Forum PCLab.pl: Windows Phone - Temat ogólny - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (227 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Windows Phone - Temat ogólny

#41 Użytkownik jest niedostępny   eGabeleXxX 

  • mów mi: "Gabełek"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3965
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 28 Sierpień 2013 - 13:34

Dziś miałem 920 w rękach i jest tylko delikatnie wyższa i szersza od 720, oczywiście też dużo cięższa, ale przez to ma się wrażenie trzymania czegoś bardziej solidnego ;).

Jest też taki pokrowiec dla L720?

#42 Użytkownik jest niedostępny   losdamianos 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4299
  • Dołączył: So, 15 Wrz 07

Napisany 28 Sierpień 2013 - 13:50

do L720 tylko z bezprzewodowym ladowaniem (swietny bajer)
niestety 2 razy drozej
http://www.amazon.co...1&s=electronics

#43 Użytkownik jest niedostępny   eGabeleXxX 

  • mów mi: "Gabełek"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3965
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 28 Sierpień 2013 - 13:59

Wygląda, jakby to był cały panel tylny, a nie sam pokrowiec.
Fajna opcja, na allegro kosztuje ~95 zł.

To zwykły pokrowiec na L720 po zastawieniu tych 3 dziurek uniemożliwiłby już ładowanie bezprzewodowe?

#44 Użytkownik jest niedostępny   losdamianos 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4299
  • Dołączył: So, 15 Wrz 07

Napisany 28 Sierpień 2013 - 14:28

nie jestem pewien jak to dziala dokladnie ale te obudowy nokii umozliwiajace ladowanie bezprzewodowe stykaja sie z tymi trzema punktami a w samym pokrowcu jest chyba ogniowo Qi

#45 Użytkownik jest niedostępny   kekeke 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 112
  • Dołączył: Nd, 16 Cze 13

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 10:57

Mam problem z Lumią 620. Już drugi raz trafiłem na jakiegoś buga związanego z baterią, pomimo wyłączenia wszystkiego co się da bateria pada w kilkanaście godzin bez włączonych aplikacji. Wcześniej miałem to przez kilka dni, aż do momentu zresetowania telefonu do ustawień fabrycznych, wczoraj znowu na to trafiłem i wykres na baterii idzie pod takim samym kątem w dół. Spotkał się ktoś z czymś takim?

Ten post był edytowany przez kekeke dnia: 01 Wrzesień 2013 - 11:04


#46 Użytkownik jest niedostępny   losdamianos 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4299
  • Dołączył: So, 15 Wrz 07

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 12:25

ustawienia, aplikacje, aplikacje dzialajace w tle(background tasks)


cos dla hipsterow
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez losdamianos dnia: 01 Wrzesień 2013 - 12:27


#47 Użytkownik jest niedostępny   Tyxu 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4261
  • Dołączył: So, 26 Gru 09

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 12:25

Soft aktualny?

#48 Użytkownik jest niedostępny   kekeke 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 112
  • Dołączył: Nd, 16 Cze 13

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 16:24

Aktualne i w tle wszystko wyłączone. Jak pisałem już raz to miałem i zacząłem nawet usuwać pobrane aplikacje. Pomogło jedynie przywrócenie ustawień fabrycznych, czego raczej nie mam zamiaru robić co kilka miesięcy.

#49 Użytkownik jest niedostępny   AsusAsus 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 280
  • Dołączył: Nd, 11 Lip 10

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 20:02

Ja z pytaniem dla kolegi.

Kolega chce kupić lumie 920, zależy mu głównie na pisaniu sms, dzwonieniu, robieniu zdjęć, navi, aby dobrze chodził facebook i ogólnie internet nie był zamulony, ładowany nie aż tak często. Lumia spełnia te wymagania? :P

#50 Użytkownik jest niedostępny   eGabeleXxX 

  • mów mi: "Gabełek"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3965
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 20:09

Zobacz postAsusAsus, o 01 Wrzesień 2013 - 21:02, napisał(a):

Ja z pytaniem dla kolegi.

Kolega chce kupić lumie 920, zależy mu głównie na pisaniu sms, dzwonieniu, robieniu zdjęć, navi, aby dobrze chodził facebook i ogólnie internet nie był zamulony, ładowany nie aż tak często. Lumia spełnia te wymagania? :P

Nie wiem, czy to wina ogólnie prądożerności L920, czy to wada ogólna L920, ale znajomemu rozładowywuje się dość szybko (przy dość intensywnym użytkowaniu), ogólnie telefon dużo cięższy, sprawiający wrażenie bardziej solidnego od L720, jednak ja właśnie posiadam 720 i ją mogę od siebie polecić, przy częstym przeglądaniu neta i wielu smsach wyciągam spokojnie 2 dni na baterii, zdjęcia ładne, jak to od Carl Zeissa, tylko nie ma stabilizacji, lekka, fajnie się trzyma.

Losdamianos ma L920, niech się wypowie co do baterii ;).



#51 Użytkownik jest niedostępny   losdamianos 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4299
  • Dołączył: So, 15 Wrz 07

Napisany 01 Wrzesień 2013 - 20:41

jezeli chodzi o baterie w 920 to racja , dzien spokojnie pociagnie ale nie wiecej (duzo FB, 10-20 smsow, internet, 20-40 minut YouTube, i kilka fotek aleee
jezeli sie zdecydujesz na inwestycje w postaci bezprzewodowej ladowarki (1 z reguly jest dostarczana razem z telefonem) masz wtedy jedna na biurku, druga w robocie telefon kladziesz na niej i zapominasz o tym problemie bo telefon ma zawsze 100%. Wygode bezprzewodowych ladowarek docenia tak jak tabletow tylko Ci ktorzy mieli z nimi stycznosc

Ten post był edytowany przez losdamianos dnia: 01 Wrzesień 2013 - 20:43


#52 Użytkownik jest niedostępny   losdamianos 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4299
  • Dołączył: So, 15 Wrz 07

Napisany 03 Wrzesień 2013 - 20:07

jezeli ten trend sie utrzyma a zanosi sie na to ze tak to w niemczech niedlugo numerem dwa bedzie wlasnie Windows Phone
Dodaj obrazek
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez losdamianos dnia: 03 Wrzesień 2013 - 20:07


#53 Użytkownik jest niedostępny   Lack 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9919
  • Dołączył: Pn, 30 Cze 03

Napisany 04 Wrzesień 2013 - 11:27

Zobacz postlosdamianos, o 03 Wrzesień 2013 - 21:07, napisał(a):

jezeli ten trend sie utrzyma a zanosi sie na to ze tak to w niemczech niedlugo numerem dwa bedzie wlasnie Windows Phone


Raczej zupełnie na to nie wygląda.

#54 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9230
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 04 Wrzesień 2013 - 14:28

Zaraz premiera nowych jabluszek i ios znow odfrunie do gory na jakis czas.

#55 Użytkownik jest niedostępny   Crew 900 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7439
  • Dołączył: Cz, 28 Sie 08

Napisany 07 Wrzesień 2013 - 12:48

Czy w Lumii 520 w filmach mogę stworzyć jakieś foldery dla danej kategorii filmów ? Bo nie podoba mi się, że wszystkie są w jednym miejscu i się mieszają

#56 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9230
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 08 Wrzesień 2013 - 19:51

Można tu jakoś ograniczyć transfer danych? Chciałbym ustawić sobie limit 8-10MB / 24h. Czy ten system dla emerytów nie przewiduje tak elementarnej funkcji?

#57 Użytkownik jest niedostępny   Kiciuk 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3100
  • Dołączył: Pn, 02 Lip 12

Napisany 08 Wrzesień 2013 - 20:21

http://www.windowsph...rack-data-usage
?

#58 Użytkownik jest niedostępny   smilehunter 

  • AMD, ufam tobie!
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9230
  • Dołączył: So, 30 Maj 09

Napisany 08 Wrzesień 2013 - 21:08

Nie znalazlem data sense, ani w telefonie, ani w sklepie :(

#59 Użytkownik jest niedostępny   Szop_samuraj 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2136
  • Dołączył: Cz, 20 Kwi 06

Napisany 08 Wrzesień 2013 - 21:56

Ja data sense dostałem z jakimś updejtem.

#60 Użytkownik jest niedostępny   eGabeleXxX 

  • mów mi: "Gabełek"
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3965
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 09 Wrzesień 2013 - 08:02

Zobacz postsmilehunter, o 08 Wrzesień 2013 - 22:08, napisał(a):

Nie znalazlem data sense, ani w telefonie, ani w sklepie :(

Data Sense dostajesz wraz z aktualizacją Amber, ale pewnie masz budżetówkę, bo Amber jest na razie dostępny na flagowe modele.

  • (227 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych