Forum PCLab.pl: Procesory LGA 771 w plytach LGA 775 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (136 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Procesory LGA 771 w plytach LGA 775

#41 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 22 Styczeń 2014 - 17:54

pomaranczowa alternatywa jak z wydajnością? robiłeś testy? pytam z ciekawości. ponoć ten xeon to to samo co q9650.

#42 Użytkownik jest niedostępny   pomaranczowa alternatywa 

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6817
  • Dołączył: Pt, 20 Lip 07

Napisany 22 Styczeń 2014 - 18:19

nie, dopiero testuje stabilnosc i jakos chodzi... potrzebuje mikrokodow, bo bios dobrze nie rozpoznaje procka a uGuru nie zapamietuje ustawien - kazdy restart konczy sie czyszczeniem cmos...

#43 Użytkownik jest dostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3158
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 22 Styczeń 2014 - 18:37

Zobacz postpomaranczowa alternatywa, o 22 Styczeń 2014 - 18:19, napisał(a):

nie, dopiero testuje stabilnosc i jakos chodzi... potrzebuje mikrokodow, bo bios dobrze nie rozpoznaje procka a uGuru nie zapamietuje ustawien - kazdy restart konczy sie czyszczeniem cmos...

Masz rację, bez mikrokodów bios płyty nie rozpoznaje prawidłowo procka, zobacz sobie mój post dotyczącego obsługi e5440 na P5B w poniższym wątku
http://forum.purepc....6-771-775-done/

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 23 Styczeń 2014 - 17:38


#44 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13527
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 22 Styczeń 2014 - 18:45

Zobacz postpomaranczowa alternatywa, o 22 Styczeń 2014 - 13:12, napisał(a):

z Izraela, mniej niz tydzien, ale ja w Polsce nie mieszkam... :cool:

Z Ebaya za 25 zł/szt., czy znalazłeś jakąś lepszą okazję? Ja zamówiłem z Singapuru. Pewnie poczekam ze 2 miesiące, ale w sumie teraz i tak nie miałbym czasu na takie zabawy.

#45 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5481
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 22 Styczeń 2014 - 19:27

@pomaranczowa alternatywa
pytam, bo brałem od chińczyka, nie spieszy mi się w sumie.
najwyżej do tego czasu uzbroję się w kilka procy :E

#46 Użytkownik jest niedostępny   pomaranczowa alternatywa 

  • ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6817
  • Dołączył: Pt, 20 Lip 07

Napisany 22 Styczeń 2014 - 19:42

Zobacz postblabla123, o 22 Styczeń 2014 - 18:27, napisał(a):

@pomaranczowa alternatywa
pytam, bo brałem od chińczyka, nie spieszy mi się w sumie.
najwyżej do tego czasu uzbroję się w kilka procy :E

widzialem, nawet chcialem odpisac, ale... zapomnialem hasla i musze teraz Sikora lapac :E




problem w tym, ze mikrokody sa do AMI, a ja mam Phoenixa i nie wiem czy zadzialaja... plyta i tak ledwo dycha, bo chodzi 24/7





ps. nie moge niczego w biosie zapisac, wiec pamieci chodza na 667Mhz a proc obniza mnoznik, ale juz go nie podwyzsza Dodaj obrazek






Zobacz postAssassin, o 22 Styczeń 2014 - 17:45, napisał(a):

Z Ebaya za 25 zł/szt., czy znalazłeś jakąś lepszą okazję? Ja zamówiłem z Singapuru. Pewnie poczekam ze 2 miesiące, ale w sumie teraz i tak nie miałbym czasu na takie zabawy.


dolicz jeszcze przewalutowanie PayPala... ja kupilem za 10$, czyli ok. £6.10, a do zaplaty poszlo £6.28, czyli Exchange rate: 1 British Pound = 1.59242 US Dollars 




to idzie zwyklym listem, wiec powinno dojsc w 10 dni roboczych, o ile nie zatrzymaja w Urzedzie Celnym... w koncu, moze to byc kawalek bomby  ;)


Ten post był edytowany przez pomaranczowa alternatywa dnia: 22 Styczeń 2014 - 19:48


#47 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5481
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 22 Styczeń 2014 - 19:58

Biostar ma AMI na szczęście :thumbup:
nie wiem czemu nawet nie zwróciłem na to uwagi.
to chyba z radochy na zabawę z gratami :lol2:

#48 Użytkownik jest niedostępny   Qniczeq 

  • ♪ Let's Rock!! ♪
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4903
  • Dołączył: Wt, 27 Gru 05

Napisany 22 Styczeń 2014 - 22:26

a mnie ciekawi czy na Blood Ironie zadziała :D . Nie chce ktoś o jedną więcej zamówić [ oddam pieniądze] , zawsze to jednym listem przyjdzie?

#49 Użytkownik jest niedostępny   blabla123 

  • Classified
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5481
  • Dołączył: Wt, 07 Lip 09

Napisany 22 Styczeń 2014 - 22:42

na razie czekam za paczką.
10 sztuk w zestawie jest, kilka na pewno zostawie sobie do kilku procków.
jeśli coś zostanie to poinformuję w tym temacie.

#50 Użytkownik jest niedostępny   Qniczeq 

  • ♪ Let's Rock!! ♪
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4903
  • Dołączył: Wt, 27 Gru 05

Napisany 22 Styczeń 2014 - 23:23

to mi wtedy napisz na priv, chętnie odkupię ;)

#51 Gość_Usunięty_*

  • Grupa: Goście

Napisany 23 Styczeń 2014 - 08:31

jeszcze jeden adapter do kupienia na allegro http://allegro.pl/ad...3910884555.html

Ten post był edytowany przez HansKlosz dnia: 23 Styczeń 2014 - 08:34


#52 Użytkownik jest dostępny   toska78 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3158
  • Dołączył: Cz, 24 Lis 11

Napisany 23 Styczeń 2014 - 15:05

Naklejki na alledrogo są coraz tańsze i rozchodzą się jak ciepłe bułeczki, ale promocje są tylko na forach (można wyrwać sztukę w cenie znaczka pocztowego) :E .

Ten post był edytowany przez toska78 dnia: 23 Styczeń 2014 - 16:53


#53 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 23 Styczeń 2014 - 18:24

Tak sobie czytam ten temat, sam posiadając e8400 kreconego. I w sumie niegłupia byłaby wymiana na xeona.
Wypatrzyłem też xeony 2c/4t z wysokimi taktowaniami (sporo ponad 3,0GHz stock), czyli zasadniczo coś a'la dzisiejse i3.
Czy te adaptery będą z nimi działać (ta wiem - powinny teoretycznie, a w praktyce? Ktoś ma jakies info?)

Bo szczerze mówiąc, ceny tych czterojajków są dośc wysokie. Sensowny byłby chyba tylko zakup na ebayu partii 10 szt. Ale do tego trzeba by znaleźć 10 chętnych ;)

#54 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13527
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 23 Styczeń 2014 - 18:28

Pierwsze słyszę o procesorach z HT pod LGA771 czy 775. To pewnie coś na zupełnie inną podstawkę (LGA11xx czy 13xx). Daj linka.

#55 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 23 Styczeń 2014 - 18:41

ot przykład

http://ark.intel.com...Hz-1066-MHz-FSB

Co prawda 65nm, ale wysoki mnożnik + HT... może być niezła rzecz.

#56 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13527
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 23 Styczeń 2014 - 18:59

Obawiam się, że to pochodna Netbursta, czyli sklejka 2 rdzeni Pentium 4 HT. Sprzęt raczej nie wart zainteresowania.

#57 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 23 Styczeń 2014 - 19:07

A ostatnimi Netburstami nie były Prescotty w 90nm robione?

#58 Użytkownik jest niedostępny   Assassin 

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13527
  • Dołączył: Wt, 24 Lut 04

Napisany 23 Styczeń 2014 - 19:12

Nie, była też krótka seria 65 nm: 1-rdzeniowe Cedar Mill i 2-rdzeniowe Preslery. Jak widać miały też one swoje serwerowe odpowiedniki. Faktycznie w swoim poście z 18:28 zupełnie zapomniałem o istnieniu P4HT na LGA 775/771.

#59 Użytkownik jest niedostępny   Abadon 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 925
  • Dołączył: So, 03 Maj 03

Napisany 23 Styczeń 2014 - 19:15

No to lipa, pozostaje obserwacja albo wspomniany przeze mnie grupowy zakup.
Dzisiaj np. sprawdzałem alledrogo to poza tymi 2c/4t była straszna drożyzna - widać wyczuli już zainteresowanie i teraz będą kosić jak za zboże...

#60 Użytkownik jest niedostępny   agent_x007 

  • Mad man with a box
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 13981
  • Dołączył: Cz, 19 Mar 09

Napisany 23 Styczeń 2014 - 19:25

Zobacz postAbadon, o 23 Styczeń 2014 - 19:07, napisał(a):

A ostatnimi Netburstami nie były Prescotty w 90nm robione?
Znalazłeś Xeon'owego odpowiednika najszybszego produkowanego Pentiuma D (Pentium XE 965 -> 3,73GHz).

  • (136 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych