Forum PCLab.pl: kupilem nowy komputer i jak go uruchomic? - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (8 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

kupilem nowy komputer i jak go uruchomic? Oceń temat: -----

#121 Użytkownik jest niedostępny   hazhell Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 182
  • Dołączył: Wed, 11 Lip 12

Napisany 20 Grudzień 2013 - 11:36

Zobacz postDarthUnreal, o 20 Grudzień 2013 - 11:10, napisał(a):

to gwara jest na komputer czy poszczególne części??

Cytuj

GWARANCJA
36 miesięcy na procesor, pamięć ram oraz obudowę
24 miesiące na wiatrak, napęd optyczny i zasilacz
12 miesięcy na dysk twardy i płytę głównąraz płąńętćóm

Wiatraki to są drogie rzeczy, ale ten ukryty przekaz też zabawny.

#122 Użytkownik jest niedostępny   jacos72 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 793
  • Dołączył: So, 14 Lut 09

Napisany 20 Grudzień 2013 - 11:40

Zobacz postmattpl, o 20 Grudzień 2013 - 11:09, napisał(a):

Dobra przyznać się kto z czytających zakupił te CUDA :E

ja myślałem ;)...ale zrezygnowałem....za drogie :(

Ten post był edytowany przez jacos72 dnia: 20 Grudzień 2013 - 11:41


#123 Użytkownik jest niedostępny   maly.siannodel Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 488
  • Dołączył: So, 14 Gru 13

Napisany 20 Grudzień 2013 - 13:28

Zobacz postDarthUnreal, o 20 Grudzień 2013 - 11:10, napisał(a):

@up trzeba być skończonym idiotą żeby przeczytać ten wątek, wejść na to Allegro i kupić ten złom. Takich to już nie szkoda. No cóż natura fizycznie coraz mniej eliminuje kretynów bo taki mamy rozwój cywilizacji, ale za to ekonomicznie proszę bardzo.



Zestaw byl kupiony przed zalozeniem watku :E

Ten post był edytowany przez maly.siannodel dnia: 20 Grudzień 2013 - 13:29


#124 Użytkownik jest niedostępny   DarthUnreal Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 344
  • Dołączył: Wed, 24 Lip 13

Napisany 20 Grudzień 2013 - 13:50

Naprawdę? A komentarz dotyczył wypowiedzi forumowicza a nie ogólnej sytuacji autora :E :lol2:

Ten post był edytowany przez DarthUnreal dnia: 20 Grudzień 2013 - 13:57


#125 Użytkownik jest niedostępny   _QuaTTrO_ Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 165
  • Dołączył: Nd, 16 Sty 11

Napisany 20 Grudzień 2013 - 14:18

hahaha. No komputer pierwsza klasa, pewnie jest w stanie uruchomić z najwyższymi ustawieniami graficznymi 5 crysisów 3, 7 Battlefieldów 4 i renderować 6 filmów Full HD które mieszczą się na płycie CD w tym samym czasie!

#126 Użytkownik jest niedostępny   Sosniasty Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1126
  • Dołączył: Pn, 11 Kwi 11

Napisany 20 Grudzień 2013 - 21:04

Skoro już jest tu mały offtop to poleciłem znajomemu komponenty: Mój link
NAMĘCZYŁEM się nieprzyzwoicie, żeby wytłumaczyć, że ta zasiłka to jest bardzo dobry wybór ze sporym zapasem (zestaw weźmie ~200W...). Dobra jakość etc. Ale nie. Siła wyższa (czyli sponsor) stwierdził najwyraźniej, że się nie znam (z resztą poza doświadczeniem kieruję się opinią doświadczonych użytkowników forum) i postanowił zmienić zasilacz na TO....
Ogólnie poza jakością odbiegającą od PSU Corsaira wiem, że ma problemy z trzymaniem napięć. Ogólnie nie jest to najlepszy wybór. Przy modyfikacjach zestawów z tym zasilaczem polecana jest jego wymiana. Chciałbym, żebyście skomentowali to jakoś. Może potwierdzenie (lub ktoś ma inne zdanie!) moich rad w postaci cyfrowej jakoś zmieni tok myślenia "sponsora"...

#127 Użytkownik jest niedostępny   Cloud Chaser Ikona

  • Cloud Chaser
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2895
  • Dołączył: Wed, 07 Sie 13

Napisany 20 Grudzień 2013 - 21:15

Akurat ten zasilacz (Cooler Master którego sobie wybrał) to najprawdopodobniej to samo co Corsair VS 450W, tylko z inną naklejką, tą samą mocą, droższy, i gorszym okablowaniem.
Nie ma 100% pewności bo nie umiem się doszukać zdjęć z rozbiorów, ale parametry wskazują na CWT GPA, czyli to samo co siedzi w Corsairze VS i wielu innych zasilaczach. Przy czym oczywiście Corsair VS 450W oraz ten CoolerMaster "600W" mają taką samą moc na +12V, czyli 408W.
W sklepie się też pomylili - numer modelu wskazuje na "Serię E", ale już zdjęcie przedstawia linię Thunder. Ale reszta informacji w opisie zostaje w porządku (największą wskazówką jest numer EAN) , czyli (prawdopodobnie) to samo co Corsair VS 450W.

Ten post był edytowany przez Cloud Chaser dnia: 20 Grudzień 2013 - 21:16


#128 Użytkownik jest niedostępny   maly.siannodel Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 488
  • Dołączył: So, 14 Gru 13

Napisany 20 Grudzień 2013 - 21:17

Bo sponsor pewnie mysli ze jak jest w podobnej cenie i ma teoretycznie 150watt wiecej to bedzie lepszy

#129 Użytkownik jest niedostępny   akceptuje regulamin pclab Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 154
  • Dołączył: Cz, 21 Lis 13

Napisany 20 Grudzień 2013 - 21:57

-

Ten post był edytowany przez akceptuje regulamin pclab dnia: 01 Styczeń 2014 - 00:57


#130 Użytkownik jest niedostępny   nmom Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 423
  • Dołączył: Pt, 29 Kwi 11

Napisany 20 Grudzień 2013 - 23:04

Przepis na szybki zarobek na przykładzie użytkownika mobikomp_com_pl

http://allegro.pl/in...3766482329.html

Rejestrujesz DG

Cytuj

Kod i nazwa przeważającego rodzaju działalności wg PKD 2007 4741Z - SPRZEDAŻ DETALICZNA KOMPUTERÓW, URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH I OPROGRAMOWANIA PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
Data wpisu do rejestru / ewidencji
lub data powstania podmiotu * 2013-10-15
Data rozpoczęcia działalności ** 2013-11-04
Data wpisu do REGON 2013-10-16


Domene - http://mobikomp.com.pl/

Cytuj

utworzona:
2013.11.02 14:36:56
ostatnia modyfikacja:

2013.11.02 14:36:57
koniec okresu rozliczeniowego:
2014.11.02 14:36:56


Nie musisz robić strony. Chodzi tylko o to, że sklep@mobikomp.com.pl prezentuje się lepiej niż sklep@op.pl czy sklep.komputery-allegro@wp.pl

Kupujesz na kg
pentium 4 3ghz ht - ceny aukcyjne to 10zł/sztuka
płyty 775 - 50-60zł
ram najlepiej w kościach 1gb bo przecież wtedy wychodzi najtaniej - liczmy 80zł
Dysk 160gb - 50-60zł
naped - 30
zasilacz + buda - 100zł

Niech wyjdzie za jedną puszke 320zł.

Robisz super promocje, jaki to twój komputer nie jest super, extra cool i w dodatku dodajesz *trial windows'a oraz nod'a
Celujesz ze wszystkim w okres przedswiąteczny.
W ciągu kilkunastu dni masz robisz na czysto tylko z jednej aukcji:
600zł komp
35kurier - faktycznie 15 wiec 20 z wysyłki idzie na prowizje na allegro.

600-320 = 280x49
13720zł - 500zł obniżonego zusu = 13220zł :lol2:

#131 Użytkownik jest niedostępny   jacos72 Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 793
  • Dołączył: So, 14 Lut 09

Napisany 20 Grudzień 2013 - 23:07

Zobacz postnmom, o 20 Grudzień 2013 - 23:04, napisał(a):

...

fajny pomysł:)

#132 Użytkownik jest niedostępny   RyszardGTS Ikona

  • Nie wylewający za kołnierz...
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11585
  • Dołączył: Cz, 01 Wrz 05

Napisany 21 Grudzień 2013 - 00:55

Zobacz postnmom, o 20 Grudzień 2013 - 23:04, napisał(a):

