Forum PCLab.pl: [Poradnik] Jak naprawić błąd 0xc000007b - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

  • (8 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Poradnik] Jak naprawić błąd 0xc000007b Oceń temat: ***** 13 Głosów

#21 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 27 Grudzień 2015 - 18:59

Pokaż nowy log.

#22 Użytkownik jest niedostępny   Mefyu 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 15

Napisany 27 Grudzień 2015 - 21:52

http://www.speedysha...27-214950116.7z

#23 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 27 Grudzień 2015 - 23:16

Spróbuj znaleźć log
Microsoft Visual C++ 2010 x86 Redistributable Setup_20151227_214950116-MSI_vc_red.msi.txt


#24 Użytkownik jest niedostępny   Mefyu 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 15

Napisany 28 Grudzień 2015 - 12:48

Znalazłem: http://speedy.sh/za9...I-vc-red.msi.7z

#25 Użytkownik jest niedostępny   Mefyu 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 7
  • Dołączył: Nd, 27 Gru 15

Napisany 30 Grudzień 2015 - 19:04

@MitycznyJeż
Dobra zainstalowałem już wersje vc 2010 x86 i 64 ale gra dalej nie działa

Ten post był edytowany przez Mefyu dnia: 01 Styczeń 2016 - 23:04


#26 Użytkownik jest niedostępny   JacobFly 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 25 Mar 16

Napisany 25 Marzec 2016 - 17:54

d) Ręcznie (przez np. eksplorator plików) usuwamy wadliwe pliki bądź zmieniamy ich nazwę/przenosimy je.
:exclam: Uwaga! Jeżeli nasza aplikacja jest 32bitowa, to wbrew temu co jest napisane problematyczny plik nie znajduje się w system32, a w syswow64. :exclam:

Ale co robić w takiej sytuacji, kiedy kikadziesiat plikow jest wadliwych, a zaledwie kilka ok - w moim przypadku to chyba nie tedy droga, możesz pomóc?
(wszystkkie są x64 a gra 32 ;/ )

#27 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 25 Marzec 2016 - 18:23

Skoro prawie wszystkie są x64, to pewnie użyłeś 64bitowej wersji dependency walkera. Dlaczego?

#28 Użytkownik jest niedostępny   Luthers 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pn, 28 Mar 16

Napisany 28 Marzec 2016 - 00:36

Mam problem, a mianowicie, świeci mi się na czerwono teraz jedynie

c:\windows\system32\MSVCR100.DLL

oraz

c:\windows\system32\MSVCP100.DLL

Usunięcie plików nie pomaga, mimo usunięcia pliki nadal świecą się na czerwono. Uaktualniałem Visualy C++ pod wersję 64 bitową. Dodam na koniec, że wszystkie pliki w Dependecy Walkerze są x86, oprócz tych plików, które są na x64.

Mój błąd - problem już rozwiązany. Dzięki wielkie za mega poradnik. (:

#29 Użytkownik jest niedostępny   Algade 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Nd, 03 Lip 16

Napisany 03 Lipiec 2016 - 09:35

Bardzo przydatny poradnik.
Chwała za dobry poradnik :)

Dziękuję :)

#30 Użytkownik jest niedostępny   ThomasPit 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 03 Sie 16

Napisany 03 Sierpień 2016 - 18:17

Witam, dziękuję za poradnik. Dostrzegłem już swoje błedy, obecnie podświetla mi na czerwono jeden plik- MSVCP100.DLL

Niestety nie mogę go odnaleźć, żeby usunąć.zmienić nazwę. Co mam zrobić w takiej sytuacji?

Ten post był edytowany przez ThomasPit dnia: 03 Sierpień 2016 - 18:43


#31 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 03 Sierpień 2016 - 22:49

Na pewno szukasz tam gdzie powinieneś?
Podaj bitowość programu z którym masz problem i w którym folderze szukasz tej DLL.

#32 Użytkownik jest niedostępny   weynrooney 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 12

Napisany 28 Październik 2016 - 18:19

Witam
Bardzo proszę o podpowiedz jak usunąć te pliki???
Win 7 64bit

Załączone pliki


Ten post był edytowany przez weynrooney dnia: 28 Październik 2016 - 18:24


#33 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 28 Październik 2016 - 18:21

Ale chcesz usuwać te pliki których nie ma, czy te które są poprawne? :hmm:

#34 Użytkownik jest niedostępny   weynrooney 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 12

Napisany 28 Październik 2016 - 19:15

te zaznaczone na czerwono

#35 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 28 Październik 2016 - 19:26

Wiem że późna pora ale postaraj się czytać ze zrozumieniem otrzymywane komunikaty, tym bardziej że są one częściowo po polsku.

Czytamy też sam poradnik:

Cytuj

W tabelce na środku klikamy nagłówek kolumny "CPU" tak, aby zawartość posortowała się względem tej wartości.
Ignorujemy nieznalezione pliki - ich brak nie powoduje żadnych błędów, to normalna sytuacja dla większości aplikacji.
Znajdujemy wszystkie pozycje, których wartość CPU jest widoczna na czerwono


Na podesłanym przez Ciebie screenie nie ma niczego, co miałoby czerwoną wartość w kolumnie cpu.

#36 Użytkownik jest niedostępny   weynrooney 

  • Dyskutant
  • PipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 24
  • Dołączył: Cz, 06 Gru 12

Napisany 29 Październik 2016 - 16:47

Wielkie przepraszam moj błąd.Temat do zamkniecia po dokladnym kolejnym przerobieniu poradnika naprawilem błąd. Wielkie dzieki Jestes Pan Wielki!!!!!!pozdrawiam

#37 Użytkownik jest niedostępny   MariaNetka 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 30 Lis 16

Napisany 30 Listopad 2016 - 17:46

Em... Czy mógłbyś wytłumaczyć jak najprościej ostatni punkt? Byłabym baaaardzo wdzięczna? :)

#38 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 30 Listopad 2016 - 23:41

@MariaNetka
W sensie etap? No już jest prosto, ale można próbować jeszcze prościej...

Na przykładach:
Brakuje msvcr110.dll? -> visual c++ redist 2012
Brakuje d3dx9_35.dll? -> directX
Brakuje X(cośtam).dll? -> (raczej) directX

i tak dalej. Oczywiście nie wszystko podpasuje do wzorca który napisałem w poradniku - wtedy poszukaj w google od czego jest dana dll'ka, albo po prostu zapytaj :)

#39 Użytkownik jest niedostępny   XdEk 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wed, 18 Sty 17

Napisany 18 Styczeń 2017 - 17:20

Mam prawie wszystko na czerwono, jak mogę to naprawić ?

#40 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21004
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 18 Styczeń 2017 - 20:01

Przeczytać dokładniej poradnik ;)
Serio - jeżeli ktoś mówi że ma wszystko na czerwono, to prawie zawsze użył złej wersji dependency walkera.

  • (8 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

4 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych