Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dravic

Monitor za 1000~~ zł (1080p, poprzedni monitor miał 20")

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bardzo serdecznie!

Otóż zdarzyło się, że wszedłem w wiek dorosłości i jak to bywa z młodzieżą nie zamierzam otrzymanych pieniędzy trzymać w skarpecie zbyt długo. Jestem nierozważnym młodzieńcem więc pieniądze chciałbym wydać na komputer i inne rozpusty tego pokroju.

W związku z tym, mam potrzebę kupienia nowego monitora. Potem pomyślę nad usprawnieniem komputera.

Cały budżet jest spory bo 3000zł, karte graficzną mam GTX 660 także mysle ze tutaj zadnych upgrejdow nie zrobię.

Monitor najlepiej chyba FULL HD 1920x1080, ale kompletnie nie znam sie na tym biznesie. Jaką matryce wybrac? Z dwa lata temu lecialbym w IPS jakiś, a jak to wyglada w 2015 roku? Jakie modele? Jacy producenci sa warci uwagi?

Obecnie korzystam z tego oto monitora:

LG Flatron L2000CE 20 cali

W zwiazku z tym ze jestem przyzwyczajony do 20", wszystko zdzierżę. Ale moge sie przestawic na jakis 24" powiedzmy jesli takowy zaproponujecie.

Miejsce na biurku jest na jakiś większy monitor jeśli warto, natomiast ograniczeniem bylaby rozdzielczosc, gdyż markowe 1440p to chyba spory wydatek (aby 27+ cali mialo sens to 1440p musi chyba być, a ile takie monitory kosztuja? moze sie skusze). Pozostaniemy przy 1080p zapewne.

Budżet totalny 3000zł ale im mniej wydam tym więcej zostanie na inne wydatki np. jakiś i5 i płyta główna, ssd, myszka, klawiatura etc.

W związku z tym, że budżet jest elastyczny, to mogę wydać więcej lub mniej, ale powiedzmy:

Monitor za jakiś 1000zł? nie wiem po ile stoją porzadne modele z matrycami które polecicie, byc może drożej? Załóżmy że mogę doplacic jesli warto.

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do 1000 to chyba najlepiej jakiś dell jak np U2414H albo jeśli wolisz 16:10 to DELL U2412M może warto nawet nieco podwyższyć budżet i wybrać jakiegoś eizo ? Monitor to najważniejszy element

całego zestawu i naprawdę nie warto na nim oszczędzać bo od niego w największym stopniu zależy komfort użytkowania komputera. Śmiać mi się chce jak często widzę tutaj składane wypasione zestawy z samą grafiką gtx 970 za 1500zł i do tego jakiś tani marketowiec za 500zł jako monitor :lol2:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano właśnie

co sugerowałbyś gdyby budżet zwiększyć do 1500zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...