Forum PCLab.pl: Nexus 7 (2013) - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości


Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nexus 7 (2013) Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 05 Październik 2013 - 20:38

Witam,
szykuję się do zakupu tego tablecika, ale mam parę pytań.
1.Czy jest możliwość podłączenia tegoż pod tv kablem, tak żebym treści przeglądał sobie bezproblemowo na większym ekranie?
2.Czy można podłączyć pod niego dysk zewnętrzny żeby przerzucić dane?
3. Którą wersję wybrać, jeśli chcę w domu używać go pod wi-fi, ale gdzieś w terenie korzystać też z internetu? :P Widziałem wersje oznaczone jako 3g oraz wifi, ale nie wiem jak to jest w tabletach :E
4.zapomniałem dodac, dobrze, jakby czasem posłużył jako nawigacja.

Z góry wielkie dzięki ;)

Ten post był edytowany przez czarny1910 dnia: 05 Październik 2013 - 21:46


#2 Użytkownik jest niedostępny   TWQ Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 965
  • Dołączył: Wed, 16 Lut 11

Napisany 05 Październik 2013 - 20:58

1) Musiałbyś poszukać jakiejś przejściówki z USB na HDMI/mHDMI, bo sam w sobie tego nie ma.
2) Powinno dać radę, ja pendrive przez przejściówkę mini USB-> USB podłączałem.
3) 3G czyli normalnie internet jak w telefonie, więc jak chcesz internet w terenie to kup 3G, tylko musisz dokupić jakiś starter od jakiegoś operatora

#3 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 05 Październik 2013 - 21:21

No ale kupując 3g nie mam możliwości korzystania z wifi? Jeśli tak to rozgraniczyli to trochę lipton :P

#4 Użytkownik jest niedostępny   platfus_the_end Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 121
  • Dołączył: Cz, 10 Mar 11

Napisany 05 Październik 2013 - 21:24

wersja za 999 pln nie ma modemu LTE, ale za to ma aż 16 GB pamięci i nie dali slotu na kartę mikro SD
:lol2: :lol2: :lol2:

natomiast wersja za 1499 ma modem LTE oraz 32 GB pamięci, ale też nie ma tego slotu
:lol2: :lol2: :lol2:


generalnie to jak wybór między dżumą a cholerą ... :hmm:

#5 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 05 Październik 2013 - 21:35

Karta pamięci mnie nie interesuje, bo podejżewam, że nawet 16gb mi starczy, chodzi mi jedynie o dostęp do internetu. Najlepiej i 3g i wifi :P

#6 Użytkownik jest niedostępny   TWQ Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 965
  • Dołączył: Wed, 16 Lut 11

Napisany 05 Październik 2013 - 21:36

Przecież chociażby na takim euro rtv masz rozrysowane
"Wbudowany modem 3G, dzięki któremu możemy korzystać z Internetu w każdym miejscu, w jakim się znajdujemy.
"
+
"Standard bezprzewodowy 802.11a/b/g/n, kompatybilny ze wszystkimi prędkościami. Umożliwi Ci bezprzewodowe połączenie z internetem. Możesz surfować w sieci wszędzie tam, gdzie oferowany jest internet.
"

Odnośnie LTE.

Kupując to z LTE masz wifi i 3G(LTE) więc to bierz jak coś.

#up

W Nexusach nigdy nie było slotu na karty(nie wiem jak z tym Samsungowskim)

Ten post był edytowany przez TWQ dnia: 05 Październik 2013 - 21:36


#7 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 06 Październik 2013 - 08:29

No a jeszcze ad. tej wersji z LTE, to zasięg w okolicy mam dość kiepski, a z normalnego nie-LTE internetu z danych komórkowych od operatora też mogę korzystać, jak w telefonie ? :P
Przykładowo wrzucam simkę play/orange aktywuje sobię pakiet na parę gb i wio ?
Sorry za tak laickie pytanie :E

Ten post był edytowany przez czarny1910 dnia: 06 Październik 2013 - 08:30


#8 Użytkownik jest niedostępny   TWQ Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 965
  • Dołączył: Wed, 16 Lut 11

Napisany 06 Październik 2013 - 09:27

Jestem na 99,9% pewny, że tak, LTE jest dodatkiem do tego wszystkiego :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 06 Październik 2013 - 09:49

No też tak sądzę, wszędzie w specyfikacjach jest modem 4g/3g, ale wolę dopytać szpeców :E jednak 500zł dopłaty za modem robi swoje :P

#10 Użytkownik jest niedostępny   bako Ikona

  • God Is An Astronaut
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4542
  • Dołączył: Nd, 22 Sty 06

Napisany 07 Październik 2013 - 22:17

nexus posiada funkcje miracast aka screen mirroring, nie wiem jaki model tv posiadasz. Jak cos z 2013 roku to jest duza szansa ze Twoj tv to obsluguje, jak jakis starszy model to mozna sie zaopatrzec w http://www.amazon.co...r/dp/B00904JILO

http://www.youtube.c...h?v=_jUrprqhIMU

#11 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 08 Październik 2013 - 13:34

No właśnie też doczytałem o miracast ;)
Mam Sony HX920, więc nie wiem w sumie ;) ew. dokupię ustrojstwo ;)
Dięki za odpowiedź, pzdr

Ten post był edytowany przez czarny1910 dnia: 08 Październik 2013 - 13:46


#12 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 20 Listopad 2013 - 16:45

Odkopuję :E

Tablecik zakupiony- całkiem niezła rakieta :P
Teraz pora na jakieś etui, najbardziej interesuje mnie składane, z którego można zrobić podstawkę. Czy sa jakieś konkretne marki, do których warto dopłacić, czy po prostu brać najzwyklejszy i też będzie dobrze? ;)

Druga sprawa- kabelek, żeby podłączyć pendrive to obojętnie jaki, czy musi być jakiejś konkretnej marki? :P

Ten post był edytowany przez czarny1910 dnia: 22 Listopad 2013 - 22:24


#13 Użytkownik jest niedostępny   czarny1910 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1078
  • Dołączył: Pn, 17 Paź 11

Napisany 25 Listopad 2013 - 18:15

Dobra,
to teraz kolejne lamerskie pytanko: jaki jest najlepszy program do robienia foto/ wideo na nexusa? Te stockowe są bardzo ciemne, w pokoju przy świetle wieczorem jest czarno...
Pro capture camera jest bardzo fajny, ale nie ma opcji nagrywania wideo...

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych