Forum PCLab.pl: [Poradnik] Jak naprawić błąd 0xc000007b - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty
  • (8 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

[Poradnik] Jak naprawić błąd 0xc000007b Oceń temat: ***** 13 Głosów

#41 Użytkownik jest niedostępny   kcgm 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Pt, 03 Mar 17

Napisany 03 Marzec 2017 - 21:26

A co jeżeli wadliwy plik to api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll? Potraktowałem to jako "110", ale po pobraniu redistu 2012 mam komunikat "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono api-ms-win-crt-runtime-l1-1-0.dll". Gdzie w takim razie mogę znaleźć odpowiednią wersję tego pliku?

EDIT: DirectX też nic nie daje

EDIT2: Ok, już nieaktualne, znalazłem sposób. Jakby ktoś miał podobny problem to korzystałem z tego filmu: https://www.youtube....h?v=ceALq12IdnI

Ten post był edytowany przez kcgm dnia: 03 Marzec 2017 - 23:35


#42 Użytkownik jest niedostępny   symbioza 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: So, 08 Kwi 17

Napisany 08 Kwiecień 2017 - 14:34

Witam,zrobiłem wszystko zgodnie z początkową instrukcją to mój błąd transformował w :

"0xc0000005" .... HELP .

#43 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 08 Kwiecień 2017 - 23:03

@symbioza

To bardzo ogólny błąd - jeżeli pojawia się on w różnych momentach i bez większych reguł, to zwykle to problem z pamięcią ram. Jeżeli jednak wyskakuje zawsze w tym samym momencie i jest deterministyczny - zwykle chodzi o błędne ustawienia danego programu / problem z bibliotekami zewnętrznymi / inne.

Niestety, ale bez konkretów nic nie da się zaradzić. To tak jakbyś zadzwonił do lekarza i powiedział "panie doktorze! boli mnie!" i nic więcej. Słabo przydatne, nie?
Używany system, obecne w nim service packi, wersje sterowników, aplikacja z którą jest problem... i wszystko co związane i przychodzi do głowy.

#44 Użytkownik jest niedostępny   lech14 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Cz, 20 Lip 17

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:30

Co jeżeli żadna wartość CPU 64 nie jest zaznaczona na czerwono?

#45 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:39

Możliwe że sprawdza się zależności nie tego pliku wykonywalnego co trzeba.

#46 Użytkownik jest niedostępny   lech14 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Cz, 20 Lip 17

Napisany 21 Lipiec 2017 - 13:49

Niestety jestem pewny, że dobry plik sprawdzam. Za to w kolumnie Link Checksum dwa numery są na czerwono przy 64(nie wiem czy to ma znaczenie), poza tym wszystkie 86 są na czerwono. Mam system x64.

#47 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 21 Lipiec 2017 - 14:27

Wygeneruj plik DWI i podrzuć go :)

#48 Użytkownik jest niedostępny   lech14 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 3
  • Dołączył: Cz, 20 Lip 17

Napisany 22 Lipiec 2017 - 11:52

Jest to plik .exe startujący tę nową grę Hang of Gods jeżeli to ma znaczenie. I zaznaczam, że mam aktualne sterowniki do karty graficznej i wszystkie aktualne c++ visuals i .NET. Pokazuje mi, że nie mogę załączyć takiego rodzaju pliku więc jest tu: http://insomnia.cba.pl/tactics.dwi

Ten post był edytowany przez lech14 dnia: 22 Lipiec 2017 - 11:56


#49 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 22 Lipiec 2017 - 12:06

Nie masz nawet SP1. Aktualizacja systemu to rzecz w pierwszej kolejności do zrobienia.

#50 Użytkownik jest niedostępny   Dregnad 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 31 Paź 17

Napisany 31 Październik 2017 - 12:14

Mam problem bo zrobiłem to i okazała się, że tylko 3 są dobre co mam wtedy zrobić? :(

#51 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 31 Październik 2017 - 23:42

Zwykle to oznacza że użyło się złej wersji depwalkera... ;)

#52 Użytkownik jest niedostępny   macius300493 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 28 Gru 17

Napisany 28 Grudzień 2017 - 14:06

Witam. Jestem nowym użytkownikiem dlatego chciałbym się przywitać :)

Przepraszam za odkopanie tematu ale na temat oprogramowania i naprawy komputera jestem zielony. Zrobiłem wszystko tak jak w poradniki i wyszło mi takie coś (załącze zdjęcie) co ja mam teraz zrobić, bo nie wiem. Ściągnąłem plik d3dx9_34 i wrzuciłem do sys32 i sysWoW64 i dalej jest podświetlone na czerwowo. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź ale bardzo mi zależy aby pograć w tę grę :D

Załączone pliki



#53 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 28 Grudzień 2017 - 15:18

Nie czaję. Najpierw przeczytałeś poradnik, a następnie zrobiłeś dokładnie to, czego nie powinno się robić? 8:E
Wywal tą DLL którą wklejałeś do katalogów systemowych i katalogu gry, a następnie przeinstaluj directx.

#54 Użytkownik jest niedostępny   macius300493 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 2
  • Dołączył: Cz, 28 Gru 17

Napisany 28 Grudzień 2017 - 15:50

Zobacz postMitycznyJeż, o 28 Grudzień 2017 - 15:18, napisał(a):

Nie czaję. Najpierw przeczytałeś poradnik, a następnie zrobiłeś dokładnie to, czego nie powinno się robić? 8:E
Wywal tą DLL którą wklejałeś do katalogów systemowych i katalogu gry, a następnie przeinstaluj directx.



Tutaj dodaje jeszcze plik z programu http://www100.zippys...i3vKV/file.html

Ps. Dobra problem rozwiązany :) Zrobiłem tak jak kazałeś i wszystko jest ok :) Bardzo dziękuje za pomoc :)

Ten post był edytowany przez macius300493 dnia: 28 Grudzień 2017 - 15:55


#55 Użytkownik jest niedostępny   jw3002 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 1
  • Dołączył: Wt, 02 Sty 18

Napisany 02 Styczeń 2018 - 21:35

d) Ręcznie (przez np. eksplorator plików) usuwamy wadliwe pliki bądź zmieniamy ich nazwę/przenosimy je.
:exclam: Uwaga! Jeżeli nasza aplikacja jest 32bitowa, to wbrew temu co jest napisane problematyczny plik nie znajduje się w system32, a w syswow64. :exclam:


Przy usuwaniu pliku wyskakuje: "Potrzebujesz uprawnień do tej akcji. Uzyskaj Uprawnienia od TrustedInstaller w celu wprowadzenia zmian w tym pliku". Jak to obejść ? Dodam że pracuje na systemie win 10 i pomimo że ten poradnik jest sprzed 4 lat, to Pan jest ostatnią deską ratunku. Prawie na pewno namieszałem coś w plikach ddl. Mój problem to własnie błąd origin.exe.

Proszę o odpowiedź!

#56 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 03 Styczeń 2018 - 17:10

Taki komunikat dostaje się przy próbie usunięcia plików które są częścią systemu. A te raczej są ok ;)
Zarzuć DWI - możliwe że w Twoim konkretnym przypadku trzeba coś zrobić więcej bądź inaczej.

#57 Użytkownik jest niedostępny   bartas77k 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 4
  • Dołączył: Nd, 20 Mar 11

Napisany 18 Styczeń 2018 - 21:09

Autorze watku jak bedziesz w gdansku masz u mnie duzo piwo !

walczylem z tym 2 ponad godziny

wyskakiwal mi blad z pilkiem ...dll"120"

w moim wypadku wystarczylo zainstalowac visual c++ redist 2013

#58 Użytkownik jest niedostępny   NexaT 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wed, 24 Sty 18

Napisany 24 Styczeń 2018 - 21:10

Mam Coda 4 i na poczatku wyskakiwal blad ze brak d3dx9_34.dll wiec go pobralem i wtedy po wrzuceniu go do folderu z gra blad sie zmienia na ten z którym wszyscy tutaj walczymy. zrobilem tak jak w poradniku i wtedy na czerwono pokazywal sie wlasnie ten plik d3dx9, wiec go usunalem i ponownie powtorzylem kroki ale teraz zaden plik w CPU nie jest na czerwono. jedynie plik iw3sp.exe czyli do uruchamiania gry swieci sie na czerwono w polu linkchecksum.

dodam, ze przed tym jak tutaj trafilem to przegladalem poradniki z yt i podmienialem pliki systemowe, na szczescie tylko kilka, oto one;
system32
mfc100.dll
mfc100u.dll
msvcp100.dll
msvcr100.dll
xinput1_3.dll

syswow64
msvcp100.dll
msvcr100.dll
msvcr100_clr0400.dll
xinput1_3.dll

ale w syswow podmienilo tylko 1 chyba, bo pozniej wyskakiwal blad ze nie mam uprawnien mimo ze bylem na adminie. ale czytalem i sporo osob ma taki problem. powinienem przeinstalowac direct jeszcze raz? prosze o rady co krok po kroku zrobic.

#59 Użytkownik jest dostępny   MitycznyJeż 

  • w domu zostaJEŻ - koronę zatrzymuJEŻ
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 21007
  • Dołączył: So, 12 Kwi 14

Napisany 24 Styczeń 2018 - 21:31

Wywalasz wszystko co ręcznie wrzucałeś do katalogów systemowych.
Do katalogu gry też się nic nie dodaje.
Później czysta instalacja dx, a także visual c++ redistów (bo w ich plikach też grzebałeś).

#60 Użytkownik jest niedostępny   NexaT 

  • Małomówny
  • Pip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5
  • Dołączył: Wed, 24 Sty 18

Napisany 24 Styczeń 2018 - 21:59

a skad pobrac directa 12? bo jest jeden link z komputerswiat ale w komentarzach piszą ze zawirusowany. ten link z microsoftu bedzie dobry?

https://www.microsof...aylang=en&id=35

  • (8 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostania »
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

3 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych