Forum PCLab.pl: Jak ściągnąć obraz ISO z Windows 8.1 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Jak ściągnąć obraz ISO z Windows 8.1 Szybki tutek dla posiadaczy legalnych kluczy Oceń temat: ***** 1 Głosów

#1 Użytkownik jest niedostępny   Janke5 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6727
  • Dołączył: Pn, 17 Mar 08

Napisany 20 Październik 2013 - 12:07

Siemka,

Chcesz legalnie pobrać obraz Windowsa 8.1, ew. utworzyć bootowalną pamięć USB? Nic prostszego.
Bez zbędnego pieprz****:

1) Przejdź na stronę: http://windows.micro...roduct-key-only i pobierz oba instalatory, Windowsa 8 oraz 8.1 (pliki Windows8-Setup.exe, WindowsSetupBox.exe),
2) Skasuj foldery C:\ESD oraz %UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\WebSetup, jeśli istnieją,
3) Uruchom Windows8-Setup.exe, podaj swój klucz,
4) W momencie, gdy tylko dojdziesz do ekranu pobierania plików, natychmiast zamknij instalator,
5) Uruchom WindowsSetupBox.exe i czekaj (gdyby pojawił się błąd to uruchom instalator ponownie),
6) Po zakończeniu pobierania będziesz mógł utworzyć obraz ISO lub przygotować nośnik USB.

Tyle :)

Źródło: http://www.eightforu...ws-8-1-iso.html

Ten post był edytowany przez Janke5 dnia: 20 Październik 2013 - 12:24


#2 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 368
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 20 Październik 2013 - 12:32

Bardzo dziękuję za informację. Ostatnio szukałem takiego rozwiązania i nie znalazłem. Jestem właśnie w trakcie pobierania, działa jak należy.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Crypt Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2003
  • Dołączył: Wt, 05 Lip 05

Napisany 20 Październik 2013 - 14:02

To ja z innej beczki. Posiadam lapka z Win8, oczywiscie po zakupie wywalilem Win8 i postawilem Win7. Teraz z uwagi na czeste pytania znajomych, BF4 i pare innych rzeczy, musze tez postawic Win8. Oczywiscie wiadomo, ze klucz Win8 jest zapisany w BIOSie, instalujac z DVD czy USB ten klucz bedzie odczytany samoczynnie. NIestety, zeby pobrac ISO Win8 ze strony M$ musze podac ten klucz - taraz pytanie - jak go wydobyc z BIOSu, bedac obecnie na Win7??? Innym rozwiazaniem bedzie porzyczenie DVD z Win8, ale teraz nie mam takiej opcji i musze pobrac ISO, a tego bez klucza zrobic nie moge. Jakies porady jak to zrobic?

#4 Użytkownik jest niedostępny   santro Ikona

  • Propaguję treści
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 599
  • Dołączył: Pt, 28 Sty 11

Napisany 20 Październik 2013 - 14:20

Klucz od wersji OEM nic ci nie da. Te instalatory działają tylko na klucze z wersji pudełkowych. Spróbuj generic key użyć do instalatora. Wysłałem PW.

#5 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13689
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 20 Październik 2013 - 18:57

Zobacz postsantro, o 20 Październik 2013 - 15:20, napisał(a):

Klucz od wersji OEM nic ci nie da. Te instalatory działają tylko na klucze z wersji pudełkowych. Spróbuj generic key użyć do instalatora. Wysłałem PW.


Generic key co to??

#6 Użytkownik jest niedostępny   bielas Ikona

  • ...i daj nam siłę, byśmy nie przebaczali naszym winowajcom...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15089
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 20 Październik 2013 - 19:00

Zobacz postCrypt, o 20 Październik 2013 - 15:02, napisał(a):

To ja z innej beczki. Posiadam lapka z Win8, oczywiscie po zakupie wywalilem Win8 i postawilem Win7. Teraz z uwagi na czeste pytania znajomych, BF4 i pare innych rzeczy, musze tez postawic Win8. Oczywiscie wiadomo, ze klucz Win8 jest zapisany w BIOSie, instalujac z DVD czy USB ten klucz bedzie odczytany samoczynnie. NIestety, zeby pobrac ISO Win8 ze strony M$ musze podac ten klucz - taraz pytanie - jak go wydobyc z BIOSu, bedac obecnie na Win7??? Innym rozwiazaniem bedzie porzyczenie DVD z Win8, ale teraz nie mam takiej opcji i musze pobrac ISO, a tego bez klucza zrobic nie moge. Jakies porady jak to zrobic?


A nie masz klucza na wlepce na spodzie lapka? Ile bym lapków w garści nie miał, każdy z windą miał wlepkę z kluczem.

#7 Użytkownik jest niedostępny   santro Ikona

  • Propaguję treści
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 599
  • Dołączył: Pt, 28 Sty 11

Napisany 20 Październik 2013 - 19:03

To już więcej nie zobaczysz :D

Dodaj obrazek

#8 Użytkownik jest niedostępny   zaanton Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 20 Październik 2013 - 19:10

Z komentarzy pod artykułem - sprawdzone i działa. Pobranie to połowa sukcesu:

1. Pobierasz windows 8.1 sposobem który opisano kilka postów wyżej.
2. Podczas instalacji wpisujesz generic key do danej wersji:
Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Professional: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Enterprise: MNDGV-M6PKV-DV4DR-CYY8X-2YRXH
3. Po zainstalowaniu systemu wchodzisz w aktywację systemu i wpisujesz już swój oryginalny klucz WINDOWS 8 który aktywuje Ci system.

#9 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13689
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 20 Październik 2013 - 20:42

Zobacz postzaanton, o 20 Październik 2013 - 20:10, napisał(a):

Z komentarzy pod artykułem - sprawdzone i działa. Pobranie to połowa sukcesu:

1. Pobierasz windows 8.1 sposobem który opisano kilka postów wyżej.
2. Podczas instalacji wpisujesz generic key do danej wersji:
Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Professional: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Enterprise: MNDGV-M6PKV-DV4DR-CYY8X-2YRXH
3. Po zainstalowaniu systemu wchodzisz w aktywację systemu i wpisujesz już swój oryginalny klucz WINDOWS 8 który aktywuje Ci system.


Czyli co aktywuje kluczem Generic np Enterprise, a potem wpisuje klucz do Win 8 OEM i aktywuje??

#10 Użytkownik jest niedostępny   Piospi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1642
  • Dołączył: Nd, 28 Gru 08

Napisany 20 Październik 2013 - 20:55

Czy komuś ten instalator działa od 8? Bo na dwóch komputerach mam komunikat, że nie można nawiązać połączenia z siecią :hmm:

#11 Użytkownik jest niedostępny   bielas Ikona

  • ...i daj nam siłę, byśmy nie przebaczali naszym winowajcom...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 15089
  • Dołączył: So, 22 Gru 07

Napisany 20 Październik 2013 - 20:56

Zobacz postsantro, o 20 Październik 2013 - 20:03, napisał(a):

To już więcej nie zobaczysz :D
/foto/


Ale śwynie. Dodaj obrazek

#12 Użytkownik jest niedostępny   ajm Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 843
  • Dołączył: Wed, 30 Wrz 09

Napisany 21 Październik 2013 - 00:53

Klucz z ;aptopa z Win 8 można wyciągnąc tym programikiem Mój link

W przeciwienstwie do paru innych programów podaje prawidłowy klucz aktywacyjny

Ten post był edytowany przez ajm dnia: 21 Październik 2013 - 00:54


#13 Użytkownik jest niedostępny   santro Ikona

  • Propaguję treści
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 599
  • Dołączył: Pt, 28 Sty 11

Napisany 21 Październik 2013 - 01:08

@ajm

Miałeś zainstalowane preview? To może być problemem. Mi wszystkie pokazują dobrze.

#14 Użytkownik jest niedostępny   RemiKo Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 368
  • Dołączył: Wt, 27 Sty 09

Napisany 21 Październik 2013 - 16:58

Zobacz postzaanton, o 20 Październik 2013 - 19:10, napisał(a):

Z komentarzy pod artykułem - sprawdzone i działa. Pobranie to połowa sukcesu:

1. Pobierasz windows 8.1 sposobem który opisano kilka postów wyżej.
2. Podczas instalacji wpisujesz generic key do danej wersji:
Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Professional: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Enterprise: MNDGV-M6PKV-DV4DR-CYY8X-2YRXH
3. Po zainstalowaniu systemu wchodzisz w aktywację systemu i wpisujesz już swój oryginalny klucz WINDOWS 8 który aktywuje Ci system.


Zwracam honor. Faktycznie był problem podczas instalacji. Nie podchodził mój klucz od Win 8 Pro. Dzięki za wskazówkę z generic key. Po instalacji podałem mój klucz do aktywacji i działa jak należy.

#15 Użytkownik jest niedostępny   santro Ikona

  • Propaguję treści
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 599
  • Dołączył: Pt, 28 Sty 11

Napisany 23 Październik 2013 - 01:05

Dalej nie mogę ściągnąć iso przez podany wyżej sposób, ponieważ natrętnie dostaję komunikat o niemożności nawiązania połączenia. Ma ktoś lapka z 8 core OEM i się mu udało ściągnąć te iso, czy to laptopy Samsunga są ferelne?

#16 Użytkownik jest niedostępny   Piospi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1642
  • Dołączył: Nd, 28 Gru 08

Napisany 23 Październik 2013 - 01:32

Na 4 komputerach o różnych konfiguracjach z różnymi netami i mam ten komunikat.....

Ten post był edytowany przez Piospi dnia: 23 Październik 2013 - 01:40


#17 Użytkownik jest niedostępny   santro Ikona

  • Propaguję treści
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 599
  • Dołączył: Pt, 28 Sty 11

Napisany 23 Październik 2013 - 02:38

Dostajesz ten komunikat w instalatorze 8? Ja mam wersję OEM a instalator 8 przyjmuje tylko wersje Box, więc może chodzi tu o klucz? Bo na instalatorze wersji 8.1 każdy dostaje ten komunikat.

Ja używam tego Win 8 generic key FB4WR-32NVD-4RW79-XQFWH-CYQG3

#18 Użytkownik jest niedostępny   Piospi Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1642
  • Dołączył: Nd, 28 Gru 08

Napisany 23 Październik 2013 - 03:03

Tak. Próbowałem z wieloma kluczami. Na googlach czytałem, że sporo osób ma ten problem.

#19 Użytkownik jest niedostępny   przelip Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 353
  • Dołączył: Nd, 03 Lut 08

Napisany 23 Październik 2013 - 07:10

Podejrzewam, że te klucze są jakoś zablokowane. Najpierw wpisałem klucz od Win 8 Pro Upgrade i bez problemu pobrałem obraz ISO Win 8.1 Pro, później chciałem zrobić to samo na innym komputerze z Win 8.1 Core i podając jego klucz i otrzymywałem ten komunikat co Wy. Próbowałem również różnych kluczy generic od Win 8 OEM Win 8.1 itd ale bez skutku.

Ten post był edytowany przez przelip dnia: 23 Październik 2013 - 07:10


#20 Użytkownik jest niedostępny   smietans Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2747
  • Dołączył: So, 27 Wrz 08

Napisany 23 Październik 2013 - 07:53

Zobacz postGrzegorz_J, o 20 Październik 2013 - 21:42, napisał(a):

Czyli co aktywuje kluczem Generic np Enterprise, a potem wpisuje klucz do Win 8 OEM i aktywuje??

dokladnie tak jak cytowany post przez Ciebie ja tak robilem miech przed premiera, i poszlo. A klucz mialem do 8 z msnd aa czyli nie wersa oem.

Zobacz postzaanton, o 20 Październik 2013 - 20:10, napisał(a):

Z komentarzy pod artykułem - sprawdzone i działa. Pobranie to połowa sukcesu:

1. Pobierasz windows 8.1 sposobem który opisano kilka postów wyżej.
2. Podczas instalacji wpisujesz generic key do danej wersji:
Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT
Professional: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB
Enterprise: MNDGV-M6PKV-DV4DR-CYY8X-2YRXH
3. Po zainstalowaniu systemu wchodzisz w aktywację systemu i wpisujesz już swój oryginalny klucz WINDOWS 8 który aktywuje Ci system.

ten sposob na 1000% dziala.

A skad wiem? poprostu przed premiera chcialem wyprobowac finalna wersje 8.1 a majac legalny klucz od ms z msdn aa pobralem z neta i sprawdzilem sumy kontrolne z tymi wlasnie na msdn zgadzaly sie wiec bez przerobuek itp.
wpisalem swoj kluz i lipa bo kanal dystrybucji sie nie zgadzal, a wystarczylo utworzyc plik ei i wpisac wlasciwy kanal dystrybucji, ale poradzilem sobie wpisujac jeden z ogolnych kluczy latajacych w sieci a potem do aktywacji wklepalem swoj i przesszlo,.

  • (5 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

2 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych