anomalocaris 0 Napisano 16 Czerwca 2006 "Prorok" Khalila Gibrana.Bardzo mądra książka, która - jak widzę - jeszcze nieraz uratuje moją biedną głowę...Drogowskaz dla poszukujących, oparcie dla zagubionych, przesłanie dla każdego? Brzmi niezwykle Coelhowato Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmyboy 0 Napisano 25 Czerwca 2006 "Ojca Chrzestnego" - zacząłem czytać trzeci raz, ale zmieniłem na "Mistrz i Małgorzata". Zmiana wypadła wyśmienicie.obie niezłe ale klimaty troszke inne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzybek 0 Napisano 25 Czerwca 2006 Kilka opowiadań Mrożka ze zbioru, stwierdzam po ich przeczytaniu, że ten koleś ma nie pokolei, mimo to polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mara Jade 0 Napisano 29 Czerwca 2006 ja ostatnio Bractwo krwi (David Morrel) i Alicje w krainie czarów(po obejrzeniu teledysku Jefferson Airplane-White rabbit)a teraz czytam Podroz do kresu nocy(L.Celine) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgredka 0 Napisano 1 Lipca 2006 (edytowane) Abraham Goetz - Geometra różniczkowaFranciszek Leja - Geometria analityczna Troszkę bardziej "tematycznie" Hobbit + trylogia Tolkiena - Władca Pierścieni, Dwie wieże, Powrót króla Edytowane 2 Lipca 2006 przez zgredka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mara Jade 0 Napisano 1 Lipca 2006 hobbit rulez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agnes 6 Napisano 2 Lipca 2006 Hobbit + trylogia Tolkiena - Władca Pierścieni, Dwie wierze, Powrót królaNie wierzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zgredka 0 Napisano 2 Lipca 2006 Nie wierzę.a myślałam, że nikt nie zauważy ale widze Agnes, że jesteś niezawodna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
No_Name 0 Napisano 5 Lipca 2006 Graham Masterton - Sfinks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
*TAK* 0 Napisano 5 Lipca 2006 Opowiadania Borowskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iranek 0 Napisano 5 Lipca 2006 A ja właśnie zaczęłam Dziwne losy Jane Eyre Charlotte Bronte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agnes 6 Napisano 6 Lipca 2006 A ja właśnie zaczęłam Dziwne losy Jane Eyre Charlotte Bronte.Przepiękna książka! Czytałam ją po raz pierwszy, jak byłam o taka tycia, o! Od czasu do czasu wracałam. Do tematu: ostatnio przeczytane - trylogia o Tytanie Johna Varley'a. Żywa, wyrazista, z wartką akcją, oczywiście, jak to zwykle bywa, pierwsza część jest najlepsza, ale pozostałe dużo nie jej ustępują. No i chylę głowę przed wyobraźnią autora, nierozpasaną, a bardzo spostrzegawczą.Hm, czy wyobraźnia może być spostrzegawcza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iniside 0 Napisano 8 Lipca 2006 Jakieś ksiązki ze Świata Greyhawk (Dungeons & Dragons jak ktos nie kojarzy). W sumie najwyzzych lotów nie są ale w sam raz żeby poczytać przed pojsciem spac... No i mimo wszystko milo sie czyta jak ktos lubi gatunek . No i instrukcje do D&D 3.5.(po ang). Notabene bardzo ciekawie napisne jak kogos np. by interesowala budowajakiego swiata fantasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QtaPhone 0 Napisano 8 Lipca 2006 "Trans-Atlantyk" Gombrowicza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mara Jade 0 Napisano 10 Lipca 2006 "Nie bedzie rozejmu z wladcami"-Poul Anderson...Troche nie w moim stylu, ale chociaz obrazki ladne i krotkie to to bylo.......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kroloq 0 Napisano 10 Lipca 2006 Ostatnio przeczytałem ten post "Mały słownik niderlandzko-polski, polsko-niderlandzki" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość freak Napisano 10 Lipca 2006 Ostatnio przeczytałem "Folwark Zwierzęcy" i odnalazłem tam bardzo ciekawą analogie do obecnej sytuacji politycznej naszego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Poszukujący 0 Napisano 10 Lipca 2006 "Zasady metody socjologicznej" Emile'a Durkheima Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 10 Lipca 2006 Robie 5 podejście do kziążki "Faktor Majów" José Argüellesa Zawsze czttałem do połowy i wymiękałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madzix 0 Napisano 11 Lipca 2006 "Kod Leonarda Da Vinci" po obejrzeniu filmu musze sobie dokladnie calosc przypomniec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nataly 0 Napisano 11 Lipca 2006 Victoria Holt "W kręgu księżycowego blasku" Książka idealna na letnie wieczory, miła, przyjemna obyczajowa powieść. Momentami tajemnicza, czasem zabawna, główna bohaterka przypominająca momentami rudowłosą Anię S. Polecam komuś, kto chce sobie odpocząć przy miłej i lekkiej lekturze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek-s7 0 Napisano 11 Lipca 2006 ostatnio czytałem streszczenie zemsty jeszcze w roku szkolnym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ToomeKK 0 Napisano 11 Lipca 2006 Kot Leokadi Dawidczyk Znaczy sie to Dana Browna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trp 0 Napisano 13 Lipca 2006 Kodu Leonarda z przekory nie czytam - moze kiedys.A ostatnio - Wlasnie skonczylem (po raz kolejny) "Mag" John`a Fowlesa - i jak zwykle polecam, zachecam... niesamowita lektura... ksiazeczka calkiem spora bo prawie 800 stron ale czyta sie lekko i przyjemnie... pod warunkiem ze sie do niej doroslo goraco polecam - naprawde warto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luger 0 Napisano 13 Lipca 2006 Dopiero ostatnio mialem czas przeczytac jakas ksiazke Wzialem sie za Anioly i Demony W sumie bardziej mi sie podobalo niz Kod Leo Ciekawe jest zakonczenie. Co prawda ksiazka troche naciagnieta jest ale coz Dobrze sie czyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach