Skocz do zawartości

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sznib

Phenom II 3,1Ghz AM3, płyta Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko sprzedane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne aktualnie

• Tematy

• Odpowiedzi

• Polecam wejść w opcjach w kalibrację jasności gdzie jest logo z lilith i napis "przesuwaj pasek aż logo będzie ledwo widoczne". Robi to mega robotę
    • Zależy czego ktoś oczekuje. Nie mówię, że jest muł jak na swoją cenę.  Po prostu jeśli przyjąć, że proce przyspieszają o jakieś 5% na rok, to proc odstający o 40% to dla mnie straszny muł, bo to trochę jakby kupować proca technologicznie o 4-7 lat do tyłu. Zależy do czego ktoś chce. Jak ktoś grał w GTA na konsolach w 20-25fps to sobie zrobi lock na 40fps i powie, że "jest git". A mi jak spadnie poniżej 100fps to już mnie to wkurza, bo gram z v-sync i z migotaniem (dla czystego ruchu) więc dla mnie to muł. Ktoś użyje kompa do pisania tekstu i powie, że Pentium za 150zł jest super i nic nie muli. I jeszcze o ile tańszy od 5600 Założyłem, że na tym forum to raczej entuzjaści, którzy proca tracącego często 40% a nawet czasem zbliżającego się do 50% straty względem lidera (7800X3D) to coś co można nazwać mułem.  Zresztą pisałem tak: tam, gdzie potrzeba wydajności proca w grach. jak komuś starcza 5600, to widocznie nie jest to gra/zastosowanie, gdzie potrzeba wydajności proca w grach. Proste. To tylko moje zdanie zresztą. Można się nie zgodzić i zignorować. Reszta tego co napisałem w poście jednak jest moim zdaniem trafna i przydatna, więc może na tym się skupmy
    • To jest kiepski wskaźnik bo patrząc przekrojowo na odbiór Zenka Martyniuka możemy uznać, że jest lepszym kompozytorem niż Lutosławski. Oczywiście że dokonał, właściwych wyłącznie dla swojego portfela co w zasadzie nie dziwi. Ale dobra, moja opinia jest taka a nie inna, wy bawicie się dobrze to chyba w porządku? i niech tak zostanie.
    • Z Gigabyte to chyba zależy jak trafisz - jest dużo opinii negatywnych ale też sporo pozytywnych. Kwestia szczęścia. Asusa omijaj szerokim łukiem przy AM5. MSI można dać np. https://www.ceneo.pl/145539445 
    • @KrzychuX1  Dobra, i teraz kwestia tego, czym to, co widziałeś, było spowodowane. a) materiał źródłowy/zdjęcie miał widoczne przejścia tonalne? b) obróbka materiału (szklana kula: nałożona bitmapa z kiepskim kanałem przeźroczystości) wprowadziła efekt skokowych przejść tonalnych? c) monitor na którym to widziałeś to było 6bit, 6bit+frc, 8bit,...? d) czy nie było jakichś dziwactw w sterownikach? To, czy taki Philips będzie odpowiednim wyborem, zależy od oczekiwań. Żeby być "klasycznie" profesjonalny, potrzebowałby sprzętowego wyrównywania koloru/jasności po powierzchni, gamutu w okolicach argb/dci-p3, sprzętowej kalibracji. No i trwałości, z czym tania marka może mieć problemy. Ale nie oznacza to oczywiście, że tylko topowa półka się do czegoś nadaje  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...