Forum PCLab.pl: ASUS "ROG-Exclusive" Launched With Nvidia GTX 980, 980M, 970M ,GTX880M,GTX870M,GTX860M - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (58 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

ASUS "ROG-Exclusive" Launched With Nvidia GTX 980, 980M, 970M ,GTX880M,GTX870M,GTX860M And TurboMaster Overclocking and First Water-Cooled Design !

#1121 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 25 Lipiec 2017 - 08:06

Witam,
Odkopię troszkę temat :) Ponieważ dawno się nikt nie udzielał :)

Siadła mi bateria w moim G751, orientuje się ktoś jakie są koszta nowej?
Na Alledrogo znajduję tylko ,,chińczyki", a wolałbym oryginał :)

#1122 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 05 Sierpień 2017 - 13:27

nowa bateria OEM ASUS to wydatek około 120 euro , w moim G750Jz bateria nadal daje rade 6h uciągnąć :thumbup:

#1123 Użytkownik jest niedostępny   P.U. 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 973
  • Dołączył: So, 10 Gru 05

Napisany 07 Sierpień 2017 - 14:21

Może ktoś na Labie posiada G752VM i instalował nowy Bios 306 na nim?

#1124 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 09 Sierpień 2017 - 20:56

Zobacz postVSS, o 05 Sierpień 2017 - 14:27, napisał(a):

nowa bateria OEM ASUS to wydatek około 120 euro , w moim G750Jz bateria nadal daje rade 6h uciągnąć :thumbup:


Do laptopa za którego dałem ponad 6 tyś złotych, wydatek rzędu 500 zł raz na 2,5 roku nie wydaje się jakiś straszny :D

A preferuję oryginalną baterię a nie chińczyka, który nagle wybuchnie :D

Pozostaje pytanie, gdzie mogę dostać taką baterię z dostawą do domu (opcja wysłania do serwisu odpada, potrzebuję laptopa w pracy i nie mogę go odesłać na miesiąc)

Jak dzwoniłem do serwisu to powiedzieli, że nie sprzedają części, jedynie można bezpośrednio u nich.

Mam jakąś inną opcję na dorwanie baterii asusa ?

#1125 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 11 Sierpień 2017 - 11:59

jak juz wspomniałem koszt około 120 euro zależnie od modelu ,
podaj proszę wszystkie informacje o sprzęcie i baterii , podeślę Linka z gotowym produktem do zakupu wraz z dostawa

pozdrawiam

#1126 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 12 Sierpień 2017 - 08:11

ASUS G751JT T7010H, intel 4710HQ GTX 970m 16G ram 256 SSD + 1TB HDD

Z tego co wyszukałem, to kod baterii: A42N1403
Marki: oryginał ASUS
Bateria Napięcie: 15V
Pojemność: 5800mAh (88Wh)
Technologia Ogniw: Li-Ion
Baterii Kolor: czarny

Z tego co mi się udało znaleźć, to chińczyki na odpowiednikach Alliexpres oraz chińczyki na Amazonie, oryginałów nie znalazłem nigdzie ;/

W takim razie poproszę o link, może być nawet z reflinkiem, nie przeszkadza mi to :)

U mnie w mieście nawet jeździłem po serwisach komputerowych, tej baterii w oryginale też nikt nie mógł dorwać (małe miasto, może dlatego :) )

PS. Oczywiście interesuje mnie tylko sprzęt nowy, nieużywany :) Widziałem używki na allegro w takim stanie, że potrzymają może z 2 miesiące jeszcze zanim będą w stanie agonalnym, a cena za takie to 150-300 zł :D

PS2. Oczywiście słowo ,,chińczyki" którego używałem powyżej, opisuje tanie chińskie zamienniki niepewnej jakości :)
Wiem gdzie była założona firma ASUS :)

Aktualnie bateria nawet się nie ładuje już :) odłączenie od zasilacza skutkuje natychmiastowym wyłączeniem :)
Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez sayan dnia: 12 Sierpień 2017 - 08:30


#1127 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 12 Sierpień 2017 - 08:40

Originalware direkt vom Hersteller Asus
Akkutechnologie
Li-Ion
Kapazität
5800 mAh / 88 Wh
Ausgangsspannung (Volt)
15,0 Volt
Zellen Anzahl (Stück)
8 Zellen

AKKU LINK

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 12 Sierpień 2017 - 08:41


#1128 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 12 Sierpień 2017 - 11:14

Dziękuję bardzo,
jak tylko wrócę z urlopu to zamówię :)

#1129 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 31 Sierpień 2017 - 12:00

CHIMERA

Dodaj obrazek

#1130 Użytkownik jest niedostępny   Harnax 

  • NaX
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 829
  • Dołączył: Wt, 09 Cze 09

Napisany 08 Wrzesień 2017 - 12:31

Witam,
Laptop Gl553 po dwóch godzinach intensywnego korzystania zaczyna zwalniać z powodu temperatur. Już dwa razy mi się wyłączył.
Powinienem wysłać na gwarancję?

Czy jednak nie uznają throllingu?
Dodam, że laptop posiadam 5 dzień.

#1131 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 10 Wrzesień 2017 - 19:26

GL to nie model do intensywnych sesji rozrywki

#1132 Użytkownik jest niedostępny   allmunio 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 20
  • Dołączył: Pt, 04 Kwi 14

Napisany 21 Wrzesień 2017 - 12:09

W moim G750JS padły klawisze strzałek i 0. Czy ktoś wymieniał klawiaturę, może znacie nr części jaką jest klawiatura?

#1133 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 26 Wrzesień 2017 - 09:46

Dobra, troszkę z opóźnieniem ale zamówiłem w końcu tą baterię :D

wyszło z przesyłką 130.86 $



A mam jeszcze 1 problem ale z innej beczki,

Od kiedy bateria wysiadła zauważyłem, że czasami klawiatura mi ,,zamula" w trakcie pisania nagle czasami przerywa ,,odbiór" na ułamek sekundy i ucina mi w zdaniu kilka liter.
Czy to może coś mieć wspólnego że bez baterii ma jakieś spadki napięcia na klawiaturze. (losowe litery/cyfry więc to nie wina kilku przycisków)

Jak przyjdzie bateria i będę i tak musiał rozkręcić laptopa, to wtedy spróbuję przeczyścić klawiaturę, ale może ktoś się z takim czymś już spotkał ?


Edit: bateria przyszła po 2 dniach, jestem w szoku, w PL często czekam na przesyłkę z 5 dni, a tutaj z Niemiec we wtorek zamówiłem około 11:00 w czwartek przed południem już była u mnie :) (Kujawsko Pomorskie, nie gdzieś przy granicy) aczkolwiek w końcu za przesyłkę pobrali 15$ :P

Ten post był edytowany przez sayan dnia: 29 Wrzesień 2017 - 18:30


#1134 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 29 Wrzesień 2017 - 20:29

dystrybutor ma zazwyczaj bardzo krotki czas dostawy , co do lagów klawiatury to polecam wyczyścić ale system ;) , tez miałem lagi raz większe raz mniejsze , problemem chyba był któryś sterownik wraz z Update Windowsa,
ed.
miał bym prośbę , jak byś mógł zrobić kilka zdjęć radiatorów przed czyszczeniem i uwzględniając czas użytkowania udostępnił info w tym temacie http://forum.pclab.p...i-jego-analiza/

Ten post był edytowany przez VSS dnia: 29 Wrzesień 2017 - 20:35


#1135 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 30 Wrzesień 2017 - 09:44

Jednak nie będę samemu tego robił, ale poproszę znajomego żeby cyknął kilka fotek z wnętrza.

A ja ze swojej strony przetestuje wydajność lapka przed i po.
Choć wiem już na starcie, że sporo spadła wydajność od dnia kupna :) widzę spore różnice w kulturze pracy i temperaturze przy dłuższej grze wymagające tytuły.

Czy masz jakieś specjalne życzenia co do testów? w poniedziałek oddaję do ,,sprzątania" i wymiany baterii, więc w niedzielę mógłbym przysiąść i sprawdzić dokładniej.

Dodatkowo po wyczyszczeniu i zmianie pasty na cpu i gpu wykonam testy dwukrotnie, przed i po czyszczeniu systemu który także od grudnia 2014 nie był czyszczony (jedynie antywirusem sprawdzany regularnie)

Ten post był edytowany przez sayan dnia: 30 Wrzesień 2017 - 09:55


#1136 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 30 Wrzesień 2017 - 11:56

proponował bym ci dodatkowo zmianę wentylatora dla CPU , lub w jakiś sposób wyczyszczanie/przesmarowanie łożysk tak mi się wydaje ze mój CPU fan ma trochę głośniejsza prace przy 2300 rpm nie powinno go być słychać a jednak go słychać i FAN ON/OFF jest wyraźnie słyszalnym trybem pracy, co do testów to wystarczy 1h z kilku gier , w sensie HWinfo w tle z tym ze przy uruchamianiu gry dobrze było by zresetować wartości w HWinfo

#1137 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 30 Wrzesień 2017 - 16:54

Kurde, 1 h z kilku gier :D to nie wyrobię przed czyszczeniem :D jak gram to czasami 1-2h dziennie max, a w poniedziałek idzie do czyszczenia :P Tym bardziej że jutro mnie cały dzień nie będzie :D jedynie wieczorkiem.

I jeszcze wrzucić to na YT :P Nie wiem czy nie jestem za leniwy na to :D Ale coś postaram się wykombinować.

Gdzie w HWInfo mogę nastawić, żeby w oknie gry pokazywały się dane? I czym nagrywasz zazwyczaj co nie zjada za dużo zasobów :)


Co do wentylatorka, nigdy jakoś nie zwracam szczególnej uwagi na buczenie, a może po prostu mi nie przeszkadza. A w grach gdzie polegam na dźwięku (jak np CS) zawszę gram w słuchawkach :)

#1138 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 01 Październik 2017 - 00:10

nie musisz wrzucać na YT wystarczy pix całego okna HW info

#1139 Użytkownik jest niedostępny   sayan 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 174
  • Dołączył: Wed, 21 Kwi 10

Napisany 03 Październik 2017 - 08:01

ok.
Odebrałem już lapka, czekam jeszcze za zdjęciami w dobrej jakości.

dziś lub jutro postaram się opisać wszystko :)

poniżej taka próbka przesłana jako mms (dlatego słaba jakość) jak to wyglądało.

małe pytanie, jak wrzucasz zdjęcia, to wszystkie po kolei czy razem jako jakiś zbiór? pytam ponieważ z tego co słyszałem to troszkę tych zdjęć narobił :)


Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez sayan dnia: 03 Październik 2017 - 08:14


#1140 Użytkownik jest niedostępny   VSS 

  • Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 9052
  • Dołączył: So, 02 Maj 09

Napisany 03 Październik 2017 - 19:01

wrzucaj pojedynczo , no radiator ostro zapchany , widać ze chyba ma większą wilgotność powietrza w otoczeniu , a wnioskuje po tym iz nalot jest bardzo gęstej konsystencji co zazwyczaj sie widuje przy większej wilgotności klimatu albo od natłoku wentyl to dość mocno sprasował ;) ,
jaki czas użytkowania ?

  • (58 Stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych