Forum PCLab.pl: trojan - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

trojan trojan Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   kafarek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Pt, 01 Kwi 05

Napisany 26 Maj 2005 - 04:08

jak sie pozbyc trojana z kompa mam 3 i rzadnym programem nie moge sie pozbyc
(mks_vir, norton antywirus, trojan remowe) tego uzywalem i nic
czy sa jakies programy zeby blokowaly wejscie trojana do kompa

dzieki

#2 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 26 Maj 2005 - 04:23

Jak masz firewalla, to zaden trojan ci sie nie powinien wladowac. No chyba, ze sam go odpalisz :) Jesli programy nie chca ci naprawic zakazonych plikow, to wykasuj je recznie :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   zero0 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2651
  • Dołączył: So, 11 Gru 04

Napisany 26 Maj 2005 - 09:18

jezeli chodzi Ci o to, ze jak prubujesz go usunac pokazuje ci sie komunikat, z czyms takim ze nie mozna go usunac gdyz jest "aktywny" to wejdz w zakladke procesy(ctrl+alt+del > Procesy) i znajdz nazwe procesu pod jaka av go wykryl i nastepnie zakoncz proces, po tym zabiegu nie powinno byc juz wiekszego procesu z jego usunieciem

Ten post był edytowany przez zero0 dnia: 26 Maj 2005 - 09:19


#4 Użytkownik jest niedostępny   Iranek 

  • Nieuzależniona od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21181
  • Dołączył: Pt, 30 Sty 04

Napisany 26 Maj 2005 - 10:59

Anti-Trojan Shield próbowałeś?

By się obronić przed trojanami, używaj firewalla (np. Kerio czy Outpost) i antywirusa (Avast!, NOD).

#5 Użytkownik jest niedostępny   cOijN 

  • straight edge
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7810
  • Dołączył: So, 05 Kwi 03

Napisany 26 Maj 2005 - 12:10

to nie zawsze jest takie proste.
kiedys wladowalo mi sie dziadostwo przez IE, odpalilo 2 procesy na raz- zamykajac jeden, drugi go automatycznie przywracal i na odwrot. nie wiem w jaki sposob antyvir by sobie z nim poradzil ale przy pomocy kerio nie bylo z tym duzo zachodu:
od razu jak mi sie to tylko zaladowalo kerio ostrzegl mnie ze "cos" sie proboje laczyc z netem, po sciezce znalazlem 2 pliki exe, rzecz jasna siedzialy tez w liscie otwartych procesow. w kerio wlaczylem modul [ktory standardowo mam wylaczony ze wzgledu na oszczednosi w wydajnosci] kontroli aplikacji. teraz po usunieciu jednego procesu z listy zanim ten drugi mogl odpalic go spowrotem kerio zapytal mnie czy mu ta akcje dopuscic ;)
po wylaczeniu rowniez tego drugiego shift+delete i po sprawie :)
od pol roku niemal uzywam tez avast'a... ale w zasadzie nie wiem po kiego grzyba- co 2 tyg regularnie robie update i gruntowny skan dysków i jak dotad absolutnie nic nie znalazl. tymbardziej trojana.
/p/

#6 Użytkownik jest niedostępny   Boro666 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 44349
  • Dołączył: Wt, 08 Paź 02

Napisany 26 Maj 2005 - 17:48

Tyle, ze teraz IE juz blokuje te wszystkie Active shity i pyta czy odpalac, no chyba ze sie je wlaczy :) A co do samych trojanow, to 99% z nich tak na prawde niewiele moze nam zaszkodzic. Kumpel w firmie mial 2600 trojanow kiedys, a komp swietnie dzialal :D

#7 Użytkownik jest niedostępny   kafarek 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 17
  • Dołączył: Pt, 01 Kwi 05

Napisany 26 Maj 2005 - 22:59

zero0, o May 26 2005, 09:18, napisał(a):

jezeli chodzi Ci o to, ze jak prubujesz go usunac pokazuje ci sie komunikat, z czyms takim ze nie mozna go usunac gdyz jest "aktywny" to wejdz w zakladke procesy(ctrl+alt+del > Procesy) i znajdz nazwe procesu pod jaka av go wykryl i nastepnie zakoncz proces, po tym zabiegu nie powinno byc juz wiekszego procesu z jego usunieciem

DZIEKI PODZIALALO (kurde skad wy to wiecie ja przy was to leszczyk kiedys to formacik i tyle teraz probuje walczyc dzieki)

#8 Użytkownik jest niedostępny   Iranek 

  • Nieuzależniona od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21181
  • Dołączył: Pt, 30 Sty 04

Napisany 27 Maj 2005 - 17:08

kafarek, o May 26 2005, 23:59, napisał(a):

DZIEKI PODZIALALO (kurde skad wy to wiecie ja przy was to leszczyk kiedys to formacik i tyle teraz probuje walczyc dzieki)

Posiedź trochę na Labie, to wiedza sama wejdzie, jeśli tylko jej na to pozwolisz :)

#9 Użytkownik jest niedostępny   kwojt 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 283
  • Dołączył: Cz, 23 Gru 04

Napisany 10 Czerwiec 2005 - 19:34

Boro666, o May 26 2005, 17:48, napisał(a):

Kumpel w firmie mial 2600 trojanow kiedys, a komp swietnie dzialal :D

:hmm: :E

#10 Użytkownik jest niedostępny   regedit 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 279
  • Dołączył: Cz, 31 Mar 05

Napisany 11 Czerwiec 2005 - 08:37

kafarek, o May 26 2005, 23:59, napisał(a):

DZIEKI PODZIALALO (kurde skad wy to wiecie ja przy was to leszczyk kiedys to formacik i tyle teraz probuje walczyc dzieki)


Miałeś szczęście. Następnym razem może nie pujść Ci już tak łatwo.
Bardzo żadko tak łatwo do się załatwić taki problem

Ten post był edytowany przez regedit dnia: 11 Czerwiec 2005 - 08:38


#11 Użytkownik jest niedostępny   incognito 

  • Użyt(szkodnik)! :PP
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2385
  • Dołączył: Pn, 13 Wrz 04

Napisany 11 Czerwiec 2005 - 14:47

Boro666, o May 26 2005, 04:23, napisał(a):

Jak masz firewalla, to zaden trojan ci sie nie powinien wladowac. No chyba, ze sam go odpalisz :) Jesli programy nie chca ci naprawic zakazonych plikow, to wykasuj je recznie :)

Bardzo mądre słowa

zero0, o May 26 2005, 09:18, napisał(a):

jezeli chodzi Ci o to, ze jak prubujesz go usunac pokazuje ci sie komunikat, z czyms takim ze nie mozna go usunac gdyz jest "aktywny" to wejdz w zakladke procesy(ctrl+alt+del > Procesy) i znajdz nazwe procesu pod jaka av go wykryl i nastepnie zakoncz proces, po tym zabiegu nie powinno byc juz wiekszego procesu z jego usunieciem

nie zawsze jest w Menedżerze zadań

kafarek, o May 26 2005, 22:59, napisał(a):

DZIEKI PODZIALALO (kurde skad wy to wiecie ja przy was to leszczyk kiedys to formacik i tyle teraz probuje walczyc dzieki)

To dobrze , że podziałało , proponuje zaisntalowac firewall'a ,antyvira, spybots S&D, ad-aware, Anti-Trojan Shield

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych