Forum PCLab.pl: Notebooki CLEVO / OFFICE / MULTIMEDIA ORAZ DLA ENTUZIASTOW - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (16 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Notebooki CLEVO / OFFICE / MULTIMEDIA ORAZ DLA ENTUZIASTOW Nowa Generacja Notebookow Clevo

#61 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 02 Luty 2014 - 12:10

AMD Catalyst™ 14.1 Beta Driver for Windows® LINK

Cytuj

AMD's Mantle is a groundbreaking graphics API that promises to transform the world of game development to help bring better, faster games to the PC
Performance gain of up to 45%(versus the DirectX version) for Battlefield 4 on the R9 290 Series
Performance gain of up to 200% (versus the DirectX version) for Star Swarm on the R9 290 Series

AMD Catalyst 14.1 Beta must be used in conjunction with versions of these applications that support Mantle
It is expected that these applications will have future updates to support additional AMD Mantle features

AMD Mantle Beta driver is currently supported on:
AMD Radeon™ R9 Series GPUs
AMD Radeon™ R7 Series GPUs
AMD Radeon™ HD 7000 Series GPUs
AMD Radeon™ HD 8000 Series GPUs
AMD A10-7000 Series and AMD A8-7000 Series APUs
​​​​​For additional details please see the AMD Mantle Technology FAQ on amd.com​

Enhanced AMD CrossFire frame pacing – Support for 4K panel and Eyefinity non-XDMA CrossFire solutions (including the AMD Radeon R9 280, 270 Series, 7900 Series, 7800 Series) and Dual Graphics configurations​
​​​Frame pacing ensures that frames rendered across multiple GPUs in an AMD CrossFire configuration will be displayed at an even and regular pace
Supported on 4K panels and Eyefinity configurations
Supported on AMD Dual Graphics configurations
Supported on DirectX® 10 and DirectX 11 applications​​​

Resolved issue highlights of AMD Catalyst 14.1 Beta​​



edit ,

na systemach enduro niestety ale nie działa Mantle jeszcze ,
za to oficjalnie mogę się tez podzielić jakimiś wartościami jaki można spotkać w najnowszym Sterowniku

Dodaj obrazek

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 03 Luty 2014 - 02:50


#62 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 07 Luty 2014 - 15:57

jak na Gamingowego laptopa przystało Mysz musi być tez na Poziomie ;) , tym samym wysłużony M705 zostanie w końcu zastąpiony mam nadzieje ze wybór okaże się bardzo trafnym ,
Dodaj obrazek
uprzednio wybór padł na : Razer Ouroboros , ale jednak wygląd jest chyba za bardzo odlotowy ;), ale dzis na magazynie nie było Razer a był Logitech G700s o którym nic nie wiem to zrobiłem przymiarkę do G700s , mam takowa nadzieje ze będzie się dobrze spisywać,





edit :
wracajac do Myszy :
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek


G700s jest w pełni Programowalna Myszka , dodatkowo można ustawić 5 profili z zakresem 5 rożnych DPI , zakres DPI można podczas gry przełączyć dzięki temu nadeszło zbawienie dla mnie zależnie od profilu BF4 mogę dokonywać ustawienia DPI podczas GRY od 400DPI dla Snajpera ;) az 7000DPI do jazdy czołgiem obracając Wieżyczkę o 360° i więcej nadal się mieszczę na podkładce dla Myszki ;),
mankamentem jest Kabel USB do Ładowania AKKU jest dość sztywny i może niektórym przeszkadzać podczas Gry , ale już bez Kabla jest idealnie , co ważniejsze opcja do 8000DPI jest dostępna nawet na AKKU ;),
w sumie to z 5 profili aktywowałem tylko jeden w 5 zakresach DPI (jak dla mnie optymalne do Pracy i do Grania) a tym samym Tworzy dobra harmonie z Luna2 ,
Tak Lubie to i uważam ze zakup był warty,
co ważniejsze jest kabel USB do przedłużenia odbiornika za pomocą ktorego komunikuje się OS i Mysz :o
pozdrawiam

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 10 Luty 2014 - 16:01


#63 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 12 Luty 2014 - 12:24

Zobacz postLuqart, o 10 Luty 2014 - 18:45, napisał(a):

;)
Lepiej mi powiedz jakie matryce glare montuje Clevo w P370SM :P

Dodaj obrazek

przy okazji podpięcia kilka LIVE Pixow :
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 12 Luty 2014 - 12:47


#64 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 13 Luty 2014 - 10:35

AMD r9 M290X va GTX 780M LINK


ci co nie chcą zaśmiecać systemu a raczej infekować programami Anti-Wirusowymi jest Opcja :
Booting Avira Rescue System from a USB Stick LINK ,

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 14 Luty 2014 - 12:38


#65 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 15 Luty 2014 - 11:50

Paczka dla SM na bazie P37XSM3 dla Windows7 KLIK-LINK 274464 KB
zawartość Paczki (te ważniejsze sterowniki):
Dodaj obrazek
najlepiej uzyc USB Drive 2.0 jako nośnika Pamięci dla sterowników
przy instalacji Sterownika graficznego proszę zwrócić uwagę na FrameWork4 lub nowszy czy jest przeprowadzany Update ,
przed instalacja systemu wgrac sterownik (12_IRST\f6flpy x64 dla Windows 64BIT lub x86 dla systemów 32 Bitowych)
po pomyślnej Instalacji Windows 7
0 wyłączyć Windows Update
1 Chipset
2 IME
3 USB
4 LAN
5 IRST
6 Cardreader
7 VGA
8 Framework 4
9 DX Unpdate
10 Audio
11 Hotkey
11.1_Touchpad
11.2 W_LAN
12 Windows Update (tylko wybrane/potrzebne)
wszystkie instalacje przeprowadzamy jako Administrator,
gdyby wystąpił problem z Bledem Framework Proszę użyć innej wersji Hotkey/VGA Sterownika,

Feedback jak najbardziej mile widziany,

sterowniki od dostawców Hardware :
Realtek- Network LINK
Card Reader Controllers > Software LINK
IRST LINK
Wireless Networking LINK
Killer™ Wireless LINK
nVidia VGA LINK

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 15 Luty 2014 - 12:48


#66 Użytkownik jest niedostępny   Cyrk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 268
  • Dołączył: Wed, 24 Wrz 08

Napisany 15 Luty 2014 - 13:09

Za późno. Już się przyzwyczaiłem do ósemki ;) Swoja drogą nie taki tragiczny system jak się kafelki powyłącza.

Ten post był edytowany przez Cyrk dnia: 15 Luty 2014 - 13:27


#67 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 15 Luty 2014 - 13:17

każdy system ma swoje Uroki , Seria 8.x raczej nie uzyska Aprobaty u mnie możliwe ze znajdzie się poprawny wzór dla modelów SM który będzie działał poprawnie pod W7 ,
wcale nie Ukrywam ze MS z W8 narobił niezłego bałaganu , jedyna nadzieja w Mantle by utrzeć Nosa MS :P

#68 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 08 Marzec 2014 - 14:15

Witam Serdecznie Użytkowników Clevo Laptop ,
juz od kilku miesięcy borykam sie z tematyka uporządkowania materiałów VIDEO , tym samym za namowa uruchamiam Portal na Google+ , jest to niezależny Portal a tym samym dzięki możliwości Uploadu dużych Plikow i odtwarzania Plików VIDEO nadaje sie najbardziej na vizualizacje GamePlayer,

Hompage Performance Laptop jest poświęcony w głównej części jako GamePlayer portal , jak wiadomo niektóre Silniki For nie wspierają Transmisji VIDEO i nie ma możliwości zrobienia Uploadu ,
rozwiazania systemowe dla Systemow P podzielona na oddzielne Sektory ,Communities
Portal nie jest powiązany Oficjalnymi dystrybutorami Clevo , jak Masz fajny GamePlayer w dobrej Jakości min 720p podziel się nim :thumbup:
Pozdrawiam
VSS

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 08 Marzec 2014 - 15:01


#69 Użytkownik jest niedostępny   johny_94 

  • Semper Fidelis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2545
  • Dołączył: Pn, 24 Wrz 07

Napisany 11 Marzec 2014 - 09:06

Witam
Czy ma ktoś kontakt z hawkforce?
Niestety padł mi dysk, a trochę wcześniej ładowarka która niby została do mnie wysłana z miesiąc temu i nadal jej nie dostałem i po krótkiej wymianie mailowej kontakt zupełnie się urwał. Nie za bardzo wiem co mam robić teraz.
Szkoda bo do tej pory kontakt był super.

#70 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 11 Marzec 2014 - 09:17

Witaj johny_94 ,

Opisz proszę Problem z Ładowarką/zasilaczem ,
co do dysku sprawdź jaki DYSK jest na Stronie Producenta Dysku możesz dokonać RMA i wysłać sam dysk na RMA ,
jeżeli chcesz możesz wysłać twój P151 jako cały zestaw na RMA do HF lub tez bezpośrednio do Clevo , Napisz Proszę PW do mnie gdyby byly jakieś opóźnienia

Pozdrawiam
VSS

#71 Użytkownik jest niedostępny   johny_94 

  • Semper Fidelis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2545
  • Dołączył: Pn, 24 Wrz 07

Napisany 11 Marzec 2014 - 09:29

Problem z ładowarką mam następujący gdy kabelek chociaż troszeczkę się poruczył to nie dochodziło napięcie. Zrobiłem filmik który wysłałem do HF mailowo i dostałem informacje, że nowa ładowarka została do mnie wysłana 12 lutego. Niestety nadal jej nie otrzymałem i się zastanawiam czy może paczka się gdzieś nie zgubiła po drodze.
Tutaj link do filmu w którym przedstawiłem na czym polega problem z ładowarką:
http://www77.zippysh...86515/file.html

Bardzo chętnie bym wysłał sam dysk na RMA zamiast wysyłania całego laptopa do HF ale czy w takim wypadku nie stracę gwarancji? Pytam bo wysłanie samego dysku to w końcu rozkręcanie obudowy laptopa i trochę nie pewny jestem.
Mój dysk to WD Black Scorpio 750GB
Dzięki za szybką odpowiedź

Ten post był edytowany przez johny_94 dnia: 11 Marzec 2014 - 09:32


#72 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 11 Marzec 2014 - 09:41

co do Ladowarki ,
jest to element Zasilacz->Laptop czy Gniazdko->zasilacz ?

Dysk HDD jest częścią wymienna , jak nie uszkodzisz Mechanicznie sprzętu to nie tracisz Gwarancji , oczywiście zapoznaj sie z warunkami RMA na Home.WD , może przyjmą zlecenie i obeszło by sie bez wysyłania laptopa.

#73 Użytkownik jest niedostępny   johny_94 

  • Semper Fidelis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2545
  • Dołączył: Pn, 24 Wrz 07

Napisany 11 Marzec 2014 - 09:45

Ciężko mi powiedzieć która to część zasilacza czy ta co idzie od gniazda czy od samego zasilania od laptopa ale dzieje się tak jak na tym filmiku tylko i wyłącznie gdy poruszy się kabelek w tym konkretnym miejscu co go dotykam. Niestety nie potrafię bardziej profesjonalnie opisać problemu. Zaraz wejdę na stronę WD i zobaczę co i jak.

#74 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 11 Marzec 2014 - 09:51

to nie wiesz z ktorej strony zasilacza wystepuje problem ?
Gniazdko->zasilacz jest elementem Aktywnym , zasilacz->Laptop element Pasywny czyli na stale połączony z zasilaczem

Gniazdko->zasilacz przypuszczam wade Kabla (element wymienny/zamienny) lub tez uszkodzony PIN w zasilaczu (podmianka Kabla była by wskazana celem weryfikacji)

Zasilacz->Laptop , element STALY (tu chyba bez wymiany zasilacza sie nie obejdzie)

#75 Użytkownik jest niedostępny   johny_94 

  • Semper Fidelis
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2545
  • Dołączył: Pn, 24 Wrz 07

Napisany 11 Marzec 2014 - 10:14

W sumie dopiero teraz do mnie dotarło, że mogę to sprawdzić faktycznie poprzez wymianę kabla zasilającego od innego laptopa bo przecież wejście jest to samo. I z tego co widzę to uszkodzona musi być wtyczka która idzie do zasilacza bo na innym kablu laptop odpala się bez zarzutu a ruchy tym kablem nie powodują wyłącznie laptopa.
Czyli podsumowując. Zasilacz jest ok. Natomiast uszkodzony jest kabel który idzie od gniazdka do zasilacza ;) No cóż od czasu jak przestałem się interesować elektroniką chyba przestałem logicznie myśleć...

#76 Użytkownik jest niedostępny   Luqart 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Pt, 09 Lis 12

Napisany 11 Marzec 2014 - 10:27

Wymiana wtyczki w zasilaczu Clevo rzutuje na utratę gwarancji?
Szukam jakiejś dobrej wtyczki do zasilacza Clevo. Poleci ktoś? Kupowałem już 3 sztuki i każda się cholernie grzeje po minucie, dwóch...
Rozsądnym rozwiązaniem byłoby ucięcie tej z oryginanego zasilacza, ale wtedy gwarancję chyba stracę.

Ten post był edytowany przez Luqart dnia: 11 Marzec 2014 - 10:29


#77 Użytkownik jest niedostępny   Cyrk 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 268
  • Dołączył: Wed, 24 Wrz 08

Napisany 11 Marzec 2014 - 11:56

"Cholernie nagrzana" wtyczka to nie problem z wtyczką, tylko z samym zasilaczem.

#78 Użytkownik jest niedostępny   Luqart 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2200
  • Dołączył: Pt, 09 Lis 12

Napisany 11 Marzec 2014 - 13:39

Zobacz postCyrk, o 11 Marzec 2014 - 11:56, napisał(a):

"Cholernie nagrzana" wtyczka to nie problem z wtyczką, tylko z samym zasilaczem.

Zasilacz to Dell PA-9E 240W Slim. Jak testowałem na L702X to wtyczka była zimna (fabryczna).
Mam szanse kupić pakiet chłodzenia SM z wentylatorami. Ktoś wie czy może wentylatory od SM są lepsze od tych znanych z EM?

#79 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 11 Marzec 2014 - 21:11

Zobacz postjohny_94, o 11 Marzec 2014 - 10:14, napisał(a):

W sumie dopiero teraz do mnie dotarło, że mogę to sprawdzić faktycznie poprzez wymianę kabla zasilającego od innego laptopa bo przecież wejście jest to samo. I z tego co widzę to uszkodzona musi być wtyczka która idzie do zasilacza bo na innym kablu laptop odpala się bez zarzutu a ruchy tym kablem nie powodują wyłącznie laptopa.
Czyli podsumowując. Zasilacz jest ok. Natomiast uszkodzony jest kabel który idzie od gniazdka do zasilacza ;) No cóż od czasu jak przestałem się interesować elektroniką chyba przestałem logicznie myśleć...


Cieszy mnie ze jeden Problem już rozwiązany , możliwe ze z dyskiem tez się Uda , jakim problemem weryfikuje się dysk Twardy ?,

Pozdrawiam

#80 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • 5ZYL
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 12770
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 12 Marzec 2014 - 10:44

CLEVO P37x SM-A LINK
______________________________________

AMD CCC 14.2 Beta LINK

______________________________________

GeForce 335.23 Driver WHQL LINK

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 12 Marzec 2014 - 10:49


  • (16 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych