Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Core i3 4170 3.7 Ghz + HD 4400 + 2x4Gb hyperx 2400mhz
dodany przez
Dariusz1988, w Procesory
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Tematy
-
Odpowiedzi
-
Autorze, może po prostu, jako nowy, przechodzisz przez etap "a ile świeżak da sobie wmówić, eee?" Dynamika Januszexa jest dynamiką małej grupy z mało rozbudowaną hierarchią, ale to dalej dynamika grupy ze "starą gwardią", "nowymi", "tymi co nic nie robią ale nie można ich ruszyć", "tymi co piją z kierownikiem po wypłacie", "tymi co się zawsze o wszystko kłócą", itd, itd. Życie. Musisz sobie znaleźć miejsce we wcześniej zorganizowanej grupie. Osobiście bym uważał z sondowaniem "starej gwardii", bo ich interes jest sprzeczny z twoim (im więcej ty zrobisz, tym mniej pozostanie dla nich) i nie jesteście jeszcze na tyle dobrymi znajomymi, żeby twój los ich mocno obchodził. Do tego bardzo często największą dramę w temacie "a u nas to wszystko trzeba robić" robią największe lenie i kombinatorzy. Na pewno jednak trzeba ci dyskusji z szefem/szefami, z zaznaczeniem że będzie ona balansem pomiędzy ich oczekiwaniami (nowy narybek ma robić wszystko w podskokach z uśmiechem na ustach) i twoją wizją pracy na stanowisku nie mającym nic wspólnego z magazynierami. Idealnie by było, gdybyś był w stanie wywalczyć swoje zwykłą logiką - np. stanowiska pracy nie są zastępowalne, bo przecież jak ty będziesz rozładowywać TIRa, to czy magazynier zrobi twoją robotę przy kompie? Czy w ogłoszeniu o pracę było "obsługa systemu IT i wózka widłowego w międzyczasie"? Nie zakładaj niczego że rozmówca coś wie, nawet jak wie, to może "zapomnieć", więc trzeba powiedzieć głośno jak dziecku jakie powinny być realia pracy na takim a nie innym stanowisku. Postaw się w sytuacji szefa Janusza próbującego narzucić robotę nowemu i przygotuj sobie odpowiedzi na pytania typu "a co pan będzie wobec tego robić jak nic nie ma w danym dniu do zrobienia" itd. Miej gotowe plany na jakieś usprawnienia, najlepiej z liczbami. Ludzie lubią liczby
-
Przez AndrzejTrg · Napisano
Jak nie chcesz szaleć póki co to pchanie się w 4070TiS jest lekko bez sensu, chyba że zależy Ci na RT, ale jak nie to o ponad 1000 zł taniej kupujesz 7800xt/7900gre, grasz do premiery PS6 i GTA6 a masz już 1000 zł w portfelu. Jeszcze za niedługo premiera 5xxx więc z cenami 4xxx może być różnie, ale raczej na pewno nie wzrosną. Także jak nie masz obiekcji przed AMD to poszedłbym w ich stronę. Ogólnie kupno topowej 4070 przed premierą 5xxx jest mało logiczne. -
Nie ogarniam tych konsol. Doczytałem teraz, że i tak ciężko z podłączeniem słuchawek z mikrofonem po bluetooth, przynajmniej tych budżetowych. Są w ogóle jakiekolwiek bezprzewodowe poniżej 300 zł co pójdzie z PS5 (tak żeby działał mikrofon)? Jeżeli nie, to obniżam budżet do maks. 200 i szukam przewodowych.
-
@Send1N Czy Ty chcesz mi napisać, że uruchomię na AMD 4x16 z prędkością 6000 bez problemu na manualnych ustawieniach ? Na Intel odpaliłem stabilnie. Ale na AMD z tego co widziałem na forach, to raczej niewykonalne w pełni stabilnie.
-
No takie porównanie pod tezę jak kolegów wyżej więc nie wiem czemu się czepiasz? Wszak w NRD komuchy też pompowali środki żeby tak nie odstawał na tle RFN.
-
-
Aktywni użytkownicy