CIACH CIACH CIACH


Stare jak świat :)
Jak ktoś chce to niech poszuka w usa komputerów kupowanych "na kontenery".
Mnie kiedyś w roku 2002? 2003? 2004? (juz nie pamiętam) kumpel namówił na spółę po 50% na cały taki kontener, chyba z pół roku bujaliśmy się z tymi złomami ale cene mieliśmy przyzwoitą, per sztuka/hurt wychodziło z 60zł za całą skrzynkę a sprzedawaliśmy po 200zł, na końcu ostatnie kilkadziesiat sztuk puściliśmy hurtem innej firmie zajmującej się do dziś używkami.
Coś tam się zarobiło ale drugi raz bujać się z kontenerem starych gruchotów to bym nie chciał :E

Ten post był edytowany przez RyszardGTS dnia: 21 Grudzień 2013 - 00:56


#133 Użytkownik jest niedostępny   jacek.f Ikona

  • Pajac naczelny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 953
  • Dołączył: Wt, 04 Cze 13

Napisany 21 Grudzień 2013 - 20:18

no autor, informuj co się dzieje, bo dawno się nie wypowiadałeś :D

Ten post był edytowany przez jacek.f dnia: 21 Grudzień 2013 - 20:19


#134 Użytkownik jest niedostępny   sky in the darkness Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21
  • Dołączył: Pn, 16 Gru 13

Napisany 21 Grudzień 2013 - 20:34

Zobacz postjacek.f, o 21 Grudzień 2013 - 20:18, napisał(a):

no autor, informuj co się dzieje, bo dawno się nie wypowiadałeś :D


Może czeka na ostatni dzień w ramach tych 10-ciu i wtedy planuje zwrócić :D

#135 Użytkownik jest niedostępny   jacek.f Ikona

  • Pajac naczelny
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 953
  • Dołączył: Wt, 04 Cze 13

Napisany 21 Grudzień 2013 - 20:44

Zobacz postsky in the darkness, o 21 Grudzień 2013 - 20:34, napisał(a):

Może czeka na ostatni dzień w ramach tych 10-ciu i wtedy planuje zwrócić :D

ewentualnie powie, że no trudno, już za późno i przez nastepne pare dni bedzie cieszył się ze swojej decyzji, zrozumie po tygodniu :D

#136 Użytkownik jest niedostępny   Yumakis Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 492
  • Dołączył: So, 19 Lut 11

Napisany 23 Grudzień 2013 - 16:36

Dobrze że w Gratisie przewód zasilający dostałeś :E

#137 Użytkownik jest niedostępny   MateuszIce Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Cz, 12 Gru 13

Napisany 06 Styczeń 2014 - 18:02

wiecie co.
ja zapytalem w tym temacie jak uruchomic nowy komp.
a wy sobie zrobiliście jakiś cyrk. sciagnalem i zainstalowalem win. i komp świetnie sie sprawuje i elegancko radzi sobie z grami oprocz tego ze dysk glosno harczy *.*

i jest o wiele lepszy niz laptop z core i3 a pisaliscie ze ten laptop bedzie lepszy (w innym temacie)
temat do zamkniecia pozdr!

#138 Użytkownik jest niedostępny   Pitt_34 Ikona

  • BF3 EliteSquadSoldiers
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 676
  • Dołączył: Wt, 11 Paź 11

Napisany 06 Styczeń 2014 - 18:15

Zobacz postMateuszIce, o 06 Styczeń 2014 - 18:02, napisał(a):

wiecie co.
ja zapytalem w tym temacie jak uruchomic nowy komp.
a wy sobie zrobiliście jakiś cyrk. sciagnalem i zainstalowalem win. i komp świetnie sie sprawuje i elegancko radzi sobie z grami oprocz tego ze dysk glosno harczy *.*

i jest o wiele lepszy niz laptop z core i3 a pisaliscie ze ten laptop bedzie lepszy (w innym temacie)
temat do zamkniecia pozdr!

No tylko wypada pogratulowac zakupu super, hiper wydajnego zestawu. Masakra

#139 Użytkownik jest niedostępny   dx3g Ikona

  • anty
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4130
  • Dołączył: So, 08 Cze 13

Napisany 06 Styczeń 2014 - 19:16

Cytuj

sciagnalem i zainstalowalem win

Masz się czym chwalić... no comment.

#140 Użytkownik jest niedostępny   mati_323 Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 163
  • Dołączył: Nd, 02 Cze 13

Napisany 06 Styczeń 2014 - 19:25

Kolego, nie kupuj już nigdy zestawów na allegro, a jak już kupisz to nie pisz na forum, bo przecierz na tej aukcji uwaga... masz FACHOWĄ POMOC ONLINE I TELEFONICZNE...
....pOrAżKa

Ten post był edytowany przez mati_323 dnia: 06 Styczeń 2014 - 19:25


  • (8 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych