Forum PCLab.pl: Wszystko na temat Playstation 4 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (1404 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 1399
  • 1400
  • 1401
  • 1402
  • 1403
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Wszystko na temat Playstation 4 Oficjalny temat Oceń temat: ****- 18 Głosów

#28001 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9734
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 07 Czerwiec 2019 - 14:43

No ja ogólnie też preferuje pudełka ale tylko w okresie premiery. .Lecz są gry które warto mieć cyfrowo bo wiadomo bedzie się do nich wracało jak np Uncharted, GTA czy Wiedźminek.

A jak przejde teraz to moze przy PS5 znów się wciele w Geralta.. Kto wie moze CDP podrasuje grę do nowej generacji konsol? Pewnie dadzą jakis patch by lepiej działała .. To wtedy się powróci ponownie :).

#28002 Użytkownik jest niedostępny   Art385 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6232
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 10 Czerwiec 2019 - 11:57

Pytanie mam kupiłem właśnie mega packa playstation vr i naturalnie trzeba zadać pytanie, co jest warte ogrania oprócz tego co jest w paczce + mam jeszcze zone of enders i GT Sport. Mam też pytanie dotyczące GT Sport rozumiem, że na padzie można pykać bez żadnych problemów?

#28003 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14373
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 10 Czerwiec 2019 - 17:32

Astro Bot i Blood And Truth.

#28004 Użytkownik jest niedostępny   Art385 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6232
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 10 Czerwiec 2019 - 18:57

Astro bot w zestawie, a blood & truth mam zamiar zawinąć jak przejdę co mam. Teraz drugie pytanie czy da się wszystkie gry ograć siedząc na dupie z padam, a przynajmniej większość? bo widzę że to co patrzyłem ma w wymaganiach tylko kamerkę i vr'a nic nie pisze o move-ie ale jak vr mi się spodoba to łyknę cały pakiet łącznie z aim'em bo podbnież w farpoincie daje to rade.

Edit: Można ogrywać na padzie, a zabawka krótko mówiąc zajebista :E GT SPORT efekt jest mega choć grafika to coś między ps2 a ps3. Nie zdążyłem za dużo potestować bo zdążyłem zassać tylko psvr worlds a potem była awaria netu ale dziś prawdopodobnie wsiąknę na miesiąc w Skyrima xD IMO opłaca się megapacka łyknąć za te 909 :thumbup: No i najważniejsze, że mogłem sprawdzić czy mój organizm to toleruje :) i teraz wiem już że mogę powoi ciułać na coś z wyższej półki :)

Ten post był edytowany przez Art385 dnia: 12 Czerwiec 2019 - 10:33


#28005 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9734
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 14:17

Ja własnie sobie zrobie zakupy w PSN.. Sprzedałem pudełkową edycje Uncharted i mam forse na cyfrowe gierki .. Sprzedając trylogie Uncharted zyskam wszystkie części Uncharteda, Wiedzmina i The Last of Us :). Warto kupić skoro i tak one też będą działać na PS5. W dodatku nie grałem w żadne DLC do Wieśka.. Czas nadrobić.. Przed CP 2077

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 12 Czerwiec 2019 - 14:22


#28006 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14373
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 14:29

Zobacz postArt385, o 10 Czerwiec 2019 - 19:57, napisał(a):

Astro bot w zestawie, a blood & truth mam zamiar zawinąć jak przejdę co mam. Teraz drugie pytanie czy da się wszystkie gry ograć siedząc na dupie z padam, a przynajmniej większość? bo widzę że to co patrzyłem ma w wymaganiach tylko kamerkę i vr'a nic nie pisze o move-ie ale jak vr mi się spodoba to łyknę cały pakiet łącznie z aim'em bo podbnież w farpoincie daje to rade.

Edit: Można ogrywać na padzie, a zabawka krótko mówiąc zajebista :E GT SPORT efekt jest mega choć grafika to coś między ps2 a ps3. Nie zdążyłem za dużo potestować bo zdążyłem zassać tylko psvr worlds a potem była awaria netu ale dziś prawdopodobnie wsiąknę na miesiąc w Skyrima xD IMO opłaca się megapacka łyknąć za te 909 :thumbup: No i najważniejsze, że mogłem sprawdzić czy mój organizm to toleruje :) i teraz wiem już że mogę powoi ciułać na coś z wyższej półki :)

Za miesiąc dwa i tak tylko kurz będzie zbierać.

#28007 Użytkownik jest niedostępny   Art385 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6232
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 20:46

ło panie za miesiąc czy 2 to cała konsola będzie zbierać kurz xD już się przegryzłem przez większość biblioteki, a VR ją elegancko rozszerzył o parę tytułów :) No ale jakby nie patrzeć Wipeout na VR to miazga. Skyrim taki se. W dooma i astrobota jeszcze nie grałem. Za to Rez Infinity miazga z mózgu. Everest wygląda na spoko na wczute. DriverClub VR spoko ale zrobiłem na razie 2 wyścigi. No a teraz chwileczkę w Eve: Warzone graficznie spoczko i generalnie skatuje na ostro. No i bardzo zacny jest cinema mode tutaj czuję potencjał. W weekend podepnę go do PC i zobaczymy jak tam to śmiga ale już widzę, że będzie się spoko seriale i filmy oglądało z popcornem w łapie. No i Youtube VR też daje radę. Teraz wiem, że muszę PC dopakować i mogę się czaić na jakiś zacny hełm pod PC w przyszłym roku lub od biedy htc vive pro łyknąć :) No a ps vr warto dla samego wipeout omega colection i reza kupić.

#28008 Użytkownik jest niedostępny   musichunter1x 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 723
  • Dołączył: Cz, 27 Lip 17

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 21:23

Pod VR powinny powstawać gry mecha, zarządzanie sterowaniem statku (jak ten Star Trek), ogólnie gry gdzie jesteśmy w jakimś kokpicie i sterujemy czymś.
Do tego można sprzedawać specjalne maty dotykowe, aby imitować panel sterowania oraz drążki i joysticki dla zapaleńców :E .

Wystarczy do sprzedaży wprowadzić specjalne nakładki na mebel lub całe biurka/panele, których położenie konfigurowało by się tak aby kamera lub sensor mogły odczytywać nasze ruchy po nich.
Od biedy wystarczy pleksi, trochę stelażu oraz takie maty i można sobie całą kabinę zbudować. Zamiast mat mogą być fizyczne przyciski, ale wystarczy przecież by na matach były kody QR, a na googlach była kamerka która odczyta je jako przyciski dotykowe. Rękawice przewodzące prąd wystarczą.
Kody QR na macie wystarczą nawet tylko przy krawędziach, informujące o jej położeniu i typie. Potem wystarczy że konsola ma informację o typie maty i ułoży odpowiednio "przyciski".

Kurde rozmarzyłem się z tego odwodnienia i gorąca. :E

Ten post był edytowany przez musichunter1x dnia: 12 Czerwiec 2019 - 21:33


#28009 Użytkownik jest niedostępny   Art385 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6232
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 21:39

Wolę dualshocka, jakbym z move'a korzystał to już bym leżał na SOR-rze xD ale za liścia można używane move-y kupić więc pewnie łyknę, a najbardziej mi się podoba allegro farpoint z aim używany kosztuje tyle samo co nowy w sklepie xD Gry Mecha są ale na razie przepuszczam wypłatę na wszystko co warte zainteresowania w DoP i nie jest multi platformowe i nie mam już na pc. No i niestety mecha gry nie są na przecenie. Dobiłem już chyba w okolice 30 gierek a konsole mam od premiery days gone xD Zawinąłem też ps+ na rok to zawsze jakieś promo randomowe jest więc się może uda przycelować fajne gierki na VR, bo akurat pod niego nie chce mi się bawić w płytki bo ciężej zgonić a skoro będą kompatybilne z ps5 łącznie z hełmem i jeść nie wołają to można do szafy wrzucić ale raczej wątpie bo efekt kina jest naprawdę spoko i już nawet pixeloza nie razie coś jak oglądania jakichś 42 cali w FHD odległości jakichś 2 metrów gładko nie jest ale jak o tym nie myślisz to się przyzwyczajasz i nie zauważasz.

#28010 Użytkownik jest niedostępny   Kszyrztow 

  • HAWP i RHCP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9241
  • Dołączył: Cz, 22 Maj 08

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 21:47

Zobacz postmusichunter1x, o 12 Czerwiec 2019 - 22:23, napisał(a):

Pod VR powinny powstawać gry mecha, zarządzanie sterowaniem statku (jak ten Star Trek), ogólnie gry gdzie jesteśmy w jakimś kokpicie i sterujemy czymś.
Do tego można sprzedawać specjalne maty dotykowe, aby imitować panel sterowania oraz drążki i joysticki dla zapaleńców :E .

Wystarczy do sprzedaży wprowadzić specjalne nakładki na mebel lub całe biurka/panele, których położenie konfigurowało by się tak aby kamera lub sensor mogły odczytywać nasze ruchy po nich.
Od biedy wystarczy pleksi, trochę stelażu oraz takie maty i można sobie całą kabinę zbudować. Zamiast mat mogą być fizyczne przyciski, ale wystarczy przecież by na matach były kody QR, a na googlach była kamerka która odczyta je jako przyciski dotykowe. Rękawice przewodzące prąd wystarczą.
Kody QR na macie wystarczą nawet tylko przy krawędziach, informujące o jej położeniu i typie. Potem wystarczy że konsola ma informację o typie maty i ułoży odpowiednio "przyciski".

Kurde rozmarzyłem się z tego odwodnienia i gorąca. :E
Aż mi się "kontroler" do Steel Battalion na pierwszego Xboxa przypomniał :E Obczaj sobie jeśli nie widziałeś.

No, trochę odpłynąłeś :E Technologia VR nie jest jeszcze ciągle jakoś mega popularna, tym samym produkcja takich gadżetów byłaby raczej mało opłacalna i sensowna. Za dużo zachodu z tym, kupiłaby to garstka entuzjastów.

Ten post był edytowany przez Kszyrztow dnia: 12 Czerwiec 2019 - 21:48


#28011 Użytkownik jest niedostępny   musichunter1x 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 723
  • Dołączył: Cz, 27 Lip 17

Napisany 12 Czerwiec 2019 - 22:05

Zobacz postKszyrztow, o 12 Czerwiec 2019 - 22:47, napisał(a):

Aż mi się "kontroler" do Steel Battalion na pierwszego Xboxa przypomniał :E Obczaj sobie jeśli nie widziałeś.


O coś podobnego mi chodziło, ale nowocześniejszego i pewnie tańszego ;) .
Ile może kosztować w produkcji mata z jakiegoś materiału, która w danym obszarze będzie przewodzić prąd na wskutek kontaktu z odpowiednią rękawicą?
Z resztą po co aż tak kombinować, w wersji szybkiej i prostej można dać po prostu warstwę dotykową z tabletu, a drogie to nie będzie.
Nawet proste Joysticki można zrobić na zasadzie atrapy bez elektroniki, ale potrzebna jest wtedy dokłada trakcja ruchów dłoni, jeśli miały być jak prawdziwe.

W sumie to wystarczy detekcja styku w danym miejscu i kody QR, wiec może trzeba będzie tylko wydrukować na kartce A4 ? :E
Koniec marzeń na dziś, bo kombinuję jak koń pod górę.

Chwila... Nintendo ze swoimi kartonami własnie robi coś podobnego, jeśli chodzi o tworzenie różnych "kontrolerów" z niczego.

Ten post był edytowany przez musichunter1x dnia: 12 Czerwiec 2019 - 22:16


#28012 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14373
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 04:14

W Ps5 ma być niby jakaś rękawica.

#28013 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9734
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 17:25

Jedna rzecz mi się nie podoba w PS4.. Nie wiem czy to coś wina mojego modelu, ustawień systemu? Chodzi o to, że czasami jak wyłączę router, a następnie ponownie włącze to PS4 przy starcie wymaga ponownego logowania do PSN. Muszę wpisywać hasło.. Dziwne..

Zauważyłem że to sie dzieje jak własnie wyłączam router. Np wczoraj podczas burzy wyłączałem i teraz jak uruchomiłem PS4 to poprosił o logowanie..Spotkaliście sie z czymś takim? Oczywiscie jak normalnie wyłączam / włączam PS4 to nic sie dzieje. Jedynie własnie przy wyłączeniu routera ..Musze przetestować czy to jest za każdym razem.

Może poprostu mój router po uruchomieniu nie zapamietuje urzadzeń czy coś i dopiero jak je włączę to przypisuje po macu. Czy coś w tym stylu hm. Bo od miesiaca mam nowy router Funbox.. Sam już nie wiem.. Dlatego własnie chciałbym zapytać was czy mieliście podobną sytuacje u siebie np po wyłaczeniu prądu lub routera..

W dodatku jest dziwna sprawa jest z GTA 5.. Jak się zaloguje do PSN to przy włączeniu gry zachowuje się system tak jakbym pierwszy raz włączał grę:D .. Pojawia się na starcie ustawienie jasności i suwaka.. Czyli jakby nie załapał mojego profilu /sejwów . DOpiero jak wyłączę grę i jeszcze raz włączę to jest OK. Nie wiem :)..

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 13 Czerwiec 2019 - 17:26


#28014 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14373
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 17:43

U mnie ok.

#28015 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9734
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 19:34

A jaki masz router? Moze jednak router ma znaczenie hm. No nic nie jest to jakis wielki problem.. Bo to i tak się dzieje powiedzmy raz na tydzien czy dwa...

Jeśli ktoś ma PS4 Pro + router Funbox to byłbym wdzieczny o info :)

#28016 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14373
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 19:36

B525.

#28017 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9734
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 19:38

Zobacz postODIN85, o 13 Czerwiec 2019 - 20:36, napisał(a):

B525.


Miałem go ale sprzedałem, bo mi już LTE nie jest potrzebne.. Spoko router. to ty nie masz stałego łącza? Tylko mobilny? Bo ten router w sumie jest stworzony pod LTE.

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 13 Czerwiec 2019 - 19:40


#28018 Użytkownik jest niedostępny   ODIN85 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 14373
  • Dołączył: So, 02 Maj 15

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 19:50

Nie mam. Nie gram w multi, a do ściągniecia gierek mi styknie ten Tmobile domowy.

#28019 Użytkownik jest niedostępny   Art385 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6232
  • Dołączył: Pn, 30 Sty 06

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 19:54

Zobacz postAzazell, o 13 Czerwiec 2019 - 20:34, napisał(a):

A jaki masz router? Moze jednak router ma znaczenie hm. No nic nie jest to jakis wielki problem.. Bo to i tak się dzieje powiedzmy raz na tydzien czy dwa...

Jeśli ktoś ma PS4 Pro + router Funbox to byłbym wdzieczny o info :)

W sumie nie sprawdzałem wyłączania ale przy resetowaniu nie wylogowuje. Może kwestia zmiany IP na jakąś pulę z d*py :E

#28020 Użytkownik jest niedostępny   Azazell 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9734
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 05

Napisany 13 Czerwiec 2019 - 20:59

Zobacz postODIN85, o 13 Czerwiec 2019 - 20:50, napisał(a):

Nie mam. Nie gram w multi, a do ściągniecia gierek mi styknie ten Tmobile domowy.


Nie tmobile bez limitu jest spoko ale u mnie slaby zasieg ma wiec ciagle leciałem PLAY. ale od miesiaca w koncu mam orange stacjonarny i nie mam limitu ale mam 50mbps lacze.. LEcz mi to styka. Np wczorja pobralem Wiedzmina GOTY 45gb w 4h .. Wiadomo na światłowodzie byłoby szybciej ale ważne ze w koncu nie muszę się użerać "z limitami danych".

Zobacz postArt385, o 13 Czerwiec 2019 - 20:54, napisał(a):

W sumie nie sprawdzałem wyłączania ale przy resetowaniu nie wylogowuje. Może kwestia zmiany IP na jakąś pulę z d*py :E


A masz przypisane ręcznie IP konsoli do rutera? Bo moze mam cos zle skonfigurowane? Hm

Ten post był edytowany przez Azazell dnia: 13 Czerwiec 2019 - 21:05


  • (1404 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 1399
  • 1400
  • 1401
  • 1402
  • 1403
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych