Forum PCLab.pl: Laptop do gier - 3500zł. - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (18 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Laptop do gier - 3500zł.

#331 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 10 Październik 2014 - 18:17

I tak zrobię. Vss orientujesz się może jak wygląda procedura wymiany na nowy? Skladaja sprzet o podobnej wydajnosci czy odpowiednik tej samej ceny? Czego mogę się spodziewać? Gtx850? Czy raczej z racji na to ze mam 765 to raczej 860?

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 10 Październik 2014 - 18:19


#332 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 10 Październik 2014 - 18:34

nie wiem dokladnie jakie kryteria beda brane pod uwage lecz moze byc ze wymienia ci sprzet na taki sam , mimo ze juz jest 3 generacja tego modelu to nadal te pierwsze zalegaja w magazynach, mozesz zastrzec ze nie chcesz juz takiego samego modelu bo moze istniec prawdopodobienstwo ponownej usterki, raczej nie beda marudzic i dokonaja wymiany, i mozesz roscic odszkodowanie ze czas naprawy bo chyba laptop na Firme kupiony wiec tymbardziej powinni pojsc na ugode

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 10 Październik 2014 - 18:34


#333 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 10 Październik 2014 - 18:51

No wiesz.. Wzięty na firme a powód usterki problemy z grą bf4. Trochę dziwne, nie? :E

#334 Użytkownik jest niedostępny   Matikolok 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1253
  • Dołączył: Wed, 13 Lis 13

Napisany 10 Październik 2014 - 19:13

Wg mnie nie ma już sensu bawić się w naprawy, trochę się robi to komiczne że masz nowego lap, ale "masz" go w serwisie a nie u siebie - niech Ci wymienią tak jak radzą koledzy wyżej.

To że na firmę to inna bajka - może ktoś sobie koszty robi i kupił lap do gier itd, a to że nie działa tylko w BF4 to nie oznacza że nie będzie w przyszłości problemów z innymi produkcjami.

#335 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 10 Październik 2014 - 21:47

Jako osoba nie pełnoletnia - 17 lat - poprosiłem juz ojca żeby tam zadzonil bo coś czuje ze mnie tak traktują właśnie...

Przez zestaw głośnomówiący zdzwonimy i trzeba poważnie pogadać. O jakiś numer poproszę do osoby która ma tam większą decyzyjnosc i przedstawię całą historię. Wprost powiem ze oczekuje wymiany na nowy.

Jeśli wymiana to dla mnie tylko na sprzęt nie o podobnej wydajnosci czyli jakiś gtx850 tylko ta sama półka cenowa jako ze komputer przez rok był niesprawny i jestem do tylu. Wymiana na tego samego lub na jakiegoś o podobnej wydajnosci byłaby tutaj mało sensowną rekompensatą biorac pod uwage to ile czasu na to wszystko straciłem i to ze przez rok komputer był niesprawny, czyli to tak jakbym dziś zapłacił za kompa z gtx860 i używał dopiero od przyszłego roku. ;)

Pismo, prawnik itd dopiero w drugiej kolejności. Trzeba stopniowo podkręcac śrubę a nie od razu walić z najmocniejszego działa jako ze w takiej sytuacji traciłbym inne, łagodniejsze możliwości rozwiązań.

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 10 Październik 2014 - 21:49


#336 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 10 Październik 2014 - 22:13

jak dojdzi9e do wymiany to wymienic ci moga na nie gorszy , nawet jak bedzie to jeden punkt mniej w wydajnosci to bedzie to gorszy sprzet , mozesz wysluchac ich oferty najpierw co oni ci zaoferuja aczkolwiek nie nastawial bym sie na wielkie emocje.

#337 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 10 Październik 2014 - 22:30

850 jest zbliżony akurat. Będę się domagał gtx860 jako odpowiednika 765, i74710mq jako że 4700 już nie widze, 8gB ramu i dysk 1tb.

Do tego win 8.

I taka konfiguracja stoi w cenie tego w350stq którego kupiłem.

#338 Użytkownik jest niedostępny   adamo883 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 94
  • Dołączył: Cz, 29 Maj 14

Napisany 13 Październik 2014 - 12:55

coś takiego : http://www.benchmark...-edition-vn7-79

#339 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 17 Grudzień 2014 - 15:45

@VSS

Wiesz może co może powodować taki problem że nie działają USB? Od nowości co jakiś czas mi się tak zdarza że jest napięcie w USB, bo jak podepne myszke to się świeci czy tablet to się ładuje, ale nic nie wykrywa (np nie mogę przeglądać pamięci tabletu), a myszka nie działa. Restart nie pomaga. nagle potrafi się to zmienić. Co może być przyczyną? Strasznie mnie to wkurza bo raz tak się zdarzyło jak bardzo potrzebowałem użyć myszki,

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 17 Grudzień 2014 - 15:46


#340 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 17 Grudzień 2014 - 16:02

wina sterownika bo rozumiem ze miales juz 2x plyte glowna wymieniana chyba, wiec tak czy inaczej system i pasujacy sterownik, domniemam ze masz W7 i nie masz zainstalowanego USB3 HS sterownika

#341 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 18 Grudzień 2014 - 09:29

To będzie to?
http://www.bluemobil...7/07_USB3.0.exe

#342 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 22 Styczeń 2015 - 15:50

@VSS
@mikilys

Napisałem małą recenzje tego komputera, oraz ocenę firmy BM
http://forum.pclab.p...ów-marki-XNOTE/

Mam nadzieję że jest umieszczona w dobrym dziale. Fajnie by było gdyby dało się ją przykleić albo chociaż dać w jakieś miejsce gdzie zostanie na pewno dostrzeżona. Chodzi mi o to żeby przestrzec innych przed bublem którego producentem jest firma BlueMobility.

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 22 Styczeń 2015 - 17:17


#343 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 22 Styczeń 2015 - 18:29

@VSS Czy jesteś może Ty w stanie mi pomóc z tymi USB? Wysłali mi sterownik do 3.0 zanim kazali zrobić reinstalacje systemu i wywala mi taki błąd przy instalacji tego sterownika
Dodaj obrazek

Co można jeszcze poradzić na te okresowo niedziałające USB...

#344 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 22 Styczeń 2015 - 18:50

plik ZIP-Datei (5,2 MB) sprawdz jaka masz warsje sterownika
download dziala za drugim kliknieciem i wyglada tak
Dodaj obrazek

#345 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 04 Luty 2015 - 15:15

Zainstalowało się.
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:

Zobaczymy, jaki będzie teraz efekt. Dzięki VSS. BM brakuje takich ludzi :lol2: :lol2: :lol2:

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 04 Luty 2015 - 15:16


#346 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12325
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 04 Luty 2015 - 22:02

Zobacz postWKD622, o 04 Luty 2015 - 15:15, napisał(a):

Zainstalowało się.
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:

Zobaczymy, jaki będzie teraz efekt. Dzięki VSS. BM brakuje takich ludzi :lol2: :lol2: :lol2:


fajnie ze przynajmniej dales rae zainstalowac ten sterownik , co do reszty twojej wypowiedzi to wynagrodzenie kszataltuje kreatywnposc Supportu

#347 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 07 Luty 2015 - 01:00

Kupiłem ssd cruciala mx100 256 gb.
Dodaj obrazek

Za każdym razem kiedy stawiam na nim win 7 to wszystko jest w porządku, ale po zainstalowaniu sterowników, pierwszy restart i wywala BS

Dodaj obrazek

Ogólnie hdd wyjąłem za drugą próbą żeby wyeliminować ten czynnik i jest to samo. Zastanawiam sie czy to lapek jest znowu zepsuty czy dysk czy może jakiś sterownik psuje mi szyki... Ale z drugiej strony stawiałem już na hdd dawno dawno temu i szedłem po liście z BM i nie było żadnych problemów...
http://www.bluemobil...ki/W3XXST/Win7/

Nie robiłem formatu hdd więc na razie lapek działa... Jutro pójdę zareklamować ten dysk do xkom. Co jeszcze można ew sprawdzić?

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 07 Luty 2015 - 01:01


#348 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 07 Luty 2015 - 11:51

Sterownik o nazwie irst wywołuje BS
http://www.bluemobil...ki/W3XXST/Win7/


Ma ktoś pomysł jak to ominąć albo czy jest on potrzebny?

Wrzucam go, restartuje i wyskakuje komunikat że wykryto mojego cruciala jako dymek na pasku, pół sekundy później Bkuescreen

#349 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 19 Marzec 2015 - 20:15

Myślicie że mam szansę ubiegać się o jakąś naprawę jeśli obudowa mi skrzypi? Wkurza mnie to strasznie. Jak wciskam klawiaturę podczas szybkiego pisania to komputer jakby brzęczy. Coś wpada w wibracje. Jak naciskam na boki to skrzypi. Wkurza mnie to niesamowicie bo dbam o komputer a wszystko po półtora roku mimo że stan wizualny jest idealny, jest rozklekotane.

Do tego LPM ten pod touchpadem pod naciskiem wydaje taki głośny dźwięk, PPM działa dużo ciszej. Wykonanie tej obudowy jest fatalne!!!!!!

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 19 Marzec 2015 - 20:18


#350 Użytkownik jest niedostępny   WKD622 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 277
  • Dołączył: Pn, 08 Kwi 13

Napisany 19 Marzec 2015 - 20:29

Kuźwa można oszaleć z tym kompem, najgorszy zakup jaki dokonałem w życiu. Wiele markowych rzeczy mi się psuło, co do wielu miałem uwagi ale zawsze byłem ostatecznie zadowolony, ten komp to istna masakra. W ogóle bez podejścia do markowych produktów asusa, della. Patrząc na tempo w jakim obudowa się zużywa prawodopodobnie jakiś mądry pan się machnął przy jej projektowaniu i trochę zbyt szybko podlega samoistniej biodegradacji :E. Kolejny rok i nic z niej nie zostanie, ale przynajmniej temp podzespołów się obniżą ;).

Ten post był edytowany przez WKD622 dnia: 19 Marzec 2015 - 20:38


  • (18 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 16
  • 17
  • 18
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych