosiernie to jeszcze rysy powstają na tych elementach w szbikim tepie.
Podsumowując jakość wykonania i wygląd wywarły na mnie bardzo dobre wrażenie jak na laptopa za 1999zł z tak mocnymi podzespołami. acer postawił sie na wysokości zadania!!


Hałas

- Acer w tej kwestii sie postarał i podczas grzebania w internecie laptop jest cichutki i praktycznie wogóle go nie słychać. A ciepło wydalane jest minimalne, wogóle nie czuć ciepła. Moje zdziwienie było jeszcze większe jak odpaliłem grę battlefield bad company 2 na maksymalnych ustawieniach. Nie dość ze wentylator jest relatywnie cichy, powietrze jest tylko ciepłe nie gorace, to w dodatku temperatury są niskie procesor 70 , karta 64 C.

Głośniki

Jak na laptopa w tej pólce cenowej jest nieźle. Głośność maksymalna jest dość duża. Juz przy 50% jest dość głośno. Dodatkowo acer udostępnił program Dolby Home theater którym możemy ustawiać dowolne ustawienia.
Podbicie tonów niski, wysokich lub średnich lub ich łączenie.

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Zdjęcia Laptopa

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Temperatury


IDLE , pobór pradu od 8-14 wat


Dodaj obrazek

Prime 95 obciazenie procesora na max , pobór pradu 33 wat

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Gra battlefield bad company 2 po 30minutach gry, Pobór pradu 62 wat

Dodaj obrazek



Furmark i prime 95 ,porbór pradu 74 wat

Dodaj obrazek


Wydajnosć

3D mark 11

Dodaj obrazek

Gra battlefield Bad Company 2 Przy ustawieniach 1366*768 Wysokie 8x AA około 35-50 fps

Bateria:

Po włożeniu baterii wyświetlała ona od 3,5- 4 godzin przy 82 procentach naładowania.

Dodaj obrazek



Dodaj obrazek


Podkręcanie


Umieszczam wyniki laptopa Po OC,

Satndard

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

895/1000mhz

Dodaj obrazek



1000/1000mhz

Dodaj obrazek



Dodaj obrazek


3d mark 06 standard

Dodaj obrazek



3dmark 06 1000/1000mhz

Dodaj obrazek

GRY

screanshoty z crysis 2 Ustawienia Ekstremalne : fps-y od 29-37 ( pobór padu 61 wat, temperatury 70 CPU, karta 65C )


Gameplay z gry crysis 2 : http://youtu.be/Cyqf1he_HEU

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek





Battlefield Bad company 2 ( na multi ) działa bardzo płynnie w granicach 39-49 fps na ustawieniach Maksymalnych i 8x MSAA

gamplay z gry BBC2 http://youtu.be/Q49WS0uMHpY

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Ten post był edytowany przez Dariusz1988 dnia: 31 Marzec 2013 - 15:08


#2 Użytkownik jest niedostępny   Dariusz1988 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 506
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 27 Marzec 2013 - 15:02

Po podkręceniu karty do 1000mhz / 1000mhz (2000mhz) wydajność wskoczyła do podobnego poziomu co GTX 660M

Tutaj nizej wynik Lenovo Y580 core i7 3630M, GTX 660M 835/1250mhz (5000mhz)

Dodaj obrazek

Acer V3 i3 3120 , GT 730M 1000mhz / 1000mhz ( 2000mhz)

Dodaj obrazek

Jak widać na testach


GTX 660M standard / GT 730M OC

graphics score 2059 / 2212
Physics score 8079 /3214 tutaj widac przewage core i7
Combined score 1858 / 1938

coś jeszcze chcecie wiedzieć.

Ten post był edytowany przez Dariusz1988 dnia: 27 Marzec 2013 - 15:14


#3 Użytkownik jest niedostępny   Dariusz1988 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 506
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 27 Marzec 2013 - 16:46

Witam mój nowy rekord OC 1030mhz ( +135mhz) rdzeń 1100 pamięci ( +400mhz )



Dodaj obrazek

Uploaded with ImageShack.us

#4 Użytkownik jest niedostępny   mikilys 

  • Właściciel Subaru Forestera 2.0l z 1999r.
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy lokalni
  • Postów: 15959
  • Dołączył: So, 04 Cze 05

Napisany 28 Marzec 2013 - 16:36

Jednym słowem... Zdaniem :E
Y580 ma DUŻO tańszego konkurenta!

W niższej cenie i5 + GT730M, który jak widać ma potencjał!

Co nie zmienia faktu, że do GTX675M brakuje ponad 1000 punktaczów :P

--
Do zdjęć pastowałeś obudowę, czy ona się tak tragicznie błyszczy?! :o

#5 Użytkownik jest niedostępny   Dariusz1988 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 506
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 28 Marzec 2013 - 18:03

Ja mam i3 3120 2500mhz,
Co do obudowy nic nie pastowałem i nic nie czyściłem. Uwierz mi ten kolor czarny błyszczący nie jest taki zły on się nie rysuje . Wygląda on jak czarny metalik.

Przed kupnem bardzo sie obawiałem tych czarnych elementów ( podparcie nadgarstków oraz cała klapa ) , a w rzeczywistości jest dużo dużo lepiej. Ja już miałem kupić Asusa K55vj z gorszą kartą ale lepsza obudową lub MSI cx61 ale pogadałem z właścicielem tego Acera i mi wszystko wytłumaczył. Ze ta część pod nadgarstki jest z mocnego materiału który się nie rysuje. I wtedy kamień spadł mi z serca. Jak do mnie dotarł to wyglad wywarł na mnie Bardzo dobre wrażenie lepiej niż na moim poprzednim lenovo y580.

#6 Użytkownik jest niedostępny   Morth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 485
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 13 Kwiecień 2013 - 21:29

a jak z matrycą? Czy mocno smuży, i czy glare(błyszcząca) mocno się odbija w pomieszczeniach?

#7 Użytkownik jest niedostępny   kao11 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 177
  • Dołączył: So, 03 Lis 12

Napisany 13 Kwiecień 2013 - 22:25

Co jest wydajniejsze to czy Y580?

#8 Użytkownik jest niedostępny   Django 

  • hola chiquita
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17882
  • Dołączył: Wt, 08 Lut 11

Napisany 16 Kwiecień 2013 - 20:22

Nie jest.
Ładny Oc tylko nie napisałeś nic o stabilności.
Ładna recenzja tylko widzę ją już po raz 3cie na 3cim z kolei forum.....

@ Btw czemu zmanipuylowales wyniki lenovo y580 i zapusicles wyniki bez uzycia turbo boosta w grafice. NA pełnej wydajnosci y580 mialo by wynik 250-300 pktow wyzszy a po OC jeszcze bardziej by odlechalo acerowi.

Ten post był edytowany przez Django dnia: 20 Kwiecień 2013 - 21:01


#9 Użytkownik jest niedostępny   Morth 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 485
  • Dołączył: Nd, 19 Lis 06

Napisany 14 Maj 2013 - 21:15

post do usuniecia

Ten post był edytowany przez Morth dnia: 14 Maj 2013 - 23:29


#10 Użytkownik jest niedostępny   matys307 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 219
  • Dołączył: Pt, 15 Lut 13

Napisany 15 Grudzień 2013 - 12:27

Coś nie tak jest z tematem. W tytule mówisz i3, a na ssach jest i5.

#11 Użytkownik jest niedostępny   krzycholl 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 17 Gru 13

Napisany 17 Grudzień 2013 - 14:19

Polecam tego laptopa!!!! mam z procesorem i3 3120 6GB i standardową intel4000... i powiem szczerze- żadnych zastrzeżeń!!! używam go do pracy (Autocad i temu podobne rzeczy) hula jak dziki:) jest bardzo elegancki i trwały (od maja noszony codziennie z miejsca na miejsce i praktycznie ani jednej ryski) polecam!!!!

#12 Użytkownik jest niedostępny   Dariusz1988 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 506
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 26 Grudzień 2013 - 20:26

Zobacz postmatys307, o 15 Grudzień 2013 - 12:27, napisał(a):

Coś nie tak jest z tematem. W tytule mówisz i3, a na ssach jest i5.


CPU - z zle wyktywa procesor popatrz na screan z 3dmarka tam juz jest napisane i3

#13 Użytkownik jest niedostępny   pretty_maid 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 23
  • Dołączył: Pt, 03 Sty 14

Napisany 21 Styczeń 2014 - 10:32

Zobacz postkrzycholl, o 17 Grudzień 2013 - 14:19, napisał(a):

Polecam tego laptopa!!!! mam z procesorem i3 3120 6GB i standardową intel4000... i powiem szczerze- żadnych zastrzeżeń!!! używam go do pracy (Autocad i temu podobne rzeczy) hula jak dziki:) jest bardzo elegancki i trwały (od maja noszony codziennie z miejsca na miejsce i praktycznie ani jednej ryski) polecam!!!!

Ja także polecam ten model. Mój ma i5-3230M, RAM 8 GB i GT 730M 4GB. Szybki start i zamknięcie. Ta czarna politura, wbrew pozorom, nie przeszkadza.

#14 Użytkownik jest niedostępny   Werkezuge 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 625
  • Dołączył: Pn, 01 Sty 07

Napisany 25 Styczeń 2014 - 19:24

Również posiadam tego Acera, ale z nieco inną specyfikacją - podana w sygnaturze. Obecnie SpeedFan wskazuje jakoś 52 stopnie na obu rdzeniach procesora. Nie chcę wspominać jak to wygląda przy grach, temperatura CPU rośnie do zabójczego 97, a GPU ma około 70-80. A to przecież tylko FlatOut Ultimate Carnage... ;)

Kupiony w lipcu 2013, więc za młody jak na takie dolegliwości.

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych