Forum PCLab.pl: Nie mogę zinstalować windowsa na nowym PC ? Dlaczego ! - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Nie mogę zinstalować windowsa na nowym PC ? Dlaczego ! Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 12:39

Witam mam mały problem zaupiłem sobie nowy komputer , CPU : Intel i5 4670K MOBO : MSI Z87-G43 Karta Graficzna : GIGABYTE GT 630 2GB Zasilacz : OCZ ZS 550W Ram : Kingstone 4GB 1600 Mhz . I normalnie go poskładałem wszytko śmigało , więc zabrałem się na windowsa pierwszym razem wszytko poszło normalnie zainstalowałem wszytko git ale zobaczyłęm że żle ustwaiłęm partycje z 150GB wolnego nie zroibłem dysku . WIęć postanowiłęm zrobić jeszcze raz formata i teraz jak robie formata kiedy już się zainstaluje pisze że komputer musi uruchomić się ponownie wiec niech sie uruchamia , potem znowu ukazuje się okno instalacji i ładuje się Kończenie Instalacji . Kiedy czekam zawsze wyskakuj mi błąd o takiej treści http://wstaw.org/m/2...18/CAM00044.jpg , nie wiem co się dzieje proszę o szybką pomoc już nie wytrzymam z tym PC !

#2 Użytkownik jest niedostępny   WinManiak1 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: So, 08 Gru 12

Napisany 19 Styczeń 2014 - 13:38

Zobacz postLaczekTMPL, o 19 Styczeń 2014 - 12:39, napisał(a):

Witam mam mały problem zaupiłem sobie nowy komputer , CPU : Intel i5 4670K MOBO : MSI Z87-G43 Karta Graficzna : GIGABYTE GT 630 2GB Zasilacz : OCZ ZS 550W Ram : Kingstone 4GB 1600 Mhz . I normalnie go poskładałem wszytko śmigało , więc zabrałem się na windowsa pierwszym razem wszytko poszło normalnie zainstalowałem wszytko git ale zobaczyłęm że żle ustwaiłęm partycje z 150GB wolnego nie zroibłem dysku . WIęć postanowiłęm zrobić jeszcze raz formata i teraz jak robie formata kiedy już się zainstaluje pisze że komputer musi uruchomić się ponownie wiec niech sie uruchamia , potem znowu ukazuje się okno instalacji i ładuje się Kończenie Instalacji . Kiedy czekam zawsze wyskakuj mi błąd o takiej treści http://wstaw.org/m/2...18/CAM00044.jpg , nie wiem co się dzieje proszę o szybką pomoc już nie wytrzymam z tym PC !

Sprawdź czy wszystkie kable podłączone w swoje gniazda lub dysk twardy/ram mogą być uszkodzone.

#3 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 13:50

Wszystko dobrze podpięte nic nie jest uszkodzone .

Znalazłem coś takiego w necie co ty na to ? http://support.micro...m/kb/2466753/pl

#4 Użytkownik jest niedostępny   Firekage Ikona

  • Debris Section - SLACK'ER, ARCH'ER
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 26450
  • Dołączył: Wed, 21 Cze 06

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:02

Instlator Windowsa to kpina. Spróbuj ściągnąć dowolny program linuxowy do partycjonowania dysków (np. g-parted czy coś podobnego) i w nim sformatuj raz jeszcze partycję pod Windowsa (ustaw odpowiednio fat32 lub ntfs > powyżej 4GB), oraz dodaj flagę z opcją botowania.

Przy okazji - niedawno miałem podobny problem, za nic nie mogłem tego g...zainstalować przy 7 dyskach przez CD. Musiałem, a jak, tworzyć pendrive botowalnego, z czym linux nie ma problemu, bez względu na ilość dysków i partycji.

Ten post był edytowany przez Firekage dnia: 19 Styczeń 2014 - 14:02


#5 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:06

ALe co mi to da że użyje tam jakiegoś programu do robienia partycji ?

#6 Użytkownik jest niedostępny   WinManiak1 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: So, 08 Gru 12

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:15

W takim razie użyj gparted live bo źle dysk sformatowałeś. Poczytaj jak się tego używa bo za dużo by o tym pisać
1.Pobierz ISO
http://sourceforge.n...64.iso/download
2. Wypal na cd/dvd
3.Zrób BOOT z DVD/CD
Ej, zaraz czemu Kingstone RAM a nie Kingston RAM ?!?!

Ten post był edytowany przez WinManiak1 dnia: 19 Styczeń 2014 - 14:17


#7 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:17

Pierwszy problem nie mam w nowym pc nagrywaki . czy moge zrobić BOT'a z flasha ? Daj link jak mam zrobić format całrgo tego dysku

#8 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13353
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:21

Ja 10-tki Windowsow od XP po Win 8/8.1 instalowalem na roznych sprzetach i dyskach i takiego problemu nigdy nie mialem. Zganianie na instalator Windows swiadczy o twojej nie wiedzy kompletnej :E

Jak zrobi partycje pod linuksem i dalej bedzie to samo to okaze sie, ze to wina sprzetu i stracil czas, i nerwy.

#9 Użytkownik jest niedostępny   WinManiak1 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: So, 08 Gru 12

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:21

Tak możesz zrobić BOOT z pendriv'e po prostu 'wypal' iso na pendrive jak obraz windowsa.
http://www.youtube.c...h?v=RvtuTk0CoiY
Tu masz poradnik ;)

#10 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:23

Zobacz postWinManiak1, o 19 Styczeń 2014 - 14:21, napisał(a):

Tak możesz zrobić BOOT z pendriv'e po prostu 'wypal' iso na pendrive jak obraz windowsa.
http://www.youtube.c...h?v=RvtuTk0CoiY
Tu masz poradnik ;)

I mam robić krok w krok to co na filmie tak ?

#11 Użytkownik jest niedostępny   WinManiak1 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: So, 08 Gru 12

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:24

Zobacz postLaczekTMPL, o 19 Styczeń 2014 - 14:23, napisał(a):

I mam robić krok w krok to co na filmie tak ?

Tak tylko format na system plików NFTS

#12 Użytkownik jest niedostępny   B166ER Ikona

  • Hope Of Light
  • Ikona
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów: 11104
  • Dołączył: Wed, 07 Kwi 04

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:24

Trzeba to w cholerę sformatować. Rozwiązanie które proponował Firekage jest na miejscu.
Tak możesz bootować z "pendrajwa" WinFlash (nie mam pewności czy ogarnia 7) MultiBootUSB , Rufus. Tak chyba najłatwiej.
Nie ma się co marszczyć "shit happens" czy jakoś tak ;E

#13 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13353
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:26

Ja nie mam pojecia po co ty to robisz skoro komunikat swiadczy o problemie ze sprzetem, a nie o problemie z partycjami, ale tak to jest....

"Konczenie instalkacji" to to samo co niegdys instalowanie sprzetu w Windowsie XP dla przykladu. Nie moze zainstalowac, wykryc jakiegos sprzetu.

Zobacz postB166ER, o 19 Styczeń 2014 - 14:24, napisał(a):

Trzeba to w cholerę sformatować. Rozwiązanie które proponował Firekage jest na miejscu.
Tak możesz bootować z "pendrajwa" WinFlash (nie mam pewności czy ogarnia 7) MultiBootUSB , Rufus. Tak chyba najłatwiej.
Nie ma się co marszczyć "shit happens" czy jakoś tak ;E


Ten komunikat swiadczy o bledzie w partycjach lub sfkormatowaniu dysku/partycji?? Jesli tak to dajcie link, ktory to tlumaczy :E

#14 Użytkownik jest niedostępny   WinManiak1 Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 36
  • Dołączył: So, 08 Gru 12

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:27

Nie wiem dlaczego, ale się spytam czy sam składałeś czy składak z alledrogo ??

#15 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:34

Ale on an tym filimie tworzy partycje a nie formatuje go ? Nie wiem po co ja np mam robić miejsce pod 2 Windowsy

Sam składałem

#16 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13353
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:35

Ile masz kosci pamieci??

#17 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:38

1

#18 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13353
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:40

BIOS w plycie glownej mozliwie najnowszy wgrany??

Odlacz kable danych od dysku i plyty glownej i podlacz w drugie wejscie i probuj. Nie jest to wina partycji an dysku czy sformatowania ich.

#19 Użytkownik jest niedostępny   LaczekTMPL Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 116
  • Dołączył: Cz, 02 Maj 13

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:43

BIOS najnowszy . Jak napisałęm wcześniej już instalowałem windows ale zrobiłęm w instalatorze 4 dyski 1 na system i 3 do innych rzeczy jak już się zainstalował były tylko 3 chciałem zrobić formata usunołęm windowsa i jak chciał zainstalować to taki błąd wyskakuje

#20 Użytkownik jest niedostępny   Grzegorz_J Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 13353
  • Dołączył: Nd, 05 Paź 08

Napisany 19 Styczeń 2014 - 14:45

Zobacz postLaczekTMPL, o 19 Styczeń 2014 - 14:43, napisał(a):

BIOS najnowszy . Jak napisałęm wcześniej już instalowałem windows ale zrobiłęm w instalatorze 4 dyski 1 na system i 3 do innych rzeczy jak już się zainstalował były tylko 3 chciałem zrobić formata usunołęm windowsa i jak chciał zainstalować to taki błąd wyskakuje


Jak usunales Windowsa po tej instalacji z 4-ma partycjami??

  • (4 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych