Skocz do zawartości
edzio2678

Spalony zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam. Dzisiaj ok. godziny 12:00 postanowiłem zagrać w nowo zakupioną grę Watch Dogs. No więc ją włączam, zmieniam ustawienia na ultra i rozpoczynam rozgrywkę. Przed rozpocząciem już faktycznej rozgrywki jest taki filmik w grze. No więc go oglądam. Po chwili czuje zapach spalenizny. Zignorowałem to. Po upływie kilku sekund ekrany zgasły ( po prostu tak jakby się wyłączyły ) i dioda która podświetlała przycisk do włączania komputera zaczęła bardzo szybko migać. Postanowiłem szybko odłączyć komputer. Następnie odłączyłem komputer od monitorów itd. Nadal czułem ten dym. Zacząłem wąchać okolice zasilacz no i faktycznie ten zapach unąsił się z zasilacza. I teraz nie wiem czy zasilacz się spalił czy coś innego się stało? Jeżeli się spalił to czy nie pociągnął za sobą innych komponentów? Proszę o pomoc...

Podzespoły:

Procesor: Intel Core I5 760 2.80GHz

Płyta Główna: Gigabyte GA P55-US3L

Karta Graficzna: Gigabyte Gtx 760 OC 2GB

Pamięc Ram: 8GB DDr3

Zasilacz: Logic 510W

Dysk SSD: Kingston 120GB

Dysk Twardy: Samsung ( nie znam dokładnego modelu ale ma ok. 1TB )

Edytowane przez edzio2678

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź czy zasilacz w ogóle działa. Tu zostało to opisane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz z czarnej listy, wiec nie dziwne, że się w końcu spalił. Ciekawe czy nie pociągnął ze sobą czegoś ze sprzętu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz już się pożegnać z komputerem.... Mógł coś spalić, bo to nie zasilacz tylko chłam, najgorsze dziadostwo jakie może być.... Sprawdź na markowym zasilaczu bo może cud się stał i nic ze sobą nie zabrał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upaliłem sam 4 chińczyki i nigdy nie spaliły nic po za sobą także nie s*ajcie tak, że już koniec świata bo to nie jest żadna reguła. Tak czy inaczej później kupiłem xfxa 450w bo to trochę szargające nerwy wydarzenie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi