Nigdy nie grałem w żadnego SH ale z tego co zobaczyłem po pierwszej godzinie to straszne drewno ta gra ? Druga sprawa graficznie bliżej jej do The Last of Us Remake bo obok Alana Wake 2 to nawet nie leżało.
W pomieszczeniach jest płynnie ale na zewnątrz mam stutter pomimo 120 klatek z DLSS na jakość i cieniami na medium, reszta wszystko ON/High.
Dam jej jeszcze godzinę bo tyle mam darmowego grania ale raczej się nie polubimy.
Nic ręcznie nie ustawiałem co do procka (nie wiem jak się za to zabrać szczerze mówiąc - płyta jednak stosunkowo uboga w ustawienia, jedynie w ustawieniach AMD można poustawiać, ale jakoś się....boję ) - wybrałem więc jedynie schemat "TJ max 85 stopni curve -30" Poniższy wynik jest przy 150-160W i procek nie wskakuje na maksymalny boost, a temp. oczywiście od razu dobija do 85 stopni.(chłodzenie - silver monkey stormy)
W BIOSie odpalić XMP/EXPO jak w każdym komputerze. W Windowsie zainstalować sterownik chipsetu, ponownie - jak wszędzie. Oficjalnie NAvis F360 wspiera AM5.
Nic nie przewidziałeś. Przypomnę ci, że to ty zacząłeś pisać o tym, że Intel jest zaorany. Ja ci tylko udowodniłem, że idiotyczne jest wyciąganie takich wniosków na podstawie wydajności raptem w 2 grach.
Okaże się dopiero jak będą dostępne testy. Tak samo w przypadku nowych procesorów AMD.
Czemu mi o tym piszesz?