Forum PCLab.pl: Karta Graficzna do GIER pod mój sprzęt. Jak najtańsza - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Dodaj obrazek

Otwarty

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Karta Graficzna do GIER pod mój sprzęt. Jak najtańsza Oceń temat: -----

#1 Użytkownik jest niedostępny   1301lukasz Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 14

Napisany 31 Marzec 2014 - 19:42

Witam, posiadam taki oto sprzet :

AMD Phenom X4 945 4x 3.0Ghz
Kingstone 6 GB DDR 3 1600MHz
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
Dysk Samsung 500GB
Be Quiet! Pure Power L7-530W

Chce kupic karte graficzna do gier, gram w battlefiend 3, obecnie przy tym sprzecie uzywam karty Radeon HD 4850 512mb i w tej grze musze grac na minimalnych i mam czasami scinki. Chcialbym zagrac na wysokich w rozdz 1920x1080p. Nie wiem ile mussze wydac na karte dlatego zdaje sie na was, chcialbym zmiescic sie w jak najnizszej cenie. Nie ufam za bardzo radeonom bo poprzedni HD 4890 od powercolor mi sie spalil. Myslalem nad GeForcem GTX 650Ti. co o tym myslicie? odpale takze Battlefield 4 na tym sprzecie i karcie? moze cos innego polecacie? Prosze o pomoc, nie chcialbym wydac wiecej niz 500zl.

#2 Użytkownik jest niedostępny   mati17 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 6156
  • Dołączył: Pt, 21 Sie 09

Napisany 31 Marzec 2014 - 19:45

Jeśli gtx650ti to tylko boost, spokojnie odpalisz na niej bf4 w średnich ustawieniach przy znośnym fpsie.

#3 Użytkownik jest niedostępny   leven Ikona

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10364
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 31 Marzec 2014 - 19:50

Tu masz fajną kartę do 500 zł, tylko napisz do nich, czy się czasem nie pomylili i nie jest to 750 bez Ti:

TechPlanet - karty graficzne - GTX 750Ti Gainward.

Link nie chce działać na forum :P

Ten post był edytowany przez leven dnia: 31 Marzec 2014 - 19:51


#4 Użytkownik jest niedostępny   rodrigos Ikona

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 22
  • Dołączył: Wt, 28 Sty 14

Napisany 31 Marzec 2014 - 20:14

ty tak z siebie? czy też pracujesz jako naganiacz ,wszedzie reklamę walisz:)

#5 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7896
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 31 Marzec 2014 - 20:17

HD7770 lub lepiej R7 260X gigabajta lub Sapphire w zupełności Ci wystarczy, więcej do niepodkręconego phenoma nie wkładaj. Do BF proponowałbym jeszcze wycisnąć z niego z 3600 to będziesz miał mniejsze spadki Fpsów.

#6 Użytkownik jest niedostępny   leven Ikona

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10364
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 31 Marzec 2014 - 20:22

Zobacz postrodrigos, o 31 Marzec 2014 - 21:14, napisał(a):

ty tak z siebie? czy też pracujesz jako naganiacz ,wszedzie reklamę walisz:)


Polecam co najlepsze :)

A w cenie 465 zł nie ma nic lepszego od 750Ti.

To nie moja wina, że te karty są tak cenione... same plusy.

Przecież nie polecę karty pokroju 260X, która jest zwykłym gorącym kotletem z ponad 100 Watowym poborem mocy, sporo słabszej wydajności, i nie ma tego co ma Nvidia, a cena podobna.

Ten post był edytowany przez leven dnia: 31 Marzec 2014 - 20:22


#7 Użytkownik jest niedostępny   1301lukasz Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 14

Napisany 31 Marzec 2014 - 21:01

Kazdy podal co innego. Czyli nie oplaca sie dokladac do 650Ti czy tego 750 tylko kupic Radeona HD7770 czy co bo juz w takim razie nie wiem sam, chce jak najwiecej wyciagnac z mojego PC ale niekoniecznie go podkrecac

#8 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7896
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 31 Marzec 2014 - 21:04

Zobacz post1301lukasz, o 31 Marzec 2014 - 22:01, napisał(a):

Kazdy podal co innego. Czyli nie oplaca sie dokladac do 650Ti czy tego 750 tylko kupic Radeona HD7770 czy co bo juz w takim razie nie wiem sam, chce jak najwiecej wyciagnac z mojego PC ale niekoniecznie go podkrecac

R7 260X będziesz zadowolony, 750 jest za słaba, a 750Ti jest nierówna w zalezności od gry.

#9 Użytkownik jest niedostępny   1301lukasz Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 14

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 05:25

Ok dzieki mefisto777, czyli w tej cenie to najlepiej radeon tak? a mozecie pomoc czy http://www.esc.pl/pr...oducts_id=58593 czy http://www.esc.pl/pr...oducts_id=59110 . Jest jakas roznica pomiedzy Sapphire a Gigabyte? Obie sa podkrecone z tego co widze ale Gigabyte daje 3 lata gwarancji. Jeszze jedno pytanie - czy ta karta R7 260X jest lepsza od mojego spalonego Radeona HD 4890?

EDIT : moze dolozyc do wersji 2GB tej karty? oplaca sie? roznica 30-40 zł -> http://www.esc.pl/pr...oducts_id=57642

Ten post był edytowany przez 1301lukasz dnia: 01 Kwiecień 2014 - 05:27


#10 Użytkownik jest niedostępny   Tritex Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 994
  • Dołączył: Nd, 03 Kwi 11

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 07:53

Patrząc pod kątem najnowszych gier , dx , poboru prądu , temperatur , itp itd , to tak jest lepsza .
Jak 1GB http://www.agito.pl/...-84-929971.html , jak koniecznie 2GB http://www.agito.pl/...-84-929847.html .

#11 Użytkownik jest niedostępny   1301lukasz Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 14

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 10:11

Zobacz postTritex, o 01 Kwiecień 2014 - 07:53, napisał(a):

Patrząc pod kątem najnowszych gier , dx , poboru prądu , temperatur , itp itd , to tak jest lepsza .
Jak 1GB http://www.agito.pl/...-84-929971.html , jak koniecznie 2GB http://www.agito.pl/...-84-929847.html .



Ok dzieki za pomoc. Jest roznica jakas między hd7770 a r7 260x w grach? Bo ceny widze podobne ale hd7770 widze mozna za 350 juz kupić w tym sklepie gdzie chce zakupic karte.

#12 Użytkownik jest niedostępny   kielon5 Ikona

  • Kto pyta, nie błądzi.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19938
  • Dołączył: Nd, 25 Lip 10

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 10:41

Jeśli masz te 500 zł, to może jednak skusisz się na GTX750Ti, do tego sprzętu, będzie w sam raz. Nie widzę sensu oszczędzenia 50 zł, skoro możesz jednak dostać wydajniejszą kartę.

#13 Użytkownik jest niedostępny   1301lukasz Ikona

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Pn, 31 Mar 14

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 15:01

Jesli mialbym kupic HD7770 to za gotowke, jesli R7 260X lub tego GTX 750Ti to na raty wolalbym rozlozyc, problem w tym ze na x-kom.pl ta karta (GTX 750Ti, kosztuje prawie 580zl) to juz 200 zl wiecej od HD7770, a roznica jest az tak wielka w wydajnosci zeby tyle doplacac? oplaca sie pod moj sprzet taka karte czy jaki bedzie ostatecznie najlepszy wybor pod moj sprzet -> niska cena / wydajnosc

#14 Użytkownik jest niedostępny   kielon5 Ikona

  • Kto pyta, nie błądzi.
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 19938
  • Dołączył: Nd, 25 Lip 10

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 16:07

580 zł za GTX750Ti, to już trochę przesada i faktycznie jej wydajność, nie jest tyle warta. W takim razie, dołóż do R7 260x. W tym przypadku, warto dołożyć te 90 zł, względem 7770.

Ten post był edytowany przez kielon5 dnia: 01 Kwiecień 2014 - 16:07


#15 Użytkownik jest niedostępny   leven Ikona

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10364
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 17:53

Czyli jednak ściema była z tym GTX 750 Ti z TechPlanet za 465 zł ?

Przeglądam Allegro i karty jak by droższe, niż z przed miesiąca :lol2:

Ten Gainward kosztuje 530 zł: http://allegro.pl/ga...4114934900.html

Ten post był edytowany przez leven dnia: 01 Kwiecień 2014 - 17:53


#16 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7896
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 18:43

http://www.x-kom.pl/...28bit-lite.html

Przed chwilą zamówiłem, może do końca tygodnia ją dostanę (odbiore osobiscie w częstochowie), a to jest odpowiednik HD7770.

Ten post był edytowany przez mefisto777 dnia: 01 Kwiecień 2014 - 18:44


#17 Użytkownik jest niedostępny   leven Ikona

  • ********
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 10364
  • Dołączył: So, 10 Kwi 10

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 18:48

Do czego to chcesz zamontować ?

9600 GT umarła ?

#18 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7896
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 18:57

Niet do:

Cytuj

i5 4440
Gigabyte GA-B85M-D3H
Corsair VS 450W
Zalman ZM-T4
WD 1TB 7200obr. 64MB BLUE
2x Kingston 4096MB 1600MHz HyperX Blue CL9

Akurat było zapotrzebowanie, tylko musiałem rozbić zamówienie na 2 sklepy, a wczoraj jeszcze nie było HD7770 w x-kom i komputroniku w dobrej cenie. Dzisiaj XFX z jednym wentylatorem jest na wyprzedaży w komputro za 349zł, 3 lata gwarancji to dość mocny argument. Tylko oczywiście w komputroniku jest jeszcze gra słów pod tytułem "rezerwacja w salonie" czyli próba uniknięcia zwrotu 10 dniowego. "Dziki kraj", teraz się nie zawiera umowy kupna sprzedaży, tylko rezerwuje sprzęt wpłacając pieniądze :E

Jak 9600 Padnie to kupiłbym prędzej HD6670 lub 6770 bo Simsy na tym i tak śmigają.

Ten post był edytowany przez mefisto777 dnia: 01 Kwiecień 2014 - 18:58


#19 Użytkownik jest niedostępny   ShaDow_Pro Ikona

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 613
  • Dołączył: So, 05 Paź 13

Napisany 01 Kwiecień 2014 - 19:24

JA polecę autorowi troszkę dołożyć do http://www.esc.pl/pr...oducts_id=60055

#20 Użytkownik jest niedostępny   mefisto777 Ikona

  • Uzależniony od forum
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7896
  • Dołączył: Nd, 04 Lis 07

Napisany 03 Kwiecień 2014 - 19:09

Mam wyżej wymienionego Asusa, leciutko chłodniejszy od poprzedniego gigabajta, wykrywany praktycznie jako HD7770, niesłyszalny, a cena już wzrosła :P

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych