Forum PCLab.pl: Thermaltake Contac 39 i G3258 - Forum PCLab.pl

Skocz do zawartości

Otwarty

Ikona Ostatnio dodane tematy

Ikona Najnowsze pliki

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Thermaltake Contac 39 i G3258 Czyli unboxing chłodzenia i podkręcanie G3258.

#21 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5984
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 05 Marzec 2015 - 14:48

Zobacz postjoszihere, o 05 Marzec 2015 - 14:24, napisał(a):

Masz foto przy ustawieniach default z biosu, 1V równo żeby utrzymać 3,2GHz:
http://i.imgur.com/3c6hOy8.jpg Było podane w 1 poscie.
Uwierz mi, że nie - były gorsze przypadki, gdzie nie mogli wejść na 4,3GHz nawet przy 1,4V. To jest powiedzmy.. średnia sztuka.



Jeśli ty masz w biosie 1V na 3,2 Ghz to masz podobną szt do mojej.

Sprawdź 4 GHz


Dodaj obrazek

#22 Użytkownik jest niedostępny   joszihere 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 257
  • Dołączył: So, 18 Sie 12

Napisany 05 Marzec 2015 - 15:00

Zobacz postaviator_pl, o 05 Marzec 2015 - 14:30, napisał(a):

U mnie na alpine 11pro za 30zl idzie 4,2Ghz przy 1,25v. I po co wyzej go meczyc? Uzysk prawie zaden a problemow co niemiara. Lepiej zainwestowac juz w starego i5 2400 i za 400 miec 4 rdzenie. Bicie piany z 4,5ghz jest hmmm niespecjalne. Prawie kazdy dochodzi do 4,2-4,4 nawet z boxem a zeby miec spokojne tempy od 4,5ghz w gore trzeba skalpowac cpu. Jest to ogolnie przecietny procesor. Oplacalny ale i tak przecietny. Docelowy osprzet do g3258 musi byc tani zeby wyszla oplacalna platforma bo tak to mozna kupic lepszy sprzet po prostu


No i się ciesze z Twojego wyniku. Po co go wyżej męczyć? A czemu nie? Przecież nie będę użytkował tego procesora 10 lat, tylko max. rok, dwa i przechodzę na i5k. Tak, już inwestuję w starego i5 2400 który jest na socket 1155 a aktualny config już mam około rok. Już mi się chce cofać w platformach, lecę. Sugerujesz może, że nie powinienem w ogóle kupować takiego chłodzenia za 40zł? Przecież to była taka okazja, że każdy by wziął. To chłodzenie starczy mi na lata. Mam spokojne temperatury na 4,5GHz, bo nawet na napięciu 1,38V w grach mam max. 65C. To dużo? Wątpię. Przeciętny procesor - racja, ale więcej mi na razie nie potrzeba, w najnowsze gry mogę grać, a nie jestem jakimś wymagającym graczem co gra w same najnowsze produkcje. Nie wiem czemu tak na mnie naskoczyłeś, skoro nic Ci nie zrobiłem. :)



Zobacz postDoamdor, o 05 Marzec 2015 - 14:48, napisał(a):

Jeśli ty masz w biosie 1V na 3,2 Ghz to masz podobną szt do mojej.

Sprawdź 4 GHz


Dodaj obrazek


Już sprawdzam, daj mi chwilę.

#23 Użytkownik jest niedostępny   joszihere 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 257
  • Dołączył: So, 18 Sie 12

Napisany 05 Marzec 2015 - 15:45

A więc sprawdziłem. Przy taktowaniu 4GHz i napięciu na auto, ciągnie 1,2V równo: http://i.imgur.com/WvJ8SMn.jpg
Przy ręcznym ustawieniu, przy 1,125V był BSOD, dopiero stabilnie było na 1,13V: http://i.imgur.com/eE80hCQ.jpg
Well.. trochę różnią się wyniki :D
Szczególnie, że na 1V mam stabilne 3,2GHz, w końcu to siedziało na auto, nie wiem. Po prostu chyba słaba sztuka :D

Ten post był edytowany przez joszihere dnia: 05 Marzec 2015 - 20:51


#24 Użytkownik jest niedostępny   aviator_pl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 527
  • Dołączył: Pt, 27 Cze 14

Napisany 05 Marzec 2015 - 20:31

:E :E :E :E

Chcesz se zmierzyć powers, kup se miernik poboru powers :E

#25 Użytkownik jest niedostępny   joszihere 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 257
  • Dołączył: So, 18 Sie 12

Napisany 05 Marzec 2015 - 20:51

Niezły z Ciebie troll. W sensie, zastanawiam się czemu jeszcze tutaj piszesz, skoro już i tak się wystarczająco poniżyłeś :D

#26 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5984
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 06 Marzec 2015 - 00:34

Zobacz postjoszihere, o 05 Marzec 2015 - 15:45, napisał(a):

A więc sprawdziłem. Przy taktowaniu 4GHz i napięciu na auto, ciągnie 1,2V równo: http://i.imgur.com/WvJ8SMn.jpg
Przy ręcznym ustawieniu, przy 1,125V był BSOD, dopiero stabilnie było na 1,13V: http://i.imgur.com/eE80hCQ.jpg
Well.. trochę różnią się wyniki :D
Szczególnie, że na 1V mam stabilne 3,2GHz, w końcu to siedziało na auto, nie wiem. Po prostu chyba słaba sztuka :D



Gdzie kupowałeś Pentiuma ?

Zobacz postaviator_pl, o 05 Marzec 2015 - 14:30, napisał(a):

U mnie na alpine 11pro za 30zl idzie 4,2Ghz przy 1,25v. I po co wyzej go meczyc? Uzysk prawie zaden a problemow co niemiara. Lepiej zainwestowac juz w starego i5 2400 i za 400 miec 4 rdzenie. Bicie piany z 4,5ghz jest hmmm niespecjalne. Prawie kazdy dochodzi do 4,2-4,4 nawet z boxem a zeby miec spokojne tempy od 4,5ghz w gore trzeba skalpowac cpu. Jest to ogolnie przecietny procesor. Oplacalny ale i tak przecietny. Docelowy osprzet do g3258 musi byc tani zeby wyszla oplacalna platforma bo tak to mozna kupic lepszy sprzet po prostu


Głowa do góry nie jest tak źle, jak piszą. Dodaj obrazek Ja się pozbyłem i7, żeby korzystać z Pentiuma. :E

Dodaj obrazek

Ten post był edytowany przez Doamdor dnia: 06 Marzec 2015 - 00:35


#27 Użytkownik jest niedostępny   joszihere 

  • Gaduła
  • PipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 257
  • Dołączył: So, 18 Sie 12

Napisany 06 Marzec 2015 - 00:53

Dobra, jednak trochę musiałem źle ustawić ustawienia że mi 1V pokazało w cpu-z przy fabrycznych ustawieniach. Ustawiłem teraz i moje VID wynosi 1,105V. To sporo z tego co wiem. Pentium był kupowany w morelach.

#28 Użytkownik jest niedostępny   Doamdor 

  • Uzależniony od informacji
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 5984
  • Dołączył: Cz, 23 Lut 06

Napisany 06 Marzec 2015 - 01:20

Zobacz postjoszihere, o 06 Marzec 2015 - 00:53, napisał(a):

Dobra, jednak trochę musiałem źle ustawić ustawienia że mi 1V pokazało w cpu-z przy fabrycznych ustawieniach. Ustawiłem teraz i moje VID wynosi 1,105V. To sporo z tego co wiem. Pentium był kupowany w morelach.


No to trafiła Ci się kiepska szt. :kwasny: Ja swojego nabyłem w X-KOM i chyba tam zakupie też nową i5/i7 jak będzie premiera procesorów 14nm. :E

#29 Użytkownik jest niedostępny   aviator_pl 

  • Orator
  • PipPipPipPip
  • Grupa: Forumowicze
  • Postów: 527
  • Dołączył: Pt, 27 Cze 14

Napisany 06 Marzec 2015 - 16:23

Zobacz postDoamdor, o 06 Marzec 2015 - 00:34, napisał(a):


Głowa do góry nie jest tak źle, jak piszą. Dodaj obrazek Ja się pozbyłem i7, żeby korzystać z Pentiuma. :E



No ja też miałem i5 xeony itd. i zostałem na G3258 właśnie dlatego bo NIE potrzebowałem mocy.

  • (2 Stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych