Policjant pewnie nic nie zrobi bo nawet mu się nie będzie chciało , ale jak Onet założy ci sprawę w sądzie wraz z użytkownikami forum to za stalking, udostępnianie danych osobowych(RODO) itd. to tak do 5 lat ci grozi + wysokie kary pieniężne.
Jak przyjdzie list z sądu to mamusia cię z domu wywali Jeszcze tak dalej się baw i się doczekasz
temperatury bez zmian , w porównaniu do zwykłych padów ek dodawanych do bloku , czy deepcool 6W/mK , ale i mazidło wziąłem najtańszą opcję , hy234 , są jeszcze hy236 (niby 6W/mK)
opakowanie 100g na moje oko zawiera z 50g pasty , a starczy to na dwie 4090 do obsmarowania , pierwszy raz zakładałem więc nawaliłem tego dużo za dużo i potem jak ponownie kartę otworzyłem to wybierałem nadmiar szpatułką i z powrotem do kubeczka , dobre jest to że wydaje się że po demontażu chłodzenia można użyć tej mazi ponownie , jak będzie z czasem to będę zdawał relację , pilnie obserwuje wskazania temperatur (praktycznie tylko na pamięciach , bo vrm karty nie widzę ) , coś niepokojącego zauważę to będę reagował
pozytywne jest to że łatwo się to aplikuje , ja dodatkowo skorzystałem z tipa znalezionego w sieci i przed aplikacją pasta trafiła do lodówki na 2h , wtedy łatwo da się u turlać kuleczki i aplikować na kartę , nie ma pierniczenia z docinaniem na wymiar , pilnowaniem grubości i zrywaniem foli - co mnie zawsze denerwowało , wychodzi taniej bo nie trzeba kupować kilku opakowań padów o różnej grubości , z których i tak część odpada na ścinki , a przy ściąganiu często gęsto te pady się rozrywały , ponadto okleiłem cewki karty ze wszystkich stron , nie wycisza to karty , ale powoduje że te wysokie denerwujące tony nie piszczą tak , są łagodniejsze dla ucha , z usuwaniem przynajmniej teraz nie ma problemów (zobaczymy po czasie) , z grubsza zbiera się szpatułką ,a resztę wacikiem z izopropyrolem
wrócę jeszcze do Honeywell-Ptm7950 , po 2 tygodniach użytkowania nie widać efektu "wypompowywania" pasty z środka rdzenia ( gdzie na zwykłych pastach już było wyraźnie to widać i na oko i na czujnikach temperatury), ale po zdjęciu chłodzenia , trzeba starą wyczyścić i założyć nową warstwę , termopad ładnie się rozpuścił na rdzeniu , zero jakiś nierówności czy placków , nigdy tak równo rozłożonego środka nie widziałem w wypadku zwykłych past, ale po ponownym założeniu bloku na starej próbce , temperatury wysokie , pierwszy raz zamówiłem mały kwadracik i po założeniu mazidła różowego na pamięci , na rdzeniu musiałem wrócić do tradycyjnej pasty bo termopad się skończył ,ale do końca tygodnia przyjdzie mi nowa porcja , tym razem wziąłem opcję max to jest zdaje się 24x12cm , starczy na lata
jeszcze jedno grubo się zastanawiam, czy asus nie stosuje tego ptm7950 na org. chłodzeniu 4090 , bo po zdjęciu bloku , odcisk wygląda dokładnie jak oryginalna pasta - kolor , ładnie równo rozłożony , nadmiar wianuszkiem wokół kształtu rdzenia i konsystencja podobna , niby jak pasta , ale taka trochę przyschnięta
Skończyłem Crisis Core - Final Fantasy VII Reunion i szczerze to średnio się bawiłem, imo najsłabszy FF w jaki grałem. Warto zagrać przed rimejkiem 7 dla backstory.
Gram obecnie w Marvel Midnight Suns i to jest o wiele ciekawsza gra